SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte O 'Takas'ın Tarafları ve Koşulları..

İşte O 'Takas'ın Tarafları ve Koşulları..
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi'nin, kent merkezindeki 5 katlı bina ile Karakaya Baraj Gölü kıyısında Boran Mahallesi (köyü) sınırlarındaki yaklaşık 2 bin 800 metrekare 3 parselle yaptığı takasta, ayrıca 4,5 milyon TL para alacağı öğrenildi.

Söz konusu belediyenin geçtiğimiz Salı günü yapılan Kasım ayı ilk toplantısında oy birliği ile onaylandığı belirtilen kent merkezindeki bina- Boran Mahallesindeki 3 parselle ilgili kamuoyuna ayrıntılı bilgi verilmeyince, malatyahaber.com  konuyu "Kim ya da Kimlerle, Hangi Koşullarda Takas Edildi?" sorusunu gündeme getirmişti. Belediyenin, Vilayet Parkı'nın karşısında 254 metrekare arsa üzerine inşa edilmiş 5 katlı 'Battalgazi Belediyesi Ek Hizmet Binası'nı, 1,5 yıl önce yaklaşık 3 milyon TL bedelle satışa çıkardığı, ancak alıcı bulamadığı belirtilirken, binayla ilgili, "Malatya'da 1960'lı yılların sonnda ilk iki katı, Büyükşehir Belediye statüsü nedeniyle kapatılan İl Özel İdare Müdürlüğü hizmetleri için, son 3 katı da lojman olarak 254 metrekare arsa üzerine inşa edilen bina, Battalgazi Belediyesi'ne geçtikten ve bu belediyenin yeni binası inşa edildikten bir süre sonra, 2021 yılının Nisan ayında 3 milyon 035 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılmıştı. 15 Nisan 2021'de yapılan ihale, katılım olmadığı için iptal edilmiş, bina belediye tarafından kullanılmaya devam edilmişti." bilgisi verilmişti.

Haberde ayrıca, ihalenin düzenlendiği  Nisan 2021'de dolar kuru 8,1 TL iken 3 milyon 035 bin TL bedelle (yaklaşık 371 bin dolar) satışa çıkarılan söz konusu binanın değeri bugünkü 18,6 TL'lik dolar kuruyla yaklaşık 6 milyon 900 bin TL'ye karşılık geldiği belirtilmişti.

BİNA İLE ARAZİSİNİ TAKAS EDEN VATANDAŞ, ÜSTE PARA ÖDEYECEK..
Battalgazi Belediyesi'nden arsa- bina takası ve koşulları ile ilgili olarak herhangi bir açıklama gelmezken, malatyahaber.com muhabirleri, takas yapılan isim ile takas koşullarını, belediye meclisine sunulan talep yazısından öğrendi.

Battalgazi İlçesinin Boran Mahallesi Kırkgöz Sahil Parkı içerisinde bulunan 3 parsel halindeki yaklaşık 2 bin 800 metrekare arazinin sahibinin, eşi ve çocuklarının kayısıcılık işiyle uğraştığı belirtilen Mehpare Titiz olduğu bildirildi.

Belediye Meclisi'nin de onayladığı takasa göre, arazisini Battalgazi Belediyesi'nin 5 katlı binası ile takas eden Mehpare Titiz, belediyeye ayrıca 4,5 milyon TL de para ödeyecek.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Kiremit (1 yıl önce)
    Sahil çalışması için ödenecek tutar belediyenin yaptığı arsa satışlarından da karşılanırdı. Şehrin merkezinde kira getirisi çok yüksek 5 katlı bir binayı takas etmek gerçekten yüzyılın projesi:)
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Halil Kayhan (1 yıl önce)
    Belediyemiz çok güzel bir iş yapmış yıllarca özlemle beklenen sahil projesine bu ticaret güç ve hız katar
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Berrak (1 yıl önce)
    Şu işe güzel iş diyen cidden ya ticaret bilmiyor ya fayda maliyet analizi yapma yetisinden uzak.sanki Marmaris sahil de yerle takas edilmiş.ne olacağı belli olmayan Allah’ın dağında yapılan yatırım için şehrin göbeğinde kira getirisi olabilecek mülkü anca böyle basiretsiz bir ruh verir.Şu seçimler bi gelse artık ya
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Her tarafa allahın dağı diyenler kasabaya çevirdi memleketi, SAHİL proje hürriyet parkında mı olacaktı
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Hasırcılı (1 yıl önce)Berrak isimli kullanıcı yorumuna
    NATO kafa Nato mermer işte tam da bu. Her şey para değil halkın suyu görebilecek bir yerin olması için yapılanları taktir ediyorum. 20 yıldır geliyor her seferinde yenil yenil doymadınız yav.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Senin gibi (1 yıl önce)Berrak isimli kullanıcı yorumuna
    Çok ticaret bilenler sadece merkezi ticarete açar gerisi köy gibi kalsın, yorumların ve cevapların beğeni oranlarına bakılırsa bu şehir vilayet parkından dışarı çıkamaz , maliyet analizinden önce analizi öğren
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çöpçü (1 yıl önce)
    Belediye gayet iyi bir çalışma yapmış,özlemle beklenen sahil yolu projesi,umarım çok güzel bir alan olur.Teşekkürler Battalgazi belediyesi.
    %57
    %43
    Yanıtla