SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar, Tipi ve Buzlanma Ulaşımı Aksatıyor

0
Güncellendi - 2021-01-31 18:59:58
Kar, Tipi ve Buzlanma Ulaşımı Aksatıyor
A- A+ PAYLAŞ

473 KIRSAL MAHALLE YOLU KAPANDI.. Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda güçlükler yaşanıyor. Bu nedenle yolda kalan araçlar, Sürgü-Erkenek karayolunu ulaşıma kapattı.

Malatya ve çevresinde yoğun kar yağışı birçok yerde etkisini gösterirken Doğanşehir ilçesinde Sürgü-Erkenek karayolunda çok sayıda araç, kar ve buzlanma nedeniyle yolda kaldı. Araç sürücülerinin yardımına ise karayollarına ait karla mücadele ekipleri ve Doğanşehir Bölge trafik ekipleri yetişti. Polis ve ekiplerin yardımıyla araçlar, saplandığı kardan çekilerek kurtardı. Araçların tamamen temizlendiği yolda ise ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

Ekipler, bölgede seyir eden araçların kar lastiğini ve zincirlerini kontrol ederek, sürücüleri ise Çamurlu mevkiindeki risk nedeniyle de uyarıyor.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Malatya-Pütürge Karayolu ve Malatya-Sincik karayolunun araç trafiğine kapatıldığı öğrenildi.

Malatya-Kayseri karayolu ile Malatya-Sivas karayolunda ise trafik ekipleri araçların kış lastiği ve zincirli olmaları şartı ile geçişlerine kontrollü olarak izin veriyor.

473 KIRSAL MAHALLE YOLU KAPANDI

Malatya merkez ve 11 ilçede çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipler 28 Ocak Perşembe günü gece saatlerinde başlayan kar yağışının ardından yol açma temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji tarafından önceden yapılan uyarıları dikkate alarak gerekli tedbirler alınarak 400 araç ve 800 personelle sahada hazır olan Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Akçadağ’da 58, Arapgir’ de 23, Arguvan’da 6, Battalgazi’de 39, Darende’de 55, Doğanşehir’de 25, Doğanyol’da 5, Hekimhan’da 57, Kale’de 9, Kuluncak’ta 22, Pütürge’de 63, Yazıhan’da 7 ve Yeşilyurt’ta 35 mahalle yolunda yol açma çalışmalarını sürdürüyor.  29 Ocak Cuma günü saat 09.00 itibariyle kapalı olan 473 mahalle yolundan yapılan çalışmalar sonrasında 69 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Malatya ilçelerinde 29 Ocak Cuma günü 16.00 itibariyle toplamda kapalı 404 köy ve mahalle yolu kapalı olup ekipler 7/24 esasıyla çalışmalarını vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • murat (3 yıl önce)
    işte bu büyükşehir belediyesinin. günlerce bina önünde sergilediği araçları sahada görmek isteriz nerde onlar neyin reklamı meşhur çevre yolunuz bile patates
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli44 (3 yıl önce)
    Gündüzbey'in kozluk köyüne ait ada numarası 123 olan parsellere ait topraklara ulaşım sadece kış mevsiminde değil, yaz mevsiminde bile zor oluyor. Merkeze bu kadar yakın olupta yolunda asfalt olmayan başka köy yoktur. Bu toprakların sahipleri gariban olduğu için mi bu yollar yapılmıyor? Burayı önce birileri alacak ondan sonra mı yol yapılacak? Sayın MalatyaHaber com yetkilileri bir tek çaremiz siz kaldınız, kimse bizi duymuyor artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyliler garibansa bizler açlıktan ölelim
    0
    0
    Yanıtla