
Malatya'da, Öğretmen Aziz Bozkurt(soldaki fotoğrafta)'u öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Hasan Mişe (sağdaki fotoğrafta), hastanede hayatını kaybetti.
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması süren Hasan Mişe (73), kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Miras tartışmasıyla başladığı ileri sürülen kavgada öldürülen Aziz Bozkurt'un (53) oğlu Yusuf Baykal Bozkurt, mahkemede verdiği ifadede, babasının Hasan Mişe tarafından öldürülmediğini iddia edip, cinayetin bilerek kanser hastası olan Hasan Mişe'nin üzerine atıldığını ileri sürmüştü.
Saray Mahallesi'ndeki 1 Ekim 2009'da silah seslerinin geldiği bilgisi üzerine olay yerine giden polis, emekli öğretmen Aziz Bozkurt'un vurularak öldürüldüğünü belirlemişti. Olayla ilgili gözaltına alınan Hasan Mişe (73) ile eşi Ayşe Mişe tutuklanmış, Ayşe Mişe daha sonra serbest bırakılmıştı.
Bu arada, Bozkurt'un Avukatı Mustafa Aydın da olayın başından beri hukuksuzluk ve adaletsizlik içinde çözülemediğini ve davanın devam ettiğini kaydetti.