SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhale İptali Proje Değişikliğinden.."

0
Güncellendi - 2018-08-31 01:55:24
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, eski devlet hastanesi arsasının üzerine kurulacak olan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinin yapımının tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edildiği bilgisinin doğru olmadığını söyledi. Kahtalı, hastane projesinde değişiklik yapılacağı gerekçesiyle geçici olarak iptal edildiğini, proje değişikliğinin ardından ihalenin yeniden yapılacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ikinci ihalesi 28 Ağustos 2018 tarihinde yapılacağı açıklanan ancak tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilen Battalgazi Devlet Hastanesi’nin ihalesiyle ilgili Yeni Malatya Gazetesi’ne açıklama yapan AK Parti Malatya Milletvekili  Hakan Kahtalı , söz konusu bilginin doğru olmadığını söyledi. Projede değişiklik yapılacağı gerekçeyle ihalenin iptal edildiğini aktaran Kahtalı “ Standart projede birkaç değişiklik yapılacak. Bu değişikliklerin yapılmasının ardından yeniden ihaleye çıkılacak. Hastane yapımının iptali söz konusu değil” dedi.

İlk ihalesi 13 Haziran 2018 tarihinde yapılacakken iptal edilen ve ikinci ihale için 28 Ağustos 2018 tarihi açıklanan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatı yapım ihalesinin iptal edildiği bildirildi. İhalenin son dönemdeki ekonomik gelişmelerden dolayı tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilmiş olabileceği kaydediliyor.  Yapım ihalesinin bu yıl yapılıp yapılmayacağı konusu ise bilinmiyor.

Bu arada, 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatının yapılacağı arsanın 32 bin 508 metrekare, bina oturum alanının 8 bin 180 metrekare ve toplam inşaat alanının 60 bin 596 metrekare olduğu belirtilirken, binanın bodrum ve zemin katlar hariç 6 katlı olacağı açıklanmıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Reel (6 yıl önce)
    Çok güzel olmuş,proje değişme bahanesini (yalanını) nasıl olsa yiycez,zerre kadar üzülmüyorum,şu güzelim memleket ne hale geldi ,keşke orayada avm yada apartman yapsalar,
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (6 yıl önce)
    Yaziklar olsun bir hastane çokmu görülüyor Malatya ya BATTALGAZİ YE HALK MAĞDUR DEVLET HASTANESİ ACİL VE COK HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILIP FAALİYETE GEÇİRİLMELİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Gereksiz tartismalara gerek yok..malatya egitim arastirma hastanesi 800 yatak yapimi devam eden kafin dogum hastanesi 300 yatak..yapimina baslanacak olan fizik tedavi hastanesi 150 yatak ve psikiyatr hastanesi 50 yatak olacak,yani toplamda 1300 yatak kapaditesi oluyor,boylece zaten orada bir sehir hastanesi olusuyor..battalgazi hastanesi de yapilinca 1600 yatak kapasitesine ulasiliyor..karaciger hastanesi bitti onkoloji hastanesi yapiliyor tötm zaten ayri bir devvv..malatya saglikta merkezz kimse korkmasin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Koç (6 yıl önce)
    Sağlık evinden Hastanesine kadar hepsi rezalet. Bu diğer illerde böyle değil. Malatyanın sağlık hizmertleri Türkiye ortalamasının çok altında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    Elazığ bingöl tunceli yi toplasan malatya nüfusu etmez ama bizim hastanenin iki katı hastane yaptılar helal olsun ..ekonomik kriz varki on yıl çivi çakılmaz dolar 10 a doğru gidiyor enflasyon ha keza ..datlı yedik 16 sene ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (6 yıl önce)
    BÜYÜK ŞEHİRLERE ŞEHİR HASTANELERİ yapılacak deniliyordu;İnşallah 3000 YATAKLI MALATYA ŞEHİR HASTANESİ olarak Projelendirilir ve Öylece İhale edilerek yapılır. MALATYALILAR olarak bunu bekliyor ve istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    senaryo aynı. seçime yakın yine bir ihale olur, seçimden sonra ihale iptal olur. ayrıca elazığ'a 1040 yataklı avrupai şehir hastanesi, büyük şehir malatya'ya 300 yatakçık hastaneçik...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (6 yıl önce)
    Tabi ki yerel seçimler yaklaşıyor, hastane iptalinin toplumda yarattığı tepkiye karşılık bu açıklama çok yerinde olmuş, 5 senedir niçin bir proje çizilemedi? İlk ihale niçin iptal edildi ? İkinci ihaleye neden çıkmadı? Battalgazi eski devlet hastanesinin yerine hastane yapacağız, vaadlerinize bu seçim öncesinde inanmayacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Sanki 1000 yataklı hastane yapacaklar.o hastaneyi hiçbir zaman yapmayacaklar.ne proje değişikliği hepsi hikaye hep milleti oyaladınız.önce savurmaktan vazgeçin.Gerçi bu saat ten sonra vazgeçseniz nolurki herşeyi bitirdiniz.Tasarruf yok savurmaya devam.nasılsa batırdınz güzelim ülke yi.Allah milletin yardımcı sı olsun.Bu pahallılk hergün bitiriyo Akp yi.her hafta her ürüne her gıda ya zam var.bir hafta 10tl.ye aldığımz ürün haftaya 11 tl olmuş.bu nereye kadar gidecek.bir paket tuvalet kağıdı geçen yıl 30tl.di şimdi 50 tl.1kğ peynir 15 tl di şimdi 28 tl.nolocak nereye gidecek bu işin sonu.
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (6 yıl önce)
    Havaalanı yolunu pavyona ( yol boyunca 2 m ye fantastik ışıklandırma ) çeviren zihniyet niye hastane yapsın ki ...Daha kolay işler den Indira gandi yapılıyorsa ..Yüce yaradan elbet hesap gününde tartiya çıkaracağı hesap soracagi bir son olacak ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogrucu (6 yıl önce)
    Valla Malatya gözü kapalı birilerine oy vermeyi birakmadikca bu böyle devam eder. Yakında Malatya her anlamda Elazığ bağlanırsa şaşırmayın. Şehir hastanesi Elazığ yapıldı Malatya dururken, bizde hastaneciklerle oyaliyorlar. Biraz realist ol Malatya, ne kadar ekmek o kadar köfte demenin zamanı gelmedi mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    elazığ'a yapılan 1040 yataklı şehir hastanesinden istiyoruz. 300 yatakla kandıramazsınız bizi. battalgazi'ye 1040 yataklı şehir hastanesi yapılmazsa oy moy yokkkkkkkkkkkk
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (6 yıl önce)
    Herhalde kimin adamına ihaleyi bırakalım süreci bitmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (6 yıl önce)
    He 300 yatak cok geldiyse bi sifir atin 30 yatakli olsun BarEEE. Yahu Allah yardim etsin gercekten soyleyecek kelime bulamiyorum. BİZİM MALATYAMİZDA HİC MİMAR MUHENDİS SEHİR PLANLAMACİSİ VEKİL OLAMAYACAK Mİ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Yahu Kayseriye 1600 yataklı . Elazığa 1040 yatakli Malatyaya niye 300... Ve niye 6 senedir daha ihalesi olmadı bu şehirde belediyecilik niye yok...
    0
    0
    Yanıtla