SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanser Taraması Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Müdürlüğü’nce, Sıtmapınarı bölgesinde 30- 60 yaş arası kadınlarda ücretsiz rahim ağzı ve meme kanseri taraması yapılacağı, çalışmaların 2 Mart’ta başlayacağı açıklandı.

Sağlık İl Müdür Yardımcısı ve Kanser İl Koordinatörü Dr. Ergin Kutan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

”Sağlık Müdürlüğü Kanser Kontrol Birimi ve KETEM işbirliği ile ilimizde Sıtma pınarı Sağlık Ocağı bölgesinde 30-60 yaş arası kadınlara serviks(rahim ağzı) ve meme kanseri taraması yapılması planlanmıştır. Tarama ücretsiz olup tarama yapılacak kadınlara tarama günü ve tarihi davetiye yoluyla bildirilecektir. Bunun dışında hedef nüfusa ulaşılmada yazılı ve görsel basının taramalar boyunca konu hakkında haber yapmaları halka ulaşmakta büyük yarar sağlayacaktır.

Bu nedenle 2 Mart Salı günü başlayıp Mart-Nisan ayı boyunca Salı ve Perşembe günleri olmak üzere iki ay devam edecek taramanın başlayacağı gün ve taramanın halka duyurulması..”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
Reklam