SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadınlardan Para Almayacak'

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği'nin finans desteği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından yürütülen "Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından açılan kurslarda eğitimlerini tamamlayanlara değerlendirme toplantısı yapıldı. Bu arada, Malatya belediyesinin kendi işyerini açmak isteyen kadınlardan ruhsat parası almayacağı da belirtildi.

Esnaf Sarayı’nda yapılan toplantıya ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Proje Koordinatörü Özden Aslan ve Proje Ekip Lideri Jurgen Henke ve kadın girişimcilik kurslarını tamamlayan kadınlar katıldı.

ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, yaptığı konuşmasında Malatya’da ki kurslara toplam yapılan başvurunun 521 olduğunu ve kursu tamlayanların ise 375 kadın olduğunu belirterek, “Malatya kursa katılım ve başvuru sayısı ile 9 bölge içerisinde İstanbul’dan sonra ikinci olmuştur. Bizler esnaf odaları başkanları olarak sizlere her zaman yardımcı olacağız. Projelerinizi ve tekliflerinize her zaman sahip çıkmacağız. Avrupa’da girişimci kadın sayısı yüzde 12 iken, bu sayı Avrupa’da 36’dır. Biz bu seviyeyi geçmek için çalışma yapmalıyız” dedi.

Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Proje Koordinatörü Özden Aslan, ise kurslara katılan kadınların çok büyük bir iş başardığını söyleyerek, “Siz zaten 24 saat çalışıyorsunuz. Buna rağmen kursa gelip eğitim aldınız” dedi.

Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Proje Lideri Jurgen Henke’de “Hepiniz girişimci olmak için bir adım attınız. Hepiniz iş kurma hedefi ve isteği içindesiniz. İşte bizde bu anlamda size destek olmak istiyoruz. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kadın girişimcilerin esnaf odalarına kayıtlarında para alınmayacağını söyledi. Ziyaret ettiğimiz Vali Halil İbrahim Daşöz, girişimci kadınlara her zaman destek vereceklerini belirtti. Belediye Başkanı Cemal Akın, iş kuracak olan girişimci kadınlardan işyeri için ruhsat parası almayacaklarını bize aktardı” dedi.

Toplantıda kurslara katılıp da kendi işyerlerini kuran kadınlar başarı öykülerini anlattılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız