SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Akpolat Atandı

İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Akpolat Atandı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İnönü Üniversitesi rektörlüğü görevine atama yapıldı.

Rektörlük görevine, 4'er yıldan toplam 8 yıllık süresi dolan mevcut rektör Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ın yerine, yardımcılarından İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nusret Akpolat'ın (fotoğraftaki) atanmasına ilişkin karar, 21 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

YENİ REKTÖR PROF.DR. NUSRET AKPOLAT KİMDİR?
İnönü Üniversitesi'nin, aslen Pütürge İlçesi'nin Tepehan- Söğüt Mahallesi'nden (köyünden) olan yeni rektörü Prof.Dr. Nusret Akpolat, Anavatan Partisi Malatya İl Teşkilatı'nın kurucularından ve iki dönem İl Genel Meclisi Üyelerinden olan, ticaretle uğraşan merhum Abuzer Akpolat'ın 10 çocuğundan ikincisi olarak, 1966 yılında Malatya'da doğdu. 

Sırasıyla Atatürk İlkokulu, İnönü Ortaokulu, Turan Emeksiz (Malatya) Lisesi'nin ardından girdiği İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu. Pratisyen hekimlik döneminin ardından 1994'te  Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Patoloji alanında uzmanlık eğitimine başlayan Akpolat, 1998'de uzmanlık eğitimini tamamladı. 1996'da İstanbul Tıp Fakültesi'nde Nefropatoloji, 2003'te Çukurova Üniversitesi'nde Nöropatoloji, 2010- 2011'de Hacettepe Üniversitesi'nde Nefropatoloji ve Üropatoloji eğitimi alan Akpolat'ın yaptığı akademik ve idari görevleri şöyle:

Akademik Görevleri:
2011’den itibaren İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nda profesör olarak görev yapmaktadır.
2011 Nisan ayında doçent unvanını alarak aynı üniversitede akademik hayatına devam etti.
2006-2011 yılları arasında Fırat Üniversitesi’nde doçent olarak çalıştı.
1999-2006 yılları arasında Fırat Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.
1998-1999 yılları arasında 100. Yıl Üniversitesi’nde Patoloji Uzmanı olarak çalıştı.

İdari Görevleri:
2021-2022: İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
2020’den bu yana Klinik Araştırmalar Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
2018’den bu yana Engelsiz İnönü YK Başkanı ve BEK Başkanı
2016’dan itibaren İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Üst Kurul Başkanı
2017: İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı
2015-2017: İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Girişimsel Olmayan Etik Kurulu Başkanı
2013-2017: İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yayın Etik Kurulu Başkanı

İnönü Üniversitesi'nde Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ın rektörlük görevinde bulunduğu 2016- 2024 yıllarında rektör yardımcısı olarak görev alan Prof.Dr. Akpolat, evli ve 4 çocuk babası. İngilizce biliyor.

Savaş BARIŞ, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Malatya (1 saat önce)
    Zaten kendi yönetiyordu üniversiteyi Ahmet hocanın bir güler yüzü vardı peki şimdi onu da bulmaz zor olacak. Kısacası 8 yılda ne değişti de 8 yıl sonra ne değişecek. Bu arada değişim isteyenler vardı özellikle genel sekreterlik gibi. Herşey aynı devam edecek değişen bir şey olmayacak. Umarım şer bildiğimiz hayır olur dua edelim bakalım. .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tarık (1 saat önce)
    Hocam sizi seviyoruz. Çalışkan bir hekimsiniz. ALLAH PEYGAMBER Sevgisi var ise lütfen haksızlık Adaletsizlik timsali MUSTAFA GEZER beyi tekrar GENEL SEKRETER yapmayın. Tam bir zulüm abidesi Mustafa GEZER. Babasının çiftliği gibi , seviyorsa bir yerlere getiriyor. Sevmiyorsada ağzınla kuş tutsanda seni bir yere getirmiyor. Çok kinci bir insan kendileri. Allah rızası için akademik , insan sevgisi olan , liyakata önem veren bir hocamızı GENEL SEKRETER yap.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 saat önce)
    Çok isabetli bir atama yapılmış siyasiler artık istediği gibi müdahele edemezler ünv. ye Nusret hoca siyaset yapmaz bilim insanıdır
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Aksine Malatya'da üniversitesiye siyasi bir el getirilmiştir ve koltuk verilmiştir.Hep beraber göreceğiz kim kimin adamı neden niçin getirildiği lni
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 saat önce)
    Rektör olması ne kadar doğru göreceğiz.eğer Ahmet kızılay donemindeki gibi devam ederse bir 4 sene daha boşa gider ..hiçbir personelin sorununu dinlemeyen randevu bile vermeyen. çözemeyen her işi genel sekreter Mustafa gezere bırakan bir rektör daha görmek istemiyoruz.. rektör yardımcıları dahil genel sekreterle birlikte hepsinin degişmesi halden anlayan insanların gelmesi tek dilegimiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Okan (2 saat önce)
    Malatya'da şelaleler gür, Meşaleler ışık saçıyor. Malatya yerel siyasi darbe yapılıyor yapılmakta
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Doktoralı (3 saat önce)
    Kızılay döneminde maalesef üniversite kalitesizliğin bataklığına saplanıp torpil ve liyakatsizliğin zirvesi yaşandı... Nusret bey ise Kızılay'ın yardımcılığını yapıyordu ve şimdi rektör olarak kendisi seçildi... Üniversiteye kocaman bir geçmiş olsun... Çok yazık oldu... 8 yıl Kızılay ve şimdi de bir 4 yıl Akpolat.... Diyecek kelime yazacak sözcük bulamıyorum...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mert (3 saat önce)
    İnşallah yeni bir ekip kurar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mutlu (3 saat önce)
    Ahmet hoca neyse Nusret hocada o aynı sonuçta yardimcisiydi
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Serkan (3 saat önce)
    İnşallah Ahmet kızılayın yaptığı hatayı yapmaz rektör yardımcıları ve genel sekreteri direk değiştirmeli yoksa bir anlamı olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla