AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “MTSO seçiminde listede kadınları da görmek istiyoruz” dedi.
AKP Malatya Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık, 2 Şubat’ta yapılacak olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleriyle ilgili soruları cevaplandırdı. Çalık, “Ben öncelikle bu sorunuza AK Parti Malatya Milletvekili olarak değil, eczacılık yapan ticaret erbabı bir esnaf olarak cevap vermek istiyorum. Hepinizin malumları olduğu üzere TSO gerçekten sanayicilerimiz ve esnaflarımız için çok önemli görevleri ve sorumlulukları olan lokomotif kurumlarımızdan bir tanesi. 2 Şubatta bir seçim olacak. Bildiğiniz üzere seçimin kelime anlamı da tercih etmektir, seçmektir, bir konuda takdir hakkını kullanmaktır. Bu hakkı kullanırken de farklı alternatiflerin olması, çeşitliliğin artması beraberinde tatlı bir rekabeti doğuruyorsa, bunun beraberinde kaliteyi de getireceği muhakkaktır. Bildiğim kadarıyla 30 farklı grupta adaylar söz konusu. Bu gruplarda seçilecek arkadaşlarımızdan TSO meclisi teşekkül edecek, daha sonra meclisten bir yönetim kurulu belirlenecek, yönetim kurulu da TSO Başkanımızı seçecek” ifadelerini kullandı.
“Özellikle TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı için aday olan arkadaşlarımıza baktığımda hepsi gerek Malatya kamuoyumuzun gerekse de iş dünyamızın yakından tanıdığı, temsil ettikleri kurum ve kuruluşlarda sevilen sayılan değer gören itibar edilen mümtaz ağabeylerimizdir. Bu ağabeylerimiz arasında iş dünyamızın yapacağı tercih her ne olursa olsun beraberinde bir kaliteyi getireceğine inanıyorum. Böylesine önemli bir seçimde, bir milletvekili olarak bırakın taraf olmak, bu konuda bir işarette, yönlendirmede, telkinde bulunmam dahi söz konusu olamaz” diyen Çalık, sözlerini şöyle tamamladı:
"Benim seçimle ilgili olarak aday ağabeylerimizden sadece olsa olsa naçizane iki isteğim olabilir. Bunlardan birincisi; seçimin nezaket içerisinde, centilmence, karşılıklı birbirimizin hak ve hukukuna saygı gösterilerek, sürecin adeta bir şenlik havasında yürütülmesidir. Projeler, vaatler yarışmalıdır. Sonuçta hepimiz Malatyalıyız, ya hısımız, ya akraba, ya komşu. Hepimiz yüz yüze bakıyoruz. Yarın sonuç ne olursa olsun birbirimizin yüzüne bakamayacağımız, kardeşliğimize halel getirecek her türlü sözden, söylemden, davranıştan hususiyetle kaçınmamız, diğeri de Başkan adaylarımızın mutlak surette listelerinde kadınlarımıza da yer vermeleri. TSO Meclisinde ve Yönetim Kurulunda kadınlarımızı da görmek istediğimizi özellikle vurgulamak istiyorum.
Ben bu seçimin Malatya’mız, hemşehrilerimiz, sanayicilerimiz, esnaflarımız ve adaylarımız hakkında hayırlı olması için dua ediyorum. Kazanan Malatya olsun, Sanayicimiz ve esnafımız olsun. Ben süreci aklıselimle, sağduyuyla, vakarla yürüten adaylarımıza teşekkür ediyor başarılar diliyorum.”
MEYVECİLİK ARAŞTIRMA'DA..
Bu arada AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partili yöneticiler ile birlikte Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında brifing aldı. Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, kurumda yaşanan işçi sıkıntısını gündeme getirerek, “160-170 işçi sayımız vardı. Şuanda 19 tane işçimiz var. Bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Proje yaparken ciddi manada iş gücüne ihtiyaç duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl İŞKUR’dan destek aldı. Eğer İŞKUR destek vermeseydi, proje yapamayacaktık” dedi.
Araştırma ve geliştirme projelerinin gelişen ülkeler için önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Öznur Çalık, “Normalde gelişmekte olan ülkelerin yapması gereken şey, araştırma ve geliştirme projelerine ayırması gereken paydır. Gelişmekte olan ülkelerin en az ayırdıkları pay maalesef araştırma ve geliştirmeye ayırdıkları paydı. Fakat, ARGE ile ilgili çıkardığımız yasa ile hem kamu ve hem de özel kuruluşlar ARGE çalışmalarına ciddi bütçeler ayırmaya başladı” dedi.
“Sadece kendi içimizde araştırdık, geliştirdik, oturduk olmamalı” uyarısında bulunan Milletvekili Çalık, “Projeleri kamuoyu ile paylaşır hale getirmemiz gerekiyor. Kayısı, kızılcık, dut, alıç gibi meyvelerin gen bankası olarak Malatya’nın işaretlenmiş olması çok önemli. Yapılan çalışmaların Malatya’daki çiftçilere ulaştırılması çok önemli. Sizin tanınırlık, edinilirlik ve yaptığınız çalışmaları duyan insanların arttırılması gerekiyor” diye konuştu.
Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nde şu anda yapılan en önemli çalışmanın önemli bir sorun olan Kükürt Analiz çalışmaları olduğunu belirten Çalık, “Siz burada bu kadro ile çok önemli işler yapıyorsunuz” dedi.
Çalık, yeni dönemde artık Malatya’da tarım sorunlarını çözülmesi ve yeni tarım projelerinin hayata geçirilmesi konusunda yoğunlaşacaklarını söyledi.