SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnfaz Koruma Memurlarına Zorunlu Tayin Söz Konusu Değil'

'İnfaz Koruma Memurlarına Zorunlu Tayin Söz Konusu Değil'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, kentteki ceza infaz kurumlarında görev yapan personellerin zorunlu tayine tabi tutulmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

6 Şubat depremleri sonrasında Malatya E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'nun da görevli bazı personellerin zorunlu olarak Elazığ veya Diyarbakır'daki cezaevlerin de görevlendirileceği yönündeki iddialarla ilgili sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgiler aktaran Milletvekili Ölmeztoprak, depremler sonrası Malatya E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'nun da görevli bir kısım personelin ihtiyaç duyulması halinde ancak Akçadağ veya Doğanşehir İnfaz Kurumu'nda görevlendirebileceğini belirtti.

Ölmeztoprak, Malatya E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'nun da görevli hiçbir personelin zorunlu olarak kent dışına tayin edilemeyeceğini ifade ederek, konu hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’a ilgili ve alakalı için teşekkürlerini sunduklarını kaydetti.

ADLİYE BİNASININ TEMELİ OCAK'TA ATILACAK

Ölmeztoprak, ayrıca Malatya’ya kazandırılması planlanan yeni adliye binasının temelinin Ocak 2024’te atılacağını ifade ederek, inşaat çalışmaların ise hızla sürdürüleceğini belirtti.

Projeye dair yazılı bir açıklama yapan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, toplamda 86 bin 633,80 metrakare inşaat alanına sahip yeni Adalet Sarayı  hizmet binasının ihale, sözleşme ile alan hazırlık sürecinin tamamlandığını kaydetti.

Ocak 2024’te yeni Adliye Sarayı’nın temelinin atılacağını bilgisini veren Milletvekili Ölmeztoprak inşaat çalışmaların ise hızla sürdürüleceğini belirterek, projeye destekleri için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, Bakan Yardımcısı Ramazan Can'a teşekkür etti.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • cengiz (4 ay önce)
    başlık ayrı içerik ayrı dünya gazetecilik bu olamaz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Birisi bu kızcağıza giyim konusunda yardımcı olsun her fotoğrafında graveze önü buruşuk ceket yazık hiçmi kimsesi yok ki kızım üstüne başına dikkat et diyecek. Bir fotoğrafa bak birde ettiği lâflara hey yavrum heyyy!!!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 ay önce)
    Yeni adliyenin temeli Ocak'ta atılacakmış. Ocak ta Malatya da inşaat mı yapılır?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (4 ay önce)
    Siyaset eşittir yalan daha ne beklenir ki..infaz koruma memurları kara kara ne yapaklarini düşünüyor..tuzu kuru olanlar. İnsanın gözünün içine bakarak yalan söylüyor.. mal da yalan mülk ye yalan var birazda sen oyalan. Vesselam
    %67
    %33
    Yanıtla