Yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla, Pazar sabaha karşı 03.00 sıralarında Erhaç ile il merkezi arasındaki yolda 30'a yakın aracın kaldığı bildirildi.
Sürücülerin Karayolları'ndan yardım istemesi üzerine, yolun açılması için gönderilen 1 grayder, havalimanı ile il merkezi arasındaki bölümde yolu açmakta yetersiz kalınca, yeni iş makineleri gönderildi.
Bu arada, Cumartesi'ni Pazar'a bağlayan gece etkili olan yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle, Malatya- Kayseri karayolunda ulaşımın aksadığı, sisten görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle, 00.30 sıralarında Bölge Trafik ekiplerince Malatya merkez ile Darende'den karşılıklı olarak araç trafiğine bir süre izin verilmediği bildirildi.
Yoğun kar ve sisin Karahan bölgesinde etkili olduğu, yine buzlanmanın da tehdit oluşturduğu belirtiliyor.
FOTO: Arşiv