SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İsmet Paşamızı Şükranla, Minnetle Anıyoruz"

0
Güncellendi - 2018-12-26 05:14:55
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Bugün İnönü'ye laf edenlere baktığımızda aslında oturduğu koltuklara onun sayesinde sahip olduklarının farkında olmadıklarını görüyoruz. Laf edenlere şunu da söylemek istiyoruz; ölümünden 45 yıl sonra bile İnönü'nün düşüncelerinden korkuyorsunuz. İnönü'nün anlayışından halen korkuyorsunuz, onun için dil uzatıyorsunuz, laf ediyorsunuz. Burada ismini taşıyan stadı yıkarken, Malatya'da tören düzenliyorsunuz ve bunu utanmadan bütün kamuoyunu davet ederek gerçekleştiriyorsunuz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 45. yılı dolayısıyla Kapalı Çarşı üzerindeki İsmet İnönü Anıtı önünde açıklama yapan Kiraz, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, ulusal bağımsızlık savaşımızın önemli kahramanlarından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın silah ve mücadele arkadaşlarından, hemşerimiz; her zaman kendisiyle onur ve gurur duyduğumuz İsmet Paşamızın 45.ölüm yıl dönümünde bir kez daha manevi huzurunda şükran ve minnetle anıyoruz" dedi.

Kiraz, İsmet İnönü'nün ülkeye bir çok şey kazandırdığını ifade ederek, "Ülkeyi paramparça eden Lozan'ı adeta paramparça ederek, elinin tersiyle itmiş, Sevr'i elinin tersiyle etmiş, Lozan'ı bütün Avrupa ve emperyalist güçlere karşı imzalatmış büyük bir lider olduğu gibi; bu ülkede demokrasinin temellerini atan, belki dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde kendi rakibini kendisi yaratma başarısını ortaya koyarak Türkiye'de çok partili sisteme geçişin, demokrasinin temellerini atan önemli bir kişilik, şahsiyet, kahramandır. Bugün İnönü'ye laf edenlere baktığımızda aslında oturduğu koltuklara onun sayesinde sahip olduklarının farkında olmadıklarını görüyoruz. Laf edenlere şunu da söylemek istiyoruz; ölümünden 45 yıl sonra bile İnönü'nün düşüncelerinden korkuyorsunuz. İnönü'nün anlayışından halen korkuyorsunuz, onun için dil uzatıyorsunuz, laf ediyorsunuz. Burada ismini taşıyan stadı yıkarken, Malatya'da tören düzenliyorsunuz ve bunu utanmadan bütün kamuoyunu davet ederek gerçekleştiriyorsunuz" diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün çizdiği yolda yürümeye devam edeceklerini dile getiren Kiraz, "Hem cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli roller üstlenmiş hem partimizin onursal genel başkanı, uzun süre genel başkanlığımızı yapmış olan ve ülkede demokrasi anlamında attığı adımlarla örnek teşkil eden İsmet İnönü'nün çizdiği yolda, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. Maalesef onların ortaya koyduğu hedeflere henüz ulaşmış değiliz. Onun için yolumuz uzun, mücadelemiz yoğun. Bu yoğun mücadeleyle, bu uzun yolda yürümeye devam edeceğiz. 45.ölüm yıl dönümünde bir kez daha hemşerimiz, büyük kahraman, büyük devlet adamı İsmet Paşamızı şükranla, minnetle hep birlikte anıyoruz, anısı önünde de saygıyla eğiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • REALDREAM (5 yıl önce)
    Stadı yıkıldı Heykelide yıkılır İNŞALLAH. Savunanlara sorarım bu ülkeye ne yaptı yada yaptırdı başarıları neler anlatın da herkes bilsin gelişi güzel artık eleştirilmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nankörlük yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • REALDREAM Senin gözün kör, kulağın sağır ise kimsenin sana bir şey söylemesine gerek yok. Sen böyle devam et. Eğer gözlerin görüyor, kulağın duyuyor, okuma yazman da var ise böyle nankör olmazdın.
    0
    0
    Yanıtla