SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 284 Mezun Verdi

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 284 Mezun Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesini bitiren 284 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, 7.  Anajet Üs Komutanı Hv. Plt. Alb. Zeki Koltukoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan Altın, Öğretim Üyeleri, mezun öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Tıp Fakültesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezunları adına 30. dönem Türkçe program birincisi Dr. Aytaç Bülent Kuku ile İngilizce program birincisi Dr. Şeymanur Özdil’in konuşmalarıyla devam etti.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programda, mezun olan öğrencilerin bütün milletin en kıymetli varlığı olduğunu söyledi.

Türk milletinin en kıymetli varlığının genç nüfusu olduğunu belirten Vali Şahin, şöyle konuştu:

"Türkiye 19. yüzyıl modernleşmesiyle beraber bu geldiği noktaya geldi. Burada da üç önemli kurum amiral gemiliğini üstlenmiştir. Bunların bir tanesi tıbbiye, bir tanesi mülkiye, bir tanesi harbiyeydi. Bu saç ayak üzerine şu anki medeniyetimiz inşa edildi. Sizlerle gurur duyuyoruz, geleceğiniz parlak. Memleket ve insan sevgisiyle dolu olun ve hizmet edin. İnanın ki sizi bu millet hiçbir zaman sizi hak ettiğinizden daha aşağıya koymayacak."

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay da bayrağı kendilerinden devralıp daha yükseğe taşıyacaklarına inandığı genç doktorların ülkeye daha çok hizmet edeceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Ümit ediyorum ki meslek hayatları boyunca bu gençlerimiz, insanlara şifa dağıtırlar, ülkemizi daha ileriye, daha öteye götürürler. Cumhuriyetimizin 100. yılında mezun olan bu doktorlarımızı bir şanssızlıkları var. 2020 yılında pandemi başladı, 2023 yılında da 6 Şubat yüzyılın depremini şehrimiz yaşadı. İkinci bir kez eğitimde bir aksama, bir uzaktan eğitim haline dönüştü. Genç doktorlarımıza şunu tavsiye ediyorum, eğitimlerinde bu pandeminin, bu depremin yarattığı eksikleri kendileri daha çok çalışarak, daha çok okuyarak, asistanlıklarında daha çok nöbet tutarak telafi etsinler."

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur ise Kovid-19 salgını döneminde bir nefesin, depremde ise bir tas çorbanın, bir dilim ekmeğin ve bir bardak sıcak çayın ne kadar büyük bir nimet olduğunu öğrenen öğrencilerinin depremler sonrasında memleketin her köşesinden yağmur gibi akan yardımları gördüğünü ifade etti.

Beytur, bu yıl fakülteden mezun ettikleri 284 genç meslektaşlarının mesleğinde yetkin birer doktor olarak insanlığa faydalı olmalarını diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, 6 Şubat tarihli depremlerde hayatını kaybeden öğrencileri Kerem Çetin, Furkan Ayaz ve KBB asistanı Yemen uyruklu Yahya Muhammet Ali ile birlikte 50 binin üzerindeki vatandaşı rahmetli andığını belirterek bu felaketlerin gereken derslerin alınacağını ümit ettiğini söyledi.

2022-2023 akademik yılı birincisi Aytaç Bülent Kuku ise kişinin emeklerini sevgiye, huzura ve umuda dönüştüren bir meslek olan hekimlik için kendilerini eğiten ve kendilerine öğretenlere teşekkür etti.

AA- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Vural (10 ay önce)
    Neden sadece tıp diğer son sınıflar ne zaman mezun olacaklar
    %30
    %70
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (10 ay önce)
    Maşallah 284 pırıl pırıl doktor bunların 100 tanesini darp ederiz meslekte soğurlar 100 tanesi yurt dışına yiteleriz 84 de zorunlu hizmet adı altında harcarız Türkiyenin en zekileri 6 yıl uni 6 yılda asisten 34 saat nöbetle canlarına okuruz normal bir memur maşıyla gençliği heba olur genç nufus diye övünürüz rekram yaparız hangi ülkeye ehtiyaç varsa alın diye 24 yıl eğtim hemde çok sıkı ondan sonrada genç doktorum yabancı dil eğtimi alması çok üzücü işe yaramayan elinde hiç bir mesleği olmayan birazda akıl fukarası gençler yurt dışı hayeli normal ama doktorlarımızın buna mecbur eden kimse neyse Allahında bulsun
    %72
    %28
    Yanıtla