SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kardeş Şehir Heyeti Gelecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile "kardeş şehir" ilişkileri kuran Alman kentinden 34 kişilik bir heyetin Malatya'ya geleceği ve iki belediye arasında protokol imzalanacağı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Malatya ile Almanya’nın Saarbrücken Şehri arasında kurulan Kardeş Şehir ilişkileri çerçevesinde, Saarbrücken Belediyeler Birliği Başkanı Michael Burkert beraberinde 34 kişilik bir heyetle birlikte 4 Nisan 2007 tarihinde ilimize geliyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, iki dost ülkenin iki dost şehri arasındaki Kardeş Şehir Protokolünün, 5 Nisan 2007 Perşembe günü saat 10.30’da Belediye Konferans Salonunda düzenlenecek olan bir tören ile imzalanacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada 4 Nisan 2007 Çarşamba günü Kayseri’den Malatya’ya gelecek olan 34 kişiden oluşan Almanya Heyetinin, 2 gün süreyle Malatya’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezeceği belirtilerek, ayrıca iki şehir yetkilileri arasında imzalanacak olan Kardeş Şehir Protokolü gereği çeşitli ikili görüşmelerde de bulunulacağı ifade edildi.

Öte yandan Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, geçtiğimiz aylarda Almanya’nın Saarbrücken Şehrine yaptığı gezide, Kardeş Şehir konusunda Alman yetkilileri ile karşılıklı olarak bir “Niyet Beyanı” imzalamıştı."

FOTOĞRAF: İki başkanın Almanya'daki görüşmesinden..

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız