SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçaklara Sınır Dışı İşlemi, Getirenlere İse..!

Kaçaklara Sınır Dışı İşlemi, Getirenlere İse..!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’ya geçtiğimiz Çarşamba sabah erken saatlerinde kapalı kasa kamyonetle Afganlı kaçakları getirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli, gönderildikleri mahkemece Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakıldı.  

Malatya’da İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü ‘nün de katıldığı  “Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayları” adlı programdan bir gün önce 2 Kasım 2022 günü sabah yaşanan olayda, Uçbağlar Mahallesinde boş araziye kapalı kasa bir kamyonetten, Türkiye'ye kaçak giren bir grup Afgan uyruklunun indirilmesine ve sokak arasında yürüyerek kayıplara karıştıkları görüntünün sosyal medyada yayınlanması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan soruşturmada, kaçakları Malatya'ya getiren Elazığ plakalı kamyonetin sürücüsü İ.Y. ile  olayla ilgisi olduğu belirtilen H.E.'nin yanı sıra  Atatürk (Kışla) Caddesi'ndeki bir iş merkezindeki bir daireye sığındıkları belirlenen 11 kaçak Afganlı yakalanmıştı. 

Emniyette işlemleri tamamlanan 11 kaçak Afgan uyruklu, ülkelerine gönderilmek üzere Malatya İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. 

Haklarındaki işlemlerin ardından Malatya Adliyesine sevk edilen kamyonetin sürücüsü İ.Y. ve  olayla ilgisi olduğu iddia edilen H.E.'nin ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Haci (1 yıl önce)
    Buradan şu sonuç çıkıyor.Kaçakları getirenler serbest kalıyorsa bu iş serbest demektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taner (1 yıl önce)
    Adam kacak insan getirsin serbest bırak ohh ne güzel
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan Daş (1 yıl önce)
    Birkaç hafta markette bayanlar kapısında 7/24 güvenlik bekleyen Bostanbaşı, yakınket, güngör caddesi, fahri kayhan, tecde taraflarındaki sitelere bile şehir dışından grup halinde gelen kişilerin hırsızlık amacıyla girdiklerini konuşuyorlardı, Güvenlik şirketlerinin ve site yönetiminden sorumlu kişi veya kurumların Güvenlik Görevlilerini bu konuda sık sık uyarmasını, misafir olduğunu söyleyenleri bile kapıda birkaç dakika bekletip ilgili daire sahibine ulaşarak gelen kişiyi içeri girip girmemesi konusunda teyid alması, müsaade edilirse bile şahsın kimliğini alarak ad, soyad, TC kimlik no ve telefon bilgisi ve adresini girdiği saati kayıt altına alması giriş imzası alması, çıkışta yine çıkış saatini yazıp imzasını alması en mantıklı hareket olur. Neticede bu personele herkesin aidatı ile maaş ödenmekte, sigorta primi yatırılmakta, görevleri olmayan işleri (kargo görevlilerinden site sakinlerinin kargosunu almak, aidat toplamak vs değil) adı üstünde güvenlik görevlisi! vardiyası boyunca bunlara dikkat etmeli bu personel.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Erollll (1 yıl önce)
    Bu ne rezillik ülkeyi bu duruma düşüren hangi yönetici olursa olsun hesabını vermeli bunları seçiyoruzki vatana ihanetmi etsinler, yetkiyi verdiklerimizden hesabı hukuk içinde sorulmalıdır. Korkuluk içinmi koltuktasınız.Ülkemiz sahipsiz kaldı toplama kampına döndü yazıklar olsun size...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cnkrt (1 yıl önce)
    Her pazar günü 9100 dev öğrenci okulunun arkasında kurulan pazara ( Rus pazarı) bir operasyon yapılsa 500 kişi yakalanır afkanı Suriyelisi pakistanlısı her milletten adam var editörler bu işe bir el atsa haber yapsa emniyet dikkate alır Ülkede yıllardır görülmeyen uyuz vakaları baş gösterdi
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Cnkrt (1 yıl önce)
    Her pazar günü 91000 dev öğrenci okulunun arkasında kurulan pazara(Rus pazarı) bir operasyon yapılsa 500 kişi yakalanır afkanı Suriyelisi pakistanlısı her milletten adam var editörler bu işe bir el atsa haber yapsa emniyet dikkate alır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Türkiye ye yol geçen hanı olmş . gelirken yakalanma yok hiç bir zorluk yok son durağa gelince işler orda tersine gidyorr.yakalanip postalaniyor kim bilir daha kaç kişiac kişi vardr arastrlirsa ülke genelinde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bunlar havadan mi geliyor uçarak acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cengizhan (1 yıl önce)
    Vatana ihanetten yargılanmaları gerekmiyor mu bu ne idiği belirsizleri getirenlerin.
    %100
    %0
    Yanıtla