SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İŞKUR'a OY-KUR İsmini Takmışlar"

0
Güncellendi - 2019-01-16 20:35:00
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye yine bir "seçim rüşveti" düzenlemesine tanık oluyor. İŞKUR’un Toplum Yararına Programı, AKP’nin oy devşirme aracına dönüştürüldü. Toplum Yararına Programlar seçim yararına programlar halini aldı” dedi.

İŞKUR’UN YENİ ADI: OY-KUR

İŞKUR’un AKP tarafından arka bahçe haline getirildiğini savunan  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “TYP dahilinde yapılan alımlar tamamen AKP’nin oy hesaplarına göre yapılıyor. İşçi alınan belediyelerin büyük kısmı  AKP’li. En fazla kontenjan AKP’li belediyelere veriliyor.Kura ile alım yapılmayan yerlerde alımlar AKP referansı olmadan gerçekleşmiyor.AKP il veya ilçe başkanları tarafından hazırlanan listelerin dışında listeye girmek imkansız.İŞKUR her geçen yıl biraz daha devlet dairesi olmaktan çıkıp  parti kurumu olma yolunda ilerliyor.İŞKUR kapılarında hayalleri yıkılan işsizler İŞKUR’a OY-KUR ismini takmışlar” iddiasında bulundu.

TYP, AKP’NİN OY İHTİYACINA GÖRE ŞEKİLLENİYOR

2018 Aralık ayında TYP alımları yapılmasına rağmen, AKP’nin 31 Mart hesapları tutmadığı için arka arkaya TYP açılmasını istediğini öne süren Veli Ağbaba, “Program kapsamında alımların neye ve hangi ihtiyaca göre yapıldığı belirsiz. Dönemin Çalışma Bakanının seçim bölgesine 10 ayda 23 bin kişilik TYP açtırması, TYP’nin AKP’nin oy ihtiyacına göre şekillendiğinin kanıtıdır.Türkiye’de  6 aylık temizlik işçisi  olmak için bile referans aranmaya başlandı.Ülkeyi bu hale getirenler işsiz yurttaşların sırtından yerel seçimi kazanma planları yapıyor. ” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cengizhan44 (5 yıl önce)
    6 Aylık Geçici İşçi Alım Sayısı 300 Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesine En Çok Alım Var. Yaş Sınırı Komik Ama 35 ve Üstü İstiyorlar. 35'liklerin Anasını Ağlatan İktidar Şimdi Onlarada Yeşil Işık Yapmış Durumda. Fakirin Umudu AKP, Zenginin Umudu AKP Fakir Sefaletten Kurtulacam Ümidinde, Zengin Daha Çok Para Kazanacam Hayalinde. Olan Millete Oluyor Yine Alırlar Yine Yaparlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    19 yıldır siz de iktidarda olsaydınız aynısını yapardınız...Siyeset mi?İllallah...her şeyi yaparlar alim Allah...yok biribirinizden farkınız...
    0
    0
    Yanıtla