Hüseyin Üzmezin tahliyesinde etkili olan Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu raporunda imzası olan Kadın Doğum Uzmanı Prof. Seyfettin Uludağ, İstanbul Üniversitesi (İÜ) rektörlüğüne aday oldu.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi olan Uludağ, Üzmez Raporunu veren altı kişiden biri.
Habertürk TVde konuşan Uludağ, imzaladığı raporu savundu. Kararımız doğru ama neden kanal kanal dolaşıyor? diyen Uludağ, rapordan değil, Üzmezin şov yapmasından rahatsız olduğunu belirtti. Uludağ, kendisinin B.Ç.yle bizzat konuşmadan, konuşulanları dinleyerek imza verdiğini belirtirken, tahliye kararının rapordan kaynaklanmadığını öne sürdü.
Aslen Malatyalı olan Uludağ, 1980'li yılların ikinci yarısında SSK Malatya Hastanesi'nde başhekim olarak görev yaptıktan sonra, 1992'de Çapa Tıp Fakültesi'ne geçerek akademik kariyer yapmıştı.