SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalizasyon Suyuyla Sulama!

0
Güncellendi - 2017-08-01 05:20:44
Kanalizasyon Suyuyla Sulama!
A- A+ PAYLAŞ

Arıtma tesisine giden kanalizasyon kolektör hattının kırılarak pis suyun bahçe sulamasında kullanıldığı bildirildi.

Alınan bilgilere göre;  Atıksu Arıtma Tesisi’ne giden kanalizasyon kolektör hattının Eskimalatya bölgesine giden bazı bölümlerinin kırılarak, bahçe sulamasında kullanıldığı tespit edildi.

Sulama suyu olarak kullanılan kanalizasyon suyunun sağlık için tehlike oluşturmasına karşın, duyarsız bahçe ve arazi sahiplerinin son dönemde sulama suyunda yaşanan sıkıntılardan dolayı kanalizasyon suyuna yönelmesi MASKİ ekiplerini de hareketlendirdi. MASKİ ekiplerince kanalizasyon kolektör hattı güzergahında sürekli denetim yapıldığı ve kırılan hatların yeniden tamir edilerek kapatıldığı öğrenildi. Ancak, kapatılan noktalardan kısa bir süre sonra yeniden açıldığı da tespit edildi. MASKİ ekiplerinin kanalizasyon kolektör hattını kıranlar hakkında tutanak tutarak, adli ve idare işlemler için girişimlerde bulunacağı öğrenildi.

Mevsimsel olarak sulama suyu ihtiyacından dolayı yaşanan sıkıntıların acilen çözümlenerek, vatandaşların bahçelerini kanalizasyon suyu ile sulamasının engellenmesi ve böylece  artan enfeksiyonların da önüne geçilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Malatya’da geçmiş yıllarda kanalizasyon kolektör hattını kırarak bahçelerini sulayanlara “Devlet Malına Zarar Verme””suçlamasıyla işlem yapılmıştı, ancak halkın sağlığını tehlikeye atma ve çevre kirliliği konusunda ise resmi kurumlar duyarsız kalmıştı.

İÇMESUYUNDA SIKINTI YOK!..

Bu arada, Pınarbaşı Kaptajdan ve Malatya’nın değişik bölgelerinden düzenli alınan su numunelerinde yapılan laboratuvarda tahlillerinde şimdiye kadar sağlık açısında sıkıntılı bir durumun tespit edilmediği öğrenilirken, Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı ekiplerce  Malatya genelinde alınan  su numunelerinde de herhangi bir sıkıntıya rastlanmadığı bildiriliyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • mehmet YILDIRIM (6 yıl önce)
    BU İNSANLARI BU SUYA MECBUR EDENLER HESAP VERMELİ İNSANLARIN EMEĞİ GEÇİM KAYNAĞI BU AĞAÇLAR ÇARESİZLİKTEN BU LAĞAM SULARI KULLANILIYOR KEYİFTEN DEĞİL TEMİZ SU TEMİN EDİLDİDE İNSANLAR KULLANMADIMI GENE SÖYLÜYORUM YAZIK OLUYO BU ŞEHRE.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Bende ayni seyden muzdaribim. Benimde bahcemin dibinde bir akarsu var. Bende bahcemin sulamasini onunla yapiyorum. Bu kanalizasyon sulari yuzunden agaclarim ve sebzelerim tutmaz oldu. Kac sefer bimere sikayet ettim en sonunda maskiden gelip yerinde inceleme yaptilar. Simdilik fazla kirli akmiyor. Bakalim zaman neyi gosterecek
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    Malatya da gündüzbey de gelen su yetmediği için şehrin belirli yerlerinde açılan kuyu suları şebeke suyuna bağlanmaktadır. Maski utanmadan sıkılmadan Malatya nın suyu temiz diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Demirci Mehmet (6 yıl önce)
    şimdi insanlar bunun büyükşehirin ayıbı olduğunu düşünecek belki ama bu büyükşehirin ya da maskinin ayıbı değil ki??? sulama suyu görevi olmamasına rağmen vatandaşa yardımcı oluyor. bu haberdeki anlatılan bazı para delisi çiftçilerin ayıbı. para için insan sağlığıyla kimse oynayamaz. yetkilileri bu pis sularla sebze meyvesini sulayıp insanların hayatıyla oynayanlara ağır yaptırımlar yapmalarına davet ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • macit (6 yıl önce)
    malatya yerel seçimde bir mesaj vermezse bazıları malatya'yı parmağında oynatmaya devam edecek. bütün yatırımlar elazığ'a yapılacak. 30 büyük şehre söz verilen şehir hastanesi neden elazığ'a yapıldı, bilim merkezi elazığ'a yapıldı, sivil hava alanı elazığ'a yapıldı, bütün bölge müdürlükleri elazığ'a gitti? inanın yerel seçimde beklenmedik bir sonuç çıkarsa reis hepsini hesaba çeker ve bütün yatırımlar malatya'ya kayar. o halde genel seçimde reise, yerel seçimde adaya oy verelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • emre (6 yıl önce)
    o zaman çiftçiye sulama suyu sağlayın arkadaşım
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Yazıklar olsun dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde lağım suyu atığı ile tarım yapılıyor. Yabancı arıtmadan arıttığı su ile içme suyu ihtiyacını gideriyor siz ne halt ediyorsunuz. Teknoloji varken ne yapıyorsunuz. Beceremiyorsanız bırakırsınız ehil kişiler o işi yapar. Basına da bir cümlem var. Suyun ve tarımın durumu ortada iken beylerderesini alkışlayanalar bunun hesabını veremezler. Bostanbaşındaki, fahrikayahandaki kanallar neyin nesi. Gösterişi bırakalım dünya bunu yıllar önce terketmiş. Arıtmayı yetki versinler bilim ve teknoloji ile arıtalım içme suyu olmazsada (ilk etapta) sulama suyuna verelim şehir kurtulsun. Bunun vebali hepimize. Artık bilimi baştacı edelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    millet keyfinden bu suları kullanıyor.önce sulama sorununu çözsünler.Koltuklarda oturmakla bu işler hallolmuyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı Cezmi (6 yıl önce)
    Hani içme suyunda sıkıntı vardı, hastaneler dolup taşıyordu, yetkili birim açıklama yapmış. Malatya Haber bir gibi siteye bunu bir haberin alt başlığında değil, sadece manşetten vermek düşerdi. Su gibi önemli bir konu bu kadar önemsiz değil, şahsımca bu düşüncemi, düşünün derim. Şimdiden teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    Kesinlikle doğru. Eskimalatya yerleşiminde böyle sulama yapanları maalesef gördüm. Ve bu arkadaşlarla tartıştığımız oldu. Bazısı hayvan yemi için kullandığını, İnsana bir zararı olmadığınız maalesef söyledi. Kendilerine o hayvanların etini, sütünü netice itibari ile insanların tükettiğini anlatmama rağmen...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    BÜYÜKŞEHİRE YAKIŞMIYOR. HALKIN SAĞLIĞI HER ŞEYİN ÜSTÜNDE OLMALI.
    0
    0
    Yanıtla