SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Interpol Koordinesinde Sahte İlaç ve Tıbbi Ürün Operasyonu

Interpol Koordinesinde Sahte İlaç ve Tıbbi Ürün Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sahte ilaç ve tıbbı ürünlerin satışına yönelik eczane ve kozmetik depoları denetlendi, 3 iş yeri hakkında adli işlem yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Interpol Genel Sekreterliği koordinesinde, ülkelerde sahte ve yasa dışı tıbbi ürün üreticilerine, dağıtıcılarına ve satışı yapılan web sitelerine yönelik, tıbbi ürünlerin yasa dışı ticaretine karşı mücadelede uluslararası birimler arasında iş birliğini artırmak amacıyla "Pangea XV" isimli operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu kapsamda Malatya'nın merkez ilçelerinde bulunan 15 iş yerinde denetim yapıldı. Denetimlerde 3 iş yerinde 1711 cinsel içerikli ilaç, damla, solüsyon ve medikal ürünün sahte ve usulsüz şekilde satışının yapıldığı tespit edildi.

Operasyon kapsamında 3 iş yerinin sorumluları hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 187. maddesindeki "kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak şekilde ilaç yapma veya satma" suçundan adli işlem başlatıldı.

Bülten- AA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ayilmaz (3 yıl önce)
    İşlem yapılan işyerleri de deşifre edilmeli ki, vatandaş da bilsin.isim vermemek sahtekarlara destek gibi.....
    %100
    %0
    Yanıtla