SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi'nde 'Kariyer Fuarı'

İnönü Üniversitesi'nde 'Kariyer Fuarı'
A- A+ PAYLAŞ

Üniversite öğrencilerini sektörel firmaların temsilcileriyle buluşturmak amacıyla, TRB1 bölgesindeki (Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli) illerde yapılacak olan “Kariyer Fuarlarının” ilki, İnönü Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı İşbirliği ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

Etkinliğe; Vali Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nevzat Arslan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Program öncesinde Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde ‘Kariyer Günleri’ kapsamında sektör temsilcileri tarafından açılan stantları gezen Vali Şahin ve beraberindekiler, sektörler ve istihdam olanakları hakkında bilgiler aldılar.

Açılış oturumuyla başlayan fuarda; özel sektör, kamu ve akademi temsilcilerinin katılımıyla Kariyer Danışmanlığı Paneli düzenlendi. 

Kariyer Fuarında;

•Firma bazında tahsis edilecek görüşme masalarında, üniversite son sınıf öğrencilerine kariyer yollarında ilham verilerek;  öğrenciler kariyer fırsatları hakkında bilgilendirildi.

•Öğrencileri ve şirketleri olası kariyer fırsatları hakkında bir araya getirerek şirketlerin staj imkânları hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

•Gençlerin kaliteli istihdama erişim fırsatları konusunda farkındalık oluşturuldu.

•Kariyer Fuarında “Kariyer Rehberliği”, “İletişim ve Motivasyon” ve “İş Arama Becerileri ve İş Kulübü Faaliyetleri” konularında uzmanlar tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Şerif (1 yıl önce)
    Maşallah salon tıklım tıklım.. Yahu bari bu foto koymayın. "böyle bir önemli etkinlikte" salonun yarısından fazlası boş. 40.000 öğrenciden binde birinin kariyer fuarı ile ilgisi demek ki yokmuş.. ya da üniversite hiç birşey verememiş bu öğrencilere.... yazık bu milletin paralarına be bu çocukların bu haline... etiketi bol bol hoca hatta Prof var ama demekki havanda su dövülüyor... ya bari orada yoklama alacğız deseydinizde salonu tıklım tıklım doldursaydınız.. :)))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mansur (1 yıl önce)
    İnönü üniversitesinin geleceğine mi bakıyorlar, yani şöyle marsa insan gönderme, insan kromozomundaki hasarlı ya da kayıp genleri vektörlerle yerine gönderme, hidrojenle çalışan otomobil ve uçaklar... ve en önemlisi kayısı hoşafının dünyaya tanıtılması, ve de talep paylaması...
    %86
    %14
    Yanıtla