SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı 6 Milyar Dolarlık Pasta..

A- A+ PAYLAŞ

Almanya'dan bazı konukların katılımıyla Malatya'ya gelen heyet, kayısı hakkında inceleme yaptıktan sonra bir toplantı düzenledi.

Malatya Valiliği salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) Prof. Dr. Fatih Yıldız, Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nihat Bozdağ, İnönü Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Bayram Murat Asma, İstanbul İdeal Tarım'dan Zeki Dirincioğlu, Almanya'dan milletvekili ve işadamı Andreas Kottisch, ekonomist Dr. Manfred Ahlsdorff, Mercedes Türkiye eski Genel Müdürü Almanya İşverenler Birliği eski Başkanı, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Ziraat Sektöründe ticari faaliyet yapan Michael Mayntz, Göbber Reçel Fabrikası Sahibi ve YKB Yatırımcı Müteşebbisi Mike Reitze, Reitze Mühendislik Şirketi'nden Dr. Sitefan Voltering, Stefan Henke ve Manfred Brünings, Bremenports Lojistik'ten Mehmet Tepegöz, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Ziraat Mühendisleri Odası İl temsilcisi Fevzi Çiçek ile Danışman Faik Tiryaki, bazı daire müdürleri, oda ve derk ile sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal'ın kayısı üretimiyle ilgili bilgi vermesinden sonra kürsüye gelen Bremenports Lojistik'ten Mehmet Tepegöz, kayısının en önemli sorununun pazarlanması ve işlenmesi olduğunu belirterek, dünya kayısı piyasasının 6 milyar dolar olduğunu, Malatya'nın ise kayısıdan yılda 200 milyon dolar döviz girdisi sağladığını söyledi. Tepegöz, bu miktarın Malatya için çok az olduğunu ve yapılacak çalışmalarla bu rakamın 1.5 milyar dolara yükseltilmesinin hiç de zor olmayacağını bunun da yolunun kaysının sanayi ürünü olarak işlenmesi ile gerçekleşebileceğini belirtti.

Almanya'dan Milletvekili Andreas Kottisch, kayısının sanayi ürünü hale getirilmesi, pazarlama ve yatırım konusunda çalışma yapmak üzere Malatya'ya geldiklerini ifade ederek, "Malatya'da 2 gündür kayısı hakkında inceleme ve araştırma yaptık. İncelemelerimizde gerekli desteği gördük. Malatya'ya yapmak istediklerimiz konusunda gerekli desteği aldık. Bu bölgenin hayat standardının artmasına katkıda bulunabilirsek kendimizi mutlu sayacağız" şeklinde konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise “Bu toplantının Malatya’mızın ekonomik gelişmesinin yanı sıra kayısıya da önemli katkıları olacaktır onun için kayısının çeşitlendirilmesi ve sanayi ürünü olarak işlenmesi ve piyasaya arzedilmesi yönünde çalışmaların yapılması gereklidir." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız