SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaymakam Kızdı, Havuzu Kapattırdı' İddiası

0
Güncellendi - 2021-06-25 15:08:19
'Kaymakam Kızdı, Havuzu Kapattırdı' İddiası
A- A+ PAYLAŞ

"BİZ HAVUZA GİRECEĞİZ, GENÇLERİ ÇIKART" İSTEĞİ REDDEDİLDİ DİYE!.. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Şube Başkanı Veysel Fırat, Pütürge İlkokulu'nun bahçesinde bulunan havuzun, ilçe kaymakamı tarafından kapattırıldığını öne sürerek, bu duruma tepki gösterdi.

FIRAT'IN İDDİALARI..

Fırat, yaptığı yazılı açıklama ile iddialarını şöyle dile getirdi:

"Pütürge kaymakamı Batuhan Taşkın yanına Pütürge Cumhuriyet savcısını alarak, 21/06/2021 günü Pütürge İlkokulu’ndaki yüzme havuzuna giderler. Havuzda gençlerin yüzdüğünü görünce okul müdürüne, ‘’Biz havuza gireceğiz gençleri çıkart.’’ der. Okul müdürü de ‘’ Gençler parasını ödedi, Pütürge’den burası çok uzak, zaten zor bela harçlık bulup geliyorlar çıkartmasak.’’ der. Bunun üzerine sayın kaymakamımız devlet adamı olduğunu unutur. Diyalogu şahsileştirerek okulu terk eder. Ancak olay orada kapanmaz; havuz kapanır.

Sayın kaymakam Salı günü hemen polis gönderir ‘’Havuzda görevli cankurtaran yok’’ gerekçesiyle havuzu kapattırır. Devletin kaymakamı devletin okuluna bağışlarla yapılan havuzdan Pütürgelilerin yararlanmasına engel olur. Soruyorum herkese, bu hangi mantık ve hangi devlet terbiyesine sığar. Bu kaymakamımız Pütürge uzak diye yaptığının duyulmayacağını mı sanıyor. Yolların kapandığını, buzların çözülmediğini mi sanıyor. 2021 Türkiye’sine bu yakışmaz. Kaymakamı atayan Cumhurbaşkanımız halkın arasında olmaktan gurur duyarken, bizim kaymakamımız halkın içinde olmaktan imtina ediyor ve halkın olduğu havuza girmiyor. Sayın Kaymakamım bu anlayışla başarılı olamazsınız. Bu ülkede hiç kimse şahsi hırsı için makamını kullanmamalı. O makam, oturana değil millete hizmet etmeli. Merak ediyorum o havuzu kapatıp da Pütürgelilerin yüzüne nasıl bakacaksınız. Hatanızdan dönün ve havuzu açın lütfen. Yani gölge etmeyin.

Bu havuz, eski Pütürge kaymakamı Sayın Recep Aydın’ın çabalarıyla Pütürgeli bağışçılar tarafından yaptırılmış ve 2019 yılında hizmete açılmıştı. Ancak 22 Haziran 2021 tarihinde‘’Cankurtaran Yok’’ bahanesiyle de dönemin kaymakamı tarafından kapatılmıştır. Sayın kaymakamımız galiba kaymakamlık makamını kullanarak oraya bir cankurtaran atayacak. Sonuçta o havuz da, kaymakamlık yetki alanı içinde. Sayın kaymakamın tespit ettiği bu sorunun çözüm mercii yine kendisi oluyor. Bakalım bu sorunu çözecek mi yoksa gölge etmeye devam mı edecek.

Pütürge gibi ücra bir ilçemizde bir okulun yüzme havuzunun olması övünç kaynağıdır. Bunu yaptıran bağışçılara ve Organize eden Recep AYDIN kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Bu yüzme havuzu Avrupa’da bir ülkenin ilkokulunda olsa abartarak örnek verip anlatır özenirdik. Ancak Pütürge İlkokulu’nun yüzme havuzu kapanmayla gündemde. Öğrencilerimizin havuzunun kaymakamları tarafından kapanmasını eleştiriyoruz ne yazık ki.

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz üzülmesin. Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak, havuz açılmazsa en yetkili yerlere konuyu taşımakla mükellefiz. Durumu yakından izliyoruz. Çocuklarımız havuzlarına kavuşsun istiyoruz."

Bülten

FOTO: DES Genel Başkan Yardımcısı Veysel Fırat

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Ihsan (2 yıl önce)
    Kaymakam yaşı 40 yaşından aşağı olmamalı.bu ülkede neyazıkki En önemli işlere tecrübesizler atanıyor.Yazık.Matamatik bilmekle bu işler yürümez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (2 yıl önce)
    Okul müdürümüz elinden geleni yapmış gençlere bir sosyal aktife spor dalında güzel zaman geçirmeleri için bi etkinlik yapmış sayın kaymakamımızında örnek bir davranışta bulunup okul müdürüne havuzu boşalt biz yüzecegiz diyecegine eksik neyiniz varsa yardımcı olup eksikleri gidermesi güzel bir davranış olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Kaymakamlık iddiaları yalanlamış ama sormak lazım: Peki, cankurtaran var mı yok mu? Gençlerin canı önemsiz mi? Ayrıca havuzun hıfzısıhha sonuçları havuzda olması gerektiği gibi şeffafça yayınlanıyor mu? Kaymakam olayı doğrudur veya yanlıştır o başka bu başka. Malatya'daki havuzlar Allah'a emanet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüzme bilmeyen havuzda ne isi Var hemserim? Her havuza bir cankurtaran koysan ilde cankurtaran yetersiz olmazmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • al sana kadrolu bir padişahim cok yaşacı daha malatyam niye böyle oldu hic anlamiyorum . Senin bu zihniytin cocuklar gitsin şiro cayında yüzsünler der.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    En güzeli şu olurdu: devletin kaymakamı ve savcısı gençlerle birlikte havuza girer ve onların kalbini kazanırdı. gençleri spora ve eğitime teşvik ederdi. Çıkışta da gençlere çay ısmarlar ve onlara bir iki nasihat ederdi. Bir başka gün de örtülü ödenekten gençlere lahmacun yedirirdi. onlara Türkiye'nin geliştiğini ve büyüdüğünü, iyi yetişmeleri gerektiğini anlatırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Birilerini 25-26 yaşında kaymakam yaparsan böyle olur işte bu da örneklerden biri Kaç yıldır orada cankurtaran olmadan herkes havuza giriyor da şimdi mi sıkıntı oldu. Maalesef kaymakamların liyakata göre atanmadığının en önemli kanıtı
    0
    0
    Yanıtla
  • ORHAN (2 yıl önce)
    devlet,vatandaşı ile devlettir.halk yoksa devlette yoktur.vatandaş, halk her şeyden üstündür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (2 yıl önce)
    Okul müdürünü canı gönülden destekliyorum kaymakam sonuçta sen insansın gençler insan beraber havuzda olmanız halk ile iç içe olmanız demek bu ne kapris dev aynasında olman havuzu boşalt yok bide kuzu çevirseydi sana
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (2 yıl önce)
    Yapmayın arkadaşlar yapmayın. Reisin arkasında durun adam olun makam koltuğu hırsını bırakın yazıktır günahtır. Zor günlerden geçiyoruz adamlar çubuk arıyor ki deliğe soksun. Adam olmak bu kadar mı zor ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Reisin bizim yani halkın arkasında olması gerekmezmi bu halk hep onun arkasında oldu ama o hiçbirzaman bu halkın yanında olmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif (2 yıl önce)
    Gerçekten olay bu şekilde gerçekleşmiş ise şayet güzel pötürgemizin belediye başkanı her kim ve partiden ise istifa etsin bu yapılan pötürgeye karşı değil o ilçenin siyasilerin e ( öznur hnm ) karşı yapılmış bir söylem yada eylemdir. Vesselam ..........
    0
    0
    Yanıtla
  • ne alaka ?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)Akif isimli kullanıcı yorumuna
    kaymakam vali kalsın,başkan istifa etsin öylemi.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Bir yanda canını dişine takmış, hırsızıyla, ugursuzuyla uğraşan, intihar teşebbüsüne kalkisan genci, Abi sevkatiyle teskin eden Devlet gorevlisi de var bu Vatanda... Diğer yanda bir kac kulaclik zevki icin kendilerini halkindan ustun gorenler. Cok bunaldiysaniz yillik izninize ayrilip sahil kenarinda keyfinize baksaydiniz be mübarekler. Ne istersiniz cocuklarin zevkinden. Umarım mütevazilikten nasiplerini alirlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT REİS (2 yıl önce)
    Rahmetli vali recep yazıcıoğlu nerede bunlar nerede vay memleketim vay
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kaymakam bey kendi asli görevi alanı içerisinde yer alan havuza cankurtaran görevlendirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kumeyt (2 yıl önce)
    Bu kadarı da ne bileyim
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (2 yıl önce)
    Bir Malatyalı ve Pütürgeli olarak bence karalama bir haber ve kaymakam beye yapılan bir haksızlık bu konuşmalarınız can güvenliğini düşünen bir kaymakama bu üslup ile haber yapmak kesinlikle karalamak için yapılan bir durum bir insanın çocuğun canını düşünen bir kaymakam var ve can güvenliği için can kurtaran olmasını istiyor; olması gereken bir durumu ,Allah korusun bir genç evladımız boğulduğu zaman mı keşke can kurtaranımız olmuş olsaydı mı demek olacaktı keşke dememek için bence kuralların uyulması gerekiyor saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin TAŞAN (2 yıl önce)İsmail isimli kullanıcı yorumuna
    İsmail,gerçekten bu kadar açıklamadan bunu mu anladın?Mesele cankurtaran ise kendi niye cankurtaransız havuza girmek istediğini söylüyor,veya gider gitmez bunları çıkarın derken cankurtaran yok o yüzden diye açıklama yapmıyor? Kaldı ki Veysel bey yılların eğitimcisi, bir kaç alkış alacak diye yalan yazıp söyleyecek biri değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • kolay yolu var 2 gun icinde bir can kurtaran goreve atanabilir. kapatmak nedir. helede boyle bir olay varsa. yikmak kolay yapici olmak zormus
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulk (2 yıl önce)
    Kimse makam ve mevkisini keyfi kullanamaz. Makam mevki halkındır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert ee5 (2 yıl önce)
    Atanmışlar işine görevine baksın hizmet edenlere karışmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (2 yıl önce)
    Atanmışlar keyifleri için makamlarını kullanmasınlar. Asli görevlerini yapmaları lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklıdan taraf (2 yıl önce)
    Kaymakam o havuza girebilseydi, bu eksiklikler gündeme gelecek miydi? Bunu insanlar sormayacak mı? Şımarıklık! Kaymakama hiç yakıştıramadım. Yakışmadı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kızılelma (2 yıl önce)
    Böyle kaymakamlık olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir insanın bir çocuğun can güvenliğini istediği için mi olmaz ? Ve bunu kaymakamlığa kendi çıkarları diye ithamda bulunmanız ayrı yeten pes Gerçekten hem habere hem yoruma hayret ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Sendikacı44 (2 yıl önce)İsmail isimli kullanıcı yorumuna
    İsmail işine bak...
    0
    0
    Yanıtla