SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran, 'Zülcenah' Roketini Uzaya Fırlattı

İran, 'Zülcenah' Roketini Uzaya Fırlattı
A- A+ PAYLAŞ

İran Savunma Bakanlığı, Zülcenah adlı uydu roketinin ikinci kez test edildiğini ve başarılı bir şekilde uzaya fırlatıldığını duyurdu.

İran Savunma Bakanlığı, ilk kez geçtiğimiz yıl Şubat ayında test edilen Zülcenah uydu roketinin ikinci kez test edildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, katı yakıtla çalışan Zülcenah roketinin, 220 kilogram ağırlığında olduğu ve 500 kilometre yüksekliğe taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtilirken, fırlatmanın başarılı olduğu bildirildi. İran’ın ABD ile nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerinin yeniden başlayacağı haberlerinin ardından uyduyu fırlatması ise dikkat çekti.

ABD yönetimi, uydu taşıyıcılarına nükleer başlık takabileceği gerekçesiyle Tahran’ın bu adımlarımdan endişe duyuyor.

İran, Ocak ayında da uzaya Simorg adlı roket fırlatmış ve roketin yeteri hıza ulaşamaması nedeniyle uydunun yörüngeye yerleşme görevi başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Tahran, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız