SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Tıp İlk 10'larda Yok!

0
Güncellendi - 2018-05-09 05:24:37
İnönü Tıp İlk 10'larda Yok!
A- A+ PAYLAŞ

ÖSYM 2017-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ilkbahar dönemini ele alan değerlendirme raporu yayımlandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde, sınavlara yönelik bu yılın beşinci değerlendirme raporu yayımlandı. Rapor, 2017-TUS ilkbahar dönemini ele alıyor.

Rapora göre, 2017-TUS ilkbahar döneminin, sabah oturumunda 11 bin 768, öğleden sonrakinde ise 11 bin 773 adayın sınavı geçerli sayıldı. Sınava en fazla katılım, bin 367 aday ile İstanbul Üniversitesinden oldu. Ege Üniversitesinden 478, Hacettepe Üniversitesinden 439, Ankara Üniversitesinden 429 ve Gazi Üniversitesinden 421 aday sınava girdi.

Sınava giren adayların yaklaşık yüzde 90'ının uzmanlık öğrencisi olmadığı, yüzde 6'sının uzmanlık eğitimine devam ettiği, yüzde 2,5'inin bir uzmanlık alanına yerleştiği halde eğitimine başlamamış olduğu, yüzde 1'inin uzmanlık eğitimine devam etmekteyken istifa ettiği ve yüzde 0,5'inin de uzmanlık eğitimini tamamlamış adaylardan oluştuğu görüldü.

Sınava giren adayların 3 bin 196'sı tercih ettikleri bir uzmanlık alanına yerleştirilirken, bu adayların yaklaşık yüzde 26'sı Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerine, yüzde 74'ü ise üniversitelerin tıp fakültelerine yerleştirildi.

2017-TUS ilkbahar dönemi sonucuna göre, adayların en yüksek puanla yerleştirildiği uzmanlık alanları, sırasıyla deri ve zührevi hastalıklar, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi, radyoloji, radyasyon onkolojisi ile göz hastalıkları oldu.

Kalp ve damar cerrahisi, kadın hastalıkları ve doğum, genel cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, çocuk cerrahisi ve göğüs cerrahisi gibi cerrahi alanlara ise görece daha düşük puanlarla adaylar yerleştirildi.

Hacettepe ve İstanbul tıp alt testlerde ilk 3'te

TUS'un detaylı analizinin yer aldığı raporda ayrıca üniversitelerin tıp fakültelerinden mezun adayların başvuran ve yerleşen aday sayıları, temel tıp bilimleri testi ve klinik tıp bilimleri testlerinin alt testlerinde elde ettikleri ham puan ortalamaları da yer aldı.

Rapordaki tablolar detaylı incelendiğinde, adayların üniversitelerine göre her bir testin alt testlerinde elde ettikleri ham puan ortalamalarına göre performans sıralaması yapılabiliyor.

Örneğin sınava giren 100 ve üzeri aday sayısı göz önüne alındığında, adayların temel tıp bilimleri ve klinik tıp bilimleri testlerinin alt testlerinde ham puan ortalamalarına göre başarılı ilk on üniversite şöyle:

Anatomide Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi.

Histoloji ve embriyolojide Hacettepe Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Trakya Üniversitesi.

Fizyolojide Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi.

Tıbbi biyokimyada Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ankara Üniversitesi.

Tıbbi mikrobiyolojide Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi.

Tıbbi patolojide Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi.

Tıbbi farmakolojide İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi.

Dahiliye grubunda, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi.

Pediatride, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi.

Cerrahi grubunda İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi.

Kadın hastalıkları ve doğumda Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Özkan (6 yıl önce)
    Bu Hıdır Demir, üniversite rektörü veya sekreteri olmasın. Adam her eleştiriye cevap veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Derneklerde çok mesai yapmışlar inönü üniversitesi şu anda berbat kadrolaşmamı dersin ..hasta hizmeti hiç yok hocalar ayın onbeşini bekliyor diş hekimliğinde neler var öğrenciler kendi kendini eğitiyor daha bir çok şey sayabilirim tabi çoğu kurumlarda bu laşgalık devam ediyor sebebi ise liyakat deği yalakalık ve partizanlık olması..bizdense iydir anlayışı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen Gül (6 yıl önce)
    Rektörün hesap vermesini isteyen sayın arkadaşlar, Malatya'da hesap verme gibi bir standart yoktur. Onlar hesaplarını vakıf ve derneklere verirler, mesailerini onlarla geçirirler. Başarısızlık onların umurun da değil, onlar için önemli olan küçük olsun, batmış olsun, ama onların olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cok bilmis arkadas rektorne hesabi versin zaten yerlesme puaninda ilk ona giremeyen ogrenciler geliyor eldeki malzeme bu rektor yerlerine sinava mi girsin
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (6 yıl önce)
    Önceki yıllarda Malatya 1. 2. ya da 3. oluyordu. Ya diğerleri çok gelişti ya da Malatya çok geriledi. Sayın rektörler ve hocalar hesap versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hidir demir (6 yıl önce)abdulkadir isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi yillarmis onlar bi zahmet yazarsaniz dedikodudan ote bilgi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim çelik (6 yıl önce)
    Turgut Özal Tıp Fakültesi: Ağzı ile kuş tutsa da Ülkemiz de kendini aydın sanan bu kişilerin hakimiyeti sürdüğü sürece ilk 10'a girmesi mümkün değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Sayın rektörümüz KİZİLAYDAN tip fakültesi Öğrencilerini bire bir dinlemesini onların görüşlerini ve Şikayetlerini tarafsız bir gözle değerlendirmesi (ders anlatmadan sınav yapan hocalar Hemşirelerin İnsiyatifine ve baskılarına maruz kalan 6.sınıf intörn Öğrencileriniz) olursa FAKULTENİZİN İLK ONA GİREMEMESİ NORMAL
    0
    0
    Yanıtla
  • Hidir demir (6 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Ogrenciler sari kurdelada gecirdigi vakti derste gecirse olur . Derse gelmeyeni zorlami getirecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet kara (6 yıl önce)
    Sayin editor son 10 fakultenin ismini verebilir misiniz? Orda kesin Inonu tipin adı geçer...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hidir demir (6 yıl önce)Ahmet kara isimli kullanıcı yorumuna
    Begenmedigin fakulteden de cikmiyon haci
    0
    0
    Yanıtla