SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Malatya'nın Yeni Valisi

İşte Malatya'nın Yeni Valisi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile Malatya Valisi Aydın Baruş'un Isparta Valiliği görevine atanmasıyla Malatya Valiliği görevine getirilen Batman Valisi Hulusi Şahin, 28 yıllık yönetici.

51 yaşındaki yeni Malatya Valisi Hulusi Şahin'in özgeçmişi şöyle:

1971 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1994 yılında Aksaray Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Çeşitli staj aşamalarını müteakip İngiltere’de 8 ay yabancı dil ve İngiliz Kamu Yönetimi üzerine eğitim gördü. 1997 tarihinde 84. dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak Karaman ili Kâzımkarabekir ilçesine atandı. Ardından, Ardahan ili Çıldır ilçesinde 2 yıl görev yaptı. 2001 yılında Trabzon ili Arsin ilçesi Kaymakamlığı görevine atandı.

2004 Yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere Exeter Üniversitesi’ne “Kamu Yönetimi ve Kamu Politikaları” alanında master yapmak üzere gönderildi. “Local Education Authorities Under New Labour” adlı İngiliz Eğitim Sistemi üzerine hazırladığı yüksek lisans tezi Üniversite Senatosu tarafından “merit” (üstün başarı) derece ile kabul edildi. Ekim 2005’te yurda döndü.

2006-2009 yılları arası Adıyaman ili Besni Kaymakamlığı, 2009-2013 yılları arası Çorum ili Sungurlu Kaymakamlığı, 2013-2016 yılları arası ise Kocaeli ili Dilovası Kaymakamlığı görevini yürüttü.

2016 yılında Malezya Malaya Üniversitesi'nde Uluslararası Kamu Siyaseti ve İdaresi Enstitüsü (INPUMA) tarafından düzenlenen ''Managing Diversity in a Globalising World: The Way Forward'' (Küreselleşen Dünyada Farklılıkları Yönetmek) adlı programa İçişleri Bakanlığı'nı temsilen katıldı.

1 Aralık 2016 tarihinde İstanbul ili Esenler Kaymakamlığı görevine atandı. Burada 2 yıl görev yaptıktan sonra 26 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile Batman Valiliği görevine atanan Hulusi Şahin, 11 Mayıs 2022 tarih ve 209 sayılı Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile Malatya Valiliği görevine getirildi. Hulusi Şahin,  evli ve 3 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir. 

Levent BARIŞ, Görüş Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Bayram çeber (2 ay önce)
    Sayın valim bi konuda şikayette bulunacak biz İstanbul'da yaşıyoruz Malatya depreminde hasar görmeyen evlerimize ağır hasarlı demişler kapıları açmadanuzaktanbakıpgitmişler fakat evlerin bir çoğunda hasar yok mahkemeye baş vuran kişilerin kine yeniden memur gelip hasarsız diyor yazık günah değil mi devleti zarara bizi zarara sokuyor sözde memurlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Meryem Can (2 yıl önce)
    Adam Gibi Adam Keşke Batmanda kalsaydı. Birazcık daha kalsaydı; Batman Büyük Şehir olurdu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akif Yumrutepe (2 yıl önce)
    Ben %45 engelliyim şu an kaptan spor ve spor malzemeleri tekstilde çalışmaktadır ama kaldıramıyorum sanki bütün işleri ben görüyorum . Ben fabrikada işini yapamıyorum özel sektör bana göre değil çünkü hastalaniyoruz doktora gitmem gerek izin vermiyor israhat etmem gerekiyor rapor alamıyorum işten çıkarır diye korkuyorum . Malatya Yeşilyurt konaklilar sayın Hulusi Şahin Malatya valiliğine hoş geldiniz hayırlı olmasını temenni ediyorum .Not: Beni kamu dairesine yerleştirin fabrikada çalışamıyorum çünkü bana çok yükleniyor. Bana yardımcı olmanızı temenni ederim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Gokhan (2 yıl önce)
    Hoş geldiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemalfırat (2 yıl önce)
    Sayın valimize başarılar diliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemalfırat (2 yıl önce)
    Hoş geldiniz sayın valim, malat ya içi hayırlı işler yapmanız dileği ile başarılar diliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeynel birisik (2 yıl önce)
    Hoş geldiniz sayın valim inşallah başarının devamını dileriz biz malatyalılar başta dogansehir liler hoş geldiniz
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Muhartem Ağzıküçük (2 yıl önce)
    Allah hayırlı etsin,Allah muvavfak etsin inşallah
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Valilerin kaymakamlık ve vali yardımcılığından gelmesi gerektiğini belirtiyorum sayın valimizin kaymakam kökenli olmasına sevindim ilimiz adına inşallah hayırlı hizmetler yapar ,bugüne kadar kaymakamlık,vali yardımcılığı yapmamış insanların vali olarak atanmasına ise anlam veremiyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ayse (2 yıl önce)
    Sayın vali Allah rızası için su Malatya Turgut Özal Universitesi rektoru Aysun Karabulut'un yaptiklarini cumhurbaskanina iletin.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun İnşaAllahu Teâlâ Sayın Valimiz Malatyamıza Hoş geldin
    %70
    %30
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    Erdoğan'ın Malatya'mıza hediyesi hayırlı olsun.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Hrn (2 yıl önce)
    15 temmuz günü çevremde kutlamalar yapılırken ben kanalboyunda çay ocağında çevremdeki kişilere şunu demiştim "bu günden itibaren yıkım hızlandı"
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (2 yıl önce)
    Aydın BARUŞ Valim de Malatyamız için haberlerde takip ediyordum bir çok yatırımlarda elinden geleni yaptı. Başarılar dilerim. Sayın VALİM Hoş Geldiniz. Öncelikle yeni görevinizde başarılar dilerim. Hayırlı olsun Sizden ricam MALATYAM İÇİN yatırımlarda geleceğe dönük yapılması için elinizden geleni yapmanız. Kuzey çevre yolu biran önce inşaallah biter. Sayın Valim Malatyamıza SİVİL HAVAALANI yapılması için destek verirseniz memnun oluruz. Bir çok ile yapıldı biz ise yıllardır askeri havaalanı ile devam ediyoruz. Malatya da günlük sefer sayıları az ve yeterli olmadığından yakın illere yöneliyoruz. Büyükşehiriz ve üniversitelerimizdeki bilim adamlarımız olsun Malatya halkı neden en yakın illerden bilet alıyorlar. Her 2-3 yılda bir terminal yolcu binası tadilat ya da yenileme yapılmasındansa YENİ bir havalimanı yapılması daha doğru bence. Yolcular için bina şık ve güzel olmasından ziyade sefer sayılarının çok olması daha önemlidir.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Vali, kaymakam olup ingiliz eğitimi almayan bir mülki amir yok farkında mısınız?.. Hayırlı olur inşallah.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    rahmetli turgut özal.. başbakanken veya cumhurbaşkanıyken. kutlu aktaş.. saffet arıkan bedük ve oğuzkaan köksal gibi valileri atadığı zaman valiler malatyaya gelmeden önce turgut özalın yanına giderlermiş diyorlarmış sayın başbakanım veya cumhurbaşkanım malatyaya vali olarak atandım benden istediğin özel bir şey varmı. rahmetli özalda diyormuşki hayır istemiyorum sadece malatyayı ve malatyalıları sev yeter. zaten malatyayı ve malatyalıları seversen hizmet kendiliğinden gelir. ismi geçen valilerde gerçektten de malatyamıza harika hizmet ederek isimleri hala altın harflerle anılıyor.. yeni atanan sayın valimiz Hulusi Şahin de malatyayı ve malatyayı seversen her konuda hizmet kendiliğinden gelir. hayırlı uğurlu olsun
    %87
    %13
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    hayırlı uğurlu olsun.. patman petsolsporun 2.lige çıkmasının en büyük mimarısı. sayın vali hulisi şahindir. çok emek verdi
    %58
    %42
    Yanıtla
  • RAMİZ S. (2 yıl önce)
    İnşallah yeni vali Aysun Bay Karabulut ile ilgili iddiaları aydınlatır, gereken yapılır. Şimdiden bilgilendirmek gerekiyor vali beyi de öğrenciler bile artık dile getirmekten bıktı lakin bir değişiklik yok bu ülkeyi yemek bu kadar kolay mı
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Vali ile ne alakası var.vali yargı merci mi? bi suç varsa mahkemeye gidersin gerçek neyse ortaya çıkar. Öğrenciler bile rahatsızsa niye kimse dava etmiyor siz edin madem dediğiniz gibiyse
    %55
    %45
    Yanıtla
  • behlül (2 yıl önce)Cihat isimli kullanıcı yorumuna
    kurumlar önce soruşturmayı kendileri yapar sonra adli mercilere taşınır
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şikayet edilmediğini nerden çıkarıyorsun, ne verdiler sana da burda savunuculuklarını yapıyorsun, sen ne kadar yedin yada yiyenlerin başında mısın Acaba Malatya yı bitirdiniz be, usulsüz alımlar, sihirbazların idarecileri yönettikleri bir kurum akıl mantık içerisinde olmayan bir çok olay mobbing baskı, personellerin hepsi şikayetçi nasıl bu kadar duyarsız olunabilir. Yeşilyurt ta inşaat yapıyordunuz sözde ne oldu neden yapılmıyor, neden durdu gibi bir çok olay tabi listelersek sayfalar doluyor ama öğrencilere sorun bakalım hangi imkanları var şikayet edince notlarını düşürün sonra neden şikayet yok, baskı her yerde. Labaratuvar yok beee, Tıp Fakültesi yok nasıl açtınız be hocalar yönetimden kaçıyor talepte bulunamıyor. Alakasız kişiler hoca olmuş be ben onlardan daha çok biliyorum ama öğrenciyim, öğrenci olmasam da dayım yok, yüzüne bakmayacağın kimileri hoca oluyor ya
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Muharrem Ağzıküçük (2 yıl önce)Cihat isimli kullanıcı yorumuna
    Boş insanlar boş talep ve vaatlerde bulunur.Burada da bazıları boş ,ne içmişse saçma sapan yazıyorlar.Allah yeni valimizin yardımcısı olsun.Allah önce kendine sonra malatyamıza, daha sonra da vatanımıza_ milletimize hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ramiz S. kardeş senin dediğin valinin işi değil yolsuzluk varsa savcıları ilgilendirir. görevini kötüye kullanıyosa yani mesai makamı malatya değilde ankarada gününü hep geçiriyosa o işede YÖK ü ilgilendirir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Saçmalama, ne alaka
    %63
    %37
    Yanıtla