SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"O Zaman İyiydi de, Adaylık Verilmeyince mi Kötü?!"

0
Güncellendi - 2019-01-24 02:39:23
A- A+ PAYLAŞ

AKP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, "AK Parti'nin 2014'te ortaya atmış olduğu katılımcı belediyecilik bunların bileşenleridir. Hepimizin ortak amacı Malatya'mıza, insanımıza hizmet etmek, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek, onlara yaşam konforu sağlamak. Sürekli istişare içerisinde olacağız ve Battalgazi'mize büyükşehrimizle, Yeşilyurt'umuzla, basınımızla, üniversitelerimizle, kanaat önderlerimizle istişare ederek, yönetim tarzını ortaya koymaya çalışacağız. Yaşamış olduğumuz coğrafyada bu kaderimizi iyi yönde değiştirme adına elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi.

Güder, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AKP Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Burak Sürmeli ve partililerin katılımıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, "31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler noktasında 4 Aralık'ta başlayan aday adaylığı süreci noktasında Battalgazi teşkilatımıza 10 arkadaşımız başvuruda bulundu. 162 arkadaşımızda meclis üyeliği için başvuru yaptı. Aday adaylık süreci noktasında 13 Ocak'ta aday tanıtım toplantısıyla tamamlandı. Genel merkezimiz ve kamuoyunda gerçekleştirilen anketler neticesinde daha önce teşkilat başkanlığımızı yapan, yıllarca bu davaya hizmet eden Osman Güder'e adaylık tevdi edildi" dedi.

Kahveci, Battalgazi'nin 202 bin seçmeni olduğunu, 618 sandık ve 102 mahallesinin bulunduğunu kaydederek, teşkilat olarak çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Kahveci, 31 Mart'ta Battalgazi'de hayırlı bir sonuç alacaklarını belirterek, "2014 yerel seçimlerinde yüzde 62,4 oy aldık. Bu seçimlerde hedefimiz yüzde 75. Bu doğrultuda da çalışmalarımız devam ediyor. Ekip olarak bu süreci tamamlayarak, 31 Mart'ta bu maratonu bitirmiş olacağız" diye konuştu.

AKP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ise 17 yıldır AKP'nin içerisinde olduğunu ifade etti.

Güder, 31 Mart'ta yerel seçimlerin gerçekleştirileceğini ve tüm siyasi partilerin seçim atmosferine girdiğini kaydederek, "AK Parti'de kendi aday adaylarını belirleme sürecine Kasım ayında başladı. Bu süreçte bizde Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, büyükşehire aday olur ise Battalgazi'ye talipli olduğumuzu ifade ettik. Adaylığımız 13 Ocak'ta açıklandı. Burada amacımız, Battalgazi'ye hizmet etmek. Bu topluma hizmet amacıyla bu yola çıkmış olduk. Takdir edersiniz ki 17 yıl bir parti teşkilatı içerisinde çalışan birisinin Malatya'yı tanıması, sorunlarını bilmesi, çözüm noktaları hususunda bir şeyler ortaya koyması kadar doğal bir şey yoktur. Şuan Malatya'mızda 718 tane mahallemiz var. 718 mahallemizi gezdim. Battalgazi İlçe Başkanı olduktan sonra da gezdiğim bir çok mahalle var. İl teşkilatında görev yaparken milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla geçirdiğimiz 14 seçimde tüm mahallelerimizi gezdik, oradaki sorunları dinlemiş olduk. Oralar için neler yapılabilir, bir dönemde partimizin AR-GE kuruluşunda görev aldım, bu çalışmanın içerisinde olduk. Battalgazi İlçe Başkanlığı görevinde bulunmam hesabiyle çalışma alanımız biraz daha lokalleşmiş oldu, 102 mahallede çalışma yaparak, Battalgazi'mize özelde faydalı olmak için elimizden gelen çabayı sarf ettik" diye konuştu.

İlçe teşkilatı olarak Battalgazi'de 102 mahallede neler yapabileceklerine ilişkin projeler gerçekleştirdiklerini anımsatan Güder, şunları söyledi: "Bu mahallelerde ev ev, sokak sokak, cadde cadde dolaşarak eksiklikler nelerdir bunların tespit edilmesi, tespit ederken de mahalle başkanlarımız oradaki muhtarlarla, toplumun o bölgede ileri gelen insanlarıyla istişareler yaptı. Orada neler yapabiliriz, sorunlar nelerdir bunların hepsini dosyalaştırdık. Şuan ilçe teşkilatımızda bu dosyalar mevcut.

Bunun yanında Battalgazi Belediyemizde bu çalışmaları yaptı ve biz 102 mahallemize 36 tane belediye meclis üyemize taksimatlarını yaptık, o arkadaşlarımız o mahallelerle ilgili çalışmaları ve oluşan sorunları gündeme getirmeleri, sorunların çözümü ve takibi hususunda görevlendirmeler yapıldı. Eminim şuan kamuoyunda Selahattin Gürkan'ın yapmış olduğu çalışmaların başarısının kaynağının en önemli etkeni bu olsa gerek diye düşünüyorum. Bu çalışmaların neticesinde Malatya halkımızın teveccühü, genel merkezimizin takdiriyle Selahattin Gürkan başkanımız büyükşehire belediye başkan adayı oldu. gerçekten bu süreçte birçok belediyede yapılmayan, yapılamayacak olan kendi bütçesini aşar bir vaziyette Battalgazi'mize hizmet etmeye çalıştı. Şuan kümülatif olarak topladığımızda yapılan yatırımların Battalgazi Belediyesi'nin çok üzerinde olduğunu hepiniz müşahede edersiniz veya etmiş olmuştursunuz.

Şuan Battalgazi'de çıtamız yüksek ama sorunlarımız yok mu, sorunlarımız çok ve özellikle en büyük sorunumuz doğudan batıya göç. 2014'ten buyana belirli bir oranda Battalgazi'den Yeşilyurt'a nitelikli göç vermiş oluyoruz. Bizim birinci amacımız burada Battalgazi'yi taşraya çevirmeden, Malatya'da 'çevreyolu altı' tabiri vardı, bu uzun süredir kullanılıyordu, gerçekten biz Battalgazi'ye gereken önemi, orada yapmamız gerekeni yapmaz isek belki ileri bir tarihte doğru bugün şehir ana merkezi Battalgazi'de ama vasıflı, nitelikli göçü oraya taşıdığımızda yarın belki aynı tabiri Battalgazi içinde kullanmış olacağız. Birinci önceliğimiz bunu yıkmaya çalışacağız. Büyükşehrimizin yapmış olduğu imar çalışmaları var. Bu imar çalışmaları Battalgazi ölçeğinde yeni yeni tamamlanmak üzere. Takdir edersiniz ki büyükşehirler önce imar planlarını yaparlar daha sonra ilçe belediyeleri bu imar planlarını göz önüne alırlar. Tabi burada büyükşehir bitirsin sonra biz çalışmaya başlayalım gibi bir durum söz konusu değil, Battalgazi şuan çalışmalarını yapıyor. Büyükşehirde bitirme noktasında.

İnşallah bu bağlamda da imar hususunda Battalgazi bölgemizde sorun ve sıkıntılar var. Bu sorun ve sıkıntıları aşma adına inşallah nasip olursa biz özellikle ana arterleri Battalgazi bölgesinde herkesin gidebileceği, mesken tutabileceği ana caddeleri açma bakımından çalışmalarımız olacak. Prestij caddeleri, bulvarları imardan sonra açamaya çalışacağız. Battalgazi'mize yaşanabilir; Yeşilyurt bölgesinde fazla sosyal tesis var, belediyelerin kurmuş olduğu tesisler var, bundan sonraki süreçte Battalgazi bölgemizde olmayan gençlik eğitim merkezleri, parklar, gençlerimizin eğitileceği veya zaman geçireceği merkezler, çocuklarımızın bazı becerilerini geliştirme adına çalışmalarımızı arkadaşlarımız yapıyor. Arkadaşlarımız 100 civarında bir proje üzerinde çalışıyorlar. Bu çalışmalarımızı daha somutlaştırarak, bunları sizlerle paylaşacağız."

Güder, hiç kimseye yanın ya da uzak mesafede olmayacaklarını ifade ederek, "Herkese eşit mesafedeyiz. Biz bugüne AK Parti çatısı altında çalışıyorduk ve ben AK Partili gömleğini giydim, 31 Mart’tan sonra inşallah tüm Battalgazi'nin belediye başkanı olarak, hiç kimseyi ötekileştirmeden; dini inanışları, yaşam biçimleri olsun biz bunlara müdahale etmeyeceğiz, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkese gideceğiz. Belki bize kendini uzak hisseden insanlara önceliği tanıyarak, istişarelerimizi gerçekleştireceğiz. AK Parti'nin 2014'te ortaya atmış olduğu katılımcı belediyecilik bunların bileşenleridir. Hepimizin ortak amacı Malatya'mıza, insanımıza hizmet etmek, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek, onlara yaşam konforu sağlamak. Sürekli istişare içerisinde olacağız ve Battalgazi'mize büyükşehrimizle, Yeşilyurt'umuzla, basınımızla, üniversitelerimizle, kanaat önderlerimizle istişare ederek, yönetim tarzını ortaya koymaya çalışacağız. Yaşamış olduğumuz coğrafyada bu kaderimizi iyi yönde değiştirme adına elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

Güder, bir basın mensubunun 'Sizin adaylığınıza karşı olan bazı muhtarların olduğu söyleniyor, hatta bu muhtarların cumhurbaşkanının karşısına çıkacağı bile ifade ediliyor, bunlar gerçek mi? Ayrıca, Malatya kamuoyunda son günlerde tekrar bir listenin birkaç güne kadar cumhurbaşkanına iletileceği söyleniyor, böyle bir şey var mı? İlçeler anlamında böyle bir çalışma var mı?' sorusuna, "Aday adaylığı süreci herkese açık bir süreçtir. Burada herkes aday olabilir. AK Parti ve her siyasi partinin kendince kriterleri vardır. Bu kriterler sadece toplumda dolaşan sadece bir kriter üzerine bina edilen bir adaylık süreci söz konusu değildir. Parti teşkilatlarımızın görüşleri alınıyor, il başkanımızın görüşleri alınıyor. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi? Sizin il başkanınızın Malatya'da görüşü alınmayacak? Siz oraya Tayyip Erdoğan'ın temsilcisini seçiyorsunuz, onun kanaatlerini göz önüne almayacaksınız, böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Siz milletvekili seçiyorsunuz. Bu milletvekillerinin görüşlerini, kanaatlerini göz önüne almanızdan daha doğal ne olabilir? Bizim il koordinatörlerimiz var. Bunların üzerinde gelirler zaman zaman belki basına yansımıştır, insanların, toplumun içerisinde gezerler. İl koordinatörlerimizin çalışmaları olur. Onların üzerinde bölge koordinatörleri vardır. Bölge koordinatörlerinin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda elbette ki kamuoyu yoklamaları da bunların içerisindeki etmenlerin bir tanesidir, elbette önemli bir etmendir. Alt komisyonlar kuruluyor. Siyasi partilerde alt komisyonda oluşan görüşler, üst komisyonlara gidiyor. Bizim teşkilat başkanlarımız karnelerimizi sürekli tutuyorlar, bu karneler bir günlük karne de değil. Ben sonrasında resmi olarak dahil oldum, 9 tane aday adayımız başvuruda bulundular, hepsine teşekkür ediyoruz. Bu süreçte centilmence bir tavır sergilediler. Birbirimizin arkasından hiç birileri konuşmadılar.

Ama bir süreçten sonra sanki gerçekten af edersiniz katır doğurmuş gibi bir olayı o şekle büründürmenin hiçbir anlamı ve öneminin olmadığını düşünüyorum. Şimdi bazıları çıkmış diyorlar ki 'AK Parti yanlış yapıyor.' Dün size başkan adaylığı verilirken doğru idi; bugün acımasızca eleştirmiş olduğunuz insanların yanında saf tutarken, onların yanında tabiri caizse el pençe dururken o zaman iyiydi de, bugün adaylık size verilmeyince mi kötü oluyor? AK Parti diğer partilerden farklı bir siyasi partidir. Bir dava hareketidir. O zaman kişisel menfaatler söz konusu değilse, o zaman bu insanların telaşları niye? 202 bin seçmen, 310 bin nüfusumuz var. 310 binin Osman Güder veya başka bir isim deme şansı var mıdır? 102 muhtarımız var, biz isteriz ki hepsi bizi desteklesin, hepsi bizi sevsin, biz hepsine kucak açmışız. Şuan bir muhtar diyemez ki 'Ben şu sorunu ilçe başkanıma ilettim, ilçe başkanım bunu takip etmedi.' Bunu diyen varsa Allah rızası için çıksın karşımıza, biz bunun hesabını vermeye hazırız.

Şuan ki milletin göstermiş olduğu tepkiye de biz saygı duyarız, onların doğal hakkıdır. Elbette konuşabilirler ama biz şunu söylüyoruz; biz birbirimizi üzmeyelim, ben hiçbir aday adayının hakkında olumsuz bir cümle sarf etmeyeceğim, ben önüme, yoluma bakacağım. Ben şuan ilçe teşkilatımızın hazırlamış olduğu raporları önüme aldım, gece geç saatlere kadar çalışıyorum. Ben yıllardır kanayan yara haline dönüşen Taştepe'de neler yapabilirim, onun hesabı içerisindeyim. Şehit Fevzi'deki kentsel dönüşümü ne yapabiliriz, oradaki kanalboyunu nasıl ıslah ederek, etrafını rekreasyon alanına çevirerek Battalgazi'ye nasıl indirebiliriz bunun çalışması içerisinde olacağız. Gençlerimize bir şey kazandıralım, ailelerimizi eğitelim. Ailelerin sorun ve sıkıntıları var. Biz toplumun psikolojisini düzeltme, konforunu sağlama adına neler yapabiliriz bunun peşindeyiz.

Kim cumhurbaşkanına gitmiş, gitmemiş, falan bakanla görüşmüş, konuşmuş beni alakadar eden bir şey değil. Ben önüme bakacağım. AK Parti'nin Battalgazi Belediye Başkan Adayıyım AK Parti'mizin Battalgazi'deki oy oranını yüzde 62,4'den bir oy nasıl artırabilirim, cumhurbaşkanımızın 1994'te ilmek ilmek işlediği İstanbul'daki belediyecilik anlayışını Battalgazi'ye nasıl kazandırabilirim ben onun hesabı içerisinde olacağım. Herkese de saygı duyuyor ve saygı sunuyorum. Belki hakaret ediyorlar ama ben hiç kimseye cevap vermeyeceğim. Herkes nasıl düşünüyorsa öyle özgürdür ama ben burada '10 trilyon serveti varmış, besiler zinciri varmış' sözlerine, devletin maliyesi var, çıkarsınlar ne kadar servetim var. Bir tane evim var, müteahhitlik yapmaya çalıştım beceremedim, zarar ettim. 30 yıllık veteriner hekimiyim, bir arabam, bir evim, 50-60 tane de hayvanım var. 30 yıl çalışmamın karşılığı.

Benimle birlikte göreve çalışan birçok arkadaşımız şuan ekonomik olarak bende çok öndeler ama ben bu davaya gönül verdim, 2001'den bu yana hiçbir zaman küsmeden, AK Parti'ye bir dava hareketi olarak baktık, cumhurbaşkanımız bize nerede görev verirse biz orada çalışmaya hazırız" cevabını verdi.

Ferdi DURDU - Yeni Malatya Gazetesi / malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • lütfü (5 yıl önce)
    mileteburnunuzun ucuyla bakın sonra bilmem ne olmuşda ne olacakda gecin bunları halk kimin ne oldunu biliyor sayın güder... istenmeyen vekilleri istenilmeyen başkanları iyi biliyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • nurettin (5 yıl önce)
    bazı arkadaşlar bir tc numaralarını yazmayı unutmuşlar. onu da yazıp işi garantiye alsalardı bari:)))
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (5 yıl önce)
    Allah utandırmasın,gerçek dava adamı sayın güderdir..
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Malatyalı olmak için 20 yıl o şehirde yaşamak yeter de artar bile. Adam olmadıktan sonra yedi sülalesi Malatya'lı olsa ne yazar. Irkçılık yapanlar da Battalgazinin hangi mahallesinde taraftar bulabiliyor ki konuşuyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (5 yıl önce)
    Bu ne yav.Malatyali bir aday bulamadinizmi.Selahattin Gurkana oy verecem ama ilçeler de oy yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (5 yıl önce)
    Politika böyle birşey... Daha düne kadar sayın Akçadağ belediye başkanının: "ben bürokratım bana bu görev tevdi edildi. Yarın yeni birisi gelir. Bu bir bayrak yarışı. Partimiz neyi uygun görürse ona göre hareket ederiz." Dediğini unutmadık. Sanırım belediye başkanlığı bürokratlıktan tatlı geldi ki şimdi bağımsız aday oldunuz. Akçadağ size gereken cevabı verecektir Sayın Ali Kazgan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir mercan (5 yıl önce)
    Malatya dan adam çıkmaz mantığınile battalgaziye iki adıyamanlı aday cok güzel oluyor iyi ki ben yeşilyurta yım oyum cem parlak ile iyi partiye en azından malatyalı ve malatya da yetişmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (5 yıl önce)
    Temayül yoklamalarında ve anketlerde kimin ezici bir üstünlük ile hep birinci çıktığını iyi biliyoruz.İnsan aklı ile dalga geçmeyi bırakın hakkı ile sadece ve sadece milletine iline beldesine Allah'ın adaleti ile hizmet edecek birilerini getirin bırakın artık şu bizden olmayan haindir vatan düşmanıdır söylemlerini...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusufffff (5 yıl önce)yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın editör yorumum da herhangi bir argo kelime olmamasına rağmen neden tam olarak yorumumu yayınlamadınız.......
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (5 yıl önce)
    ali ekinci i partiye giderek belli etti nasıl biri olduğunu
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet doğan (5 yıl önce)
    osman güder kardeşimi tebrik ediyor üstün başarılar diliyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • SELAHATTİN SARIOĞLU (5 yıl önce)
    Battalgazi adayı Osman Güder, mütevazi, beyefendi, çalışkan, donanımlı, dürüst bir kişi. Yeşilyurt Başkanı ve adayı Mehmet Çınar da aynen öyle. İkisi de birbirinden değerli şahıslar. Allah yardımcıları olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • oyumuz cem parlağa kendisi öz malatyalı ve iş yapacak tır
    0
    0
    Yanıtla
  • Resul (5 yıl önce)
    Akp oy yok yeterince verdik yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Eminmisin ak partiye oy verdiğine kafana bir format at bence .
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİM (5 yıl önce)
    olmaz olmaz sizden olmaz altarnatifleri değerlendireceğiz selahhatin başkanda birdaha düşünsün kendisini seviyora ilceler olmadı sayın başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aç tavuk kendini buğday ambarında zannedermiş, evet söyleyin bir daha düşünsün de size mi dönüş yapsın, ha ha ha
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (5 yıl önce)
    Komedi resmen bitirdiniz ak partiyi sizden kurtulacagimiz yok bari oy yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (5 yıl önce)
    Yeşilyurt ve Battalgazide akp ye oy yok
    0
    0
    Yanıtla
  • nurettin (5 yıl önce)
    oyumuz büyük şehirde selahattin Başkan'a Battalgazi ve yeşilyurtta ehliyet ve liyakat sahibi adaya. osman güder ve Mehmet Çınar'a oy moy yok. öz Malatyalılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Davasında samimi olmayanlar, ülke menfaati için değil de kendi çıkarı için aday olanlar, 4-5 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra aday gösterilmeyince bağımsız ya da başka partiden aday olanlar işte bahsedilen bunlardır. Değerinizi yitirdiniz, bunu kendiniz göremiyorsunuz. ancak seçim sonuçları açıklanınca sandıktan da sizler için çok da şaşıracağınız 1-2 oy çıkınca anlayacaksınız ve iş işten geçmiş olacak. Bu yazdıklarım partisine küsüp de davasında samimi olmadığını ispatlayan 180 dereceler içindir... VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • kerem (5 yıl önce)
    ADAM GİBİ ADAMM ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN BAŞKANIM
    0
    0
    Yanıtla