SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstiklal Marşımız Dilden ve Yürekten Eksik Olmasın"

A- A+ PAYLAŞ

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 101. yıldönümü ve İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma amacıyla Malatya'da da 12 Mart Cumartesi günü tören yapılacak. Bu arada, yıldönümü ve Mehmet Akif için il yöneticileri birer mesaj yayınladılar.

Malatya'da Cumartesi günü yapılacak törenin programı şöyle:

"KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ SALONUNDAKİ TÖREN
12.03.2022 Cumartesi    (Saat:10:00)
1.Saygı Duruşu – İstiklal Marşı

2.Konuşmalar:
*İl Milli Eğitim Müdürü Sayın  Battal KANBAY’ın konuşmaları
*Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN’ın konuşmaları
*Malatya Valisi Sayın Aydın BARUŞ’un konuşmaları

3.İstiklal Marşı Sinevizyonu 
– “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet  “ temalı  Battalgazi Kemal Özalper Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İkbal AKKAR’ın  konuşması ve  Sinevizyon sunumu (………………/  – Yeşilyurt Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi Bilgisayar  Öğretmeni)

4.Şiir (Safahat) (Bana Sor sevgili) Tülin SELÇUK Yeşilyurt Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi  Öğrencisi)

5.Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet  “ İstiklal Marşı  Oratoryo  (Yeşilyurt Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi  Öğretmenleri  ve Öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo)

6.Kapanış."

MESAJLAR..

Malatya Valisi Aydın Baruş
"Milletlerin geleceklerine yön veren, fikirleri ve öncülükleriyle toplumun gönlünde taht kuran müstesna şahsiyetler vardır ki geçen zamana rağmen hafızalarda ve yüreklerde bıraktıkları izler her dem tazedir, daima minnetle yâd edilirler ve asla unutulmazlar.

Aziz Milletimiz, yetiştirdiği bu emsalsiz şahsiyetlerin fikir ve mücadeleleri sayesinde tarihe damga vuran müstesna milletlerden biri olmuştur. Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi devlet adamlarını; Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlana gibi ilim, irfan ve gönül erlerini ve daha nice büyük isimleri yetiştiren Türk Milleti, bu eşsiz şahsiyetlerin miras bıraktığı değerleri tüm insanlığa armağan etmiştir.

Şanlı tarihimizde milletçe yaşadığımız en zor dönemlerden biri olan Kurtuluş Mücadelesi yıllarında, memleketin dört bir köşesinde gerçekleştirdiği hitaplar, dile getirdiği mısraları ve fikirleriyle bağımsızlık düşüncesini ateşleyen Mehmet Akif; vatanın, bayrağın, mukaddesatın ve özgürlüğün sözcüsü olarak milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Her daim ve her yerde fikir, şiir, vaaz ve söylemleriyle vatanın içinde bulunduğu vahim durumu haykırmış, topyekûn bir mücadele için milletimizin düşmana karşı kenetlenmesine eşsiz bir katkıda bulunmuştur.

İstiklal Marşımızın kaleme alındığı işgal yıllarında, vatanına ve istiklaline yönelmiş olan hayasızca akınlar karşısında göğsünü siper eden Aziz Milletimiz, Akif gibi vatan sevdalısı irfan pınarlarının gayretleri ile moral bulmuş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi emsalsiz bir asker ve müstesna bir devlet adamının liderliğinde tüm dünya milletlerine örnek olacak bir bağımsızlık mücadelesiyle hür yaşama azmini ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 12 Mart 1921’de defalarca ayakta alkışlayarak Milli Marş olarak kabul ettiği, her mısraında milletimizin kahramanlığını ve mukaddes değerlere güçlü imanını, hürriyet ve bağımsızlık aşkını dile getiren, Milletin kader, kıvanç ve tasa birliğinin simgesi olan  İstiklal Marşı’nı; “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ duası ile Türk Milletine armağan etmiştir.

İstiklal Marşımız, yüreği Vatan ve İstiklal sevgisiyle dolu bir Şairin, dizelerinde Milletinin ruhuna işleyen işgal acısına tercüman olması ve bedeli ne olursa olsun boyun eğdiğine tarihin tanık olmadığı Türk Milleti'nin işgal güçlerine karşı kutlu kıyamını kelimelerle resmetmesi  nedeniyle son derece kıymetlidir.

Merhum Akif'in "Asım'ın Nesli" diye nitelendirerek umut bağladığını ifade ettiği genç nesillerimizin, Kahraman Ecdadımızın verdiği şanlı mücadeleyi daima hatırında tutarak, İstiklal Marşımızda dile getirilen mukaddes değerleri yaşatma şuuru gelecekte de en büyük güvencemiz olacaktır. Genç nesillerimizin atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu kutsal değerlere sahip çıkacağına olan inancımız ve itimadımız tamdır. 

Bu müstesna gün vesilesiyle; İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY’u ve başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Milli Mücadelemizin Şanlı Kahramanlarını, tarihin derinliklerinden günümüze kadar canlarını ve kanlarını Vatan toprağına hediye eden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Şanlı Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; Al Bayrağımızın göklerden, İstiklal Marşımızın dillerden ve yüreklerden eksik olmamasını diliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Selahattin Gürkan,12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, “İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yayımladığı mesajında şöyle dedi:

“Kurtuluş Savaşı sürecinde milletimizin tarihe altın harflerle yazdırmış olduğu kahramanlık destanlarını, dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. 

Milletimiz tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmedi, varlığına kastedenlere gerekli dersi verdi ve vatanına, hürriyetine canı pahasına sahip çıktı. Kurtuluş Savaşı’nda da Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kenetlenerek bir var olma mücadelesi veren halkımız, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir.

İşte bu inanç ile kaleme alınan İstiklal Marşı sadece bir kesime değil tüm milletimize ve ordumuza ithafen yazılmış bir eser, Akif de sadece İstiklal Marşı şairi olarak değil, bütün yönleriyle halkın içinden olan biri olarak en iyi şekilde anılmayı hak etmektedir.

Bu vesileyle İstiklal ve İstikbal Şairimiz Akif’i bir kez daha rahmetle anıyor, tüm milletimizin İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 101. Yıldönümünü kutluyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar
Çınar, “Kalbi vatan ve istiklal sevgisiyle dolu Mehmet Akif Ersoy’un, Türk Milletinin Milli Mücadele günlerinde hissettiği duyguları destansı bir üslupla yazdığı İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlığının simgesidir.” dedi.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Kurtuluş Savaşı sırasında büyük mütefekkir, şair, yazar, vatanperver merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu ve kutsal değerlerine olan bağlılığını en güzel biçimde yansıtmaktadır.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerden biri olan Mehmet Akif Ersoy, kurtuluş savaşının zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur.

Türk Milletinin, Kahraman ordumuzun hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini duyuran, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının da sembolü olmuştur.

‘Korkma’ sözcüğüyle başlayan ve her bir mısrasında bizlere çok şey katan bu eserin ruhu, sonsuza dek bizlere yol göstermeye devam edecektir.

Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İstiklal Marşı aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir.

Bu düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün millî mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyor, İstiklâl Marşımızın Türkiye  Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 101. Yıldönümünü kutluyorum." dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız