Nişantaşında evine girerken 2008de öldürülen bar işletmecisi Engin Temel cinayeti aydınlatılamazken, olay anına ait güvenlik kameralarının çektiği görüntüler ortaya çıktı
Görüntülerde iki katilin, evin bulunduğu apartmana Engin Temel gelmeden 10 saniye önce girdikleri görülüyor.
Arkadaşlarını indirdikten sonra otomobilini otoparka park eden ve yağmurda ıslanmamak için koşa koşa apartmana giren Engin Temeli vuran iki zanlının daha sonra koşarak uzaklaştıkları görülüyor.
Engin Temel'in cenazesi memleketi olan Malatya'da toprağa verilmişti. Temel'in ailesi, "faili meçhul" kalan cinayetin aydınlanması için yaptıkları girişimlerden sonuç alamayınca tepki göstermişlerdi.
MERMİNİN SIRRI..
Engin Temelin cesedinin altında ateşlenmemiş dolu bir merminin bulunduğu ortaya çıktı. 7.65 çapındaki merminin fotoğraflarını çeken polis incelemek üzere laboratuvara gönderdi. Ateşlenmemiş merminin Temelin yanında ne aradığını değerlendiren polisin konuyla ilgili iki tahmini bulunuyor. Buna göre Temeli öldüren tetikçiler olayla bağlantılı başka isimlere mesaj göndermek için Temelin yanına kurşunu bıraktı.
İkinci bir ihtimale göre ise olay anında silahlardan birisi tutukluk yaptı ve tetikçi sıkışan mermiyi çıkartmak için silahın mekanizmasını yeniden çekti. Böylece sıkışan mermi olay anında yere düştü. Bu arada, aralarında ünlü bürokratlar, işadamları, sanatçıların da bulunduğu 200ün üzerinde kişi sorgulandı. Temeli öldüren 2 tetikçiyi ve Temelin son anlarını saniye saniye kaydeden otoparkın güvenlik kamerası görüntüsü incelendi. Ancak aradan geçen 27 aylık süreye rağmen katiller yakalanamadı.