Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Malatya'nın da dahil olduğu bölgede Çarşamba gecesinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışıyla birlikte, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinin beklendiğini bildirdi ve vatandaşları uyardı. Çarşamba saat 18.45'den itibaren il merkezinde de kar yağışı başladı.
Meteoroloji'nin bölgedeki hava durumuna ilişkin uyarısı şöyle:
"Beklenen Hadise: Soğuk Hava Dalgası
Hadisenin Şiddeti: Soğuk Hava Dalgası
Geçerlilik Periyodu: 02.12.2015 18:00 06.12.2015 08:00
Bölgemiz genelinde bu geceden itibaren Adıyaman'da yağmur, Elazığ ve kuzey batı ilçeleri, Malatya ve kuzey ilçeleri ile Tunceli ve Bingöl'de meydana gelecek olan karla karışık yağmur ve kar yağışlarının ardından, kuzey batılı kuvvetli rüzgarın (30-50 km/saat) etkisi ile hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve sıfırın altına düşmesiyle yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı meydana geleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Oluşması Muhtemel Riskler: Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar
Sıcaklık Sınıflandırması
Soğuk Hava Dalgası: -3 - 5 derece altında
Kuvvetli Soğuk Hava Dalgası: -5 - 9 derece altında
Ekstrem Soğuk Hava Dalgası: -10 derece ve altında"
Bu arada akşam saatlerinde başlayan kar yağışının, Malatya- Sivas, Malatya- Kayseri ve Malatya- Çelikhan yollarında etkili olduğu belirtildi. Bu güzergahlarda Karayolları ekipleri, kar mücadelesi ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptılar.