SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiye Geçen Yıl 3 Bin 244 Olaya Müdahale Etti

0
Güncellendi - 2017-01-09 20:36:53
İtfaiye Geçen Yıl 3 Bin 244 Olaya Müdahale Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2016 yılında 3434 olaya müdahale etti. Bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatına sahip olan Büyükşehir İtfaiyesi, talep edilmesi halinde komşu illerde de kurtarma olaylarına katkıda bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2016 yılında yoğun ve başarılı bir çalışma performansı gösterdi. Malatya’nın Büyükşehir statüsüne geçmesi ile birlikte Malatya genelinde yapılanmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, olaylara kısa ve etkin bir şekilde müdahale edebilmek için, araç ve teçhizat olarak güçlendirilirken, şehrin belirli noktalarında da şubeler oluşturdu. Büyükşehir İtfaiyesi, Malatya genelinde 1 merkez ve 18 şubesiyle yangın ve kurtarma olaylarına karşı her an tetikte bekliyor.

3100 yangın, 300 kurtarma

Büyükşehir İtfaiyesi, 2016 yılında toplam 3,120 yangına müdahalede bulunarak, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağladı. Müdahale edilen 3,120 yangının; 53’ü orman, 224’ü ev, 98’i işyeri, 2.203’ü ot, çöp, bahçe, 113’ü araç, 36’sı odunluk, kömürlük, bodrum, 393’ünün de diğer yangınlardan oluştuğu belirtildi. İtfaiye ekipleri ayrıca aynı yıl toplam 314 kurtarma olayına müdahalede bulundu. Bu müdahalelerin 257’si trafik kazası, 50’si sel baskını ve 7’si ise boğulma vakalarından oluşuyor.

32 kişi hayatını kaybetti

2016 yılı içerisinde Malatya’da yangın, trafik kazası ve boğulmalardan dolayı toplam 32 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatının kaybedenlerin 1’inin ev yangınında, 24’ünün trafik kazasında, 7’sinin de boğulmadan dolayı meydana geldiği kaydedildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Feridun Boyacı (7 yıl önce)
    Bazı arkadaşlar itfaiyeyi bilem eleştirmiş. Ben tarafsız olarak bakıyorum olaya bir mhpli olarak. Dünyada ışınlanma henüz icad edilmedi yangın çıkınca ısınlanmıyor bu adamlar ne yani biraz daha yansınlar biz öyle gidelim mi diyorlar. Bizimde akrabalarımız eşimiz dostumuz çalısıyor belediyenin kurumlarında işlerin nasıl yürüdüğünü nasıl ilerlediğini az çok biliyoruz. Sırf muhalefet olmak için veya belediyeden bir kişiyi sevmiyoruz die, veya yolda çukur var die büyükşehire çamur atmamak lazım... Amacım belediyeyi savunmak bilmem kimi savunmak değil, sadece araştırmacı bilinçli halk olalım diyorum.. kaldırım taşı yerinden çıktı diye büyükşehire sövmeyelim bi bakalım hangi belediyeye ait orası kim yapmış kim yapmamış sonra gerekli müracaatları yapalım eğer olumlu dönülmezse eleştirelim ... haksız mıyım ?
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Günde on tane yangın mı olmuş!
    0
    0
    Yanıtla
  • Rasim ÇELİK (7 yıl önce)
    Sayın İlgili, Söz konusu yangınlarda pek başarılı olduğunuzu kabul etmiyorum. Nedeni ise yaşadığım yangının sonuçlarıdır. Ekiplerinizin yangın ihbarından sonra yangın yerine varma zamanı. Yangına müdahale süresi, ellerindeki ekipman ve yangın ekibinizin yaş ortalaması mutlaka sorgulanmalı ve kısa zamanda önlem alınmalı. Çünkü bilinçsiz ve geç müdahale yangından daha çok ekipleriniz yangın yerine daha çok zarar vermektedir. Bu konuyu araştırmanızı ve ekiplerinizin müdahale esnasındaki çalışmalarını bir kaç defalığına da olsa kayıt altına alıp inceleme yapmanız bu anlattığımız eksiklikleri ve yanlışları gösterecektir. Tetikte beklemeniz ve altyapınızı tamamlamış olmanız başarılı olduğunuz anlamına gelmez. Yangından sonraki zaiyat ve son durumun şekli başarınız için kıstas olmalı ki bizim yaşadığımız yangına müdahaleniz sonrası ortaya çıkan durum sizin müdahale şekliniz sonucu kötüydü. Bunu bir öz eleştiri olarak kabul edip bu meyanda alacağınız önlemler başarınızı dahada arttıracaktır.
    0
    0
    Yanıtla