SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kemal Sunal Malatya'da da Anıldı

0
Güncellendi - 2020-07-05 00:50:58
Kemal Sunal Malatya'da da Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Sinemasının gülen, güldüren güldürürken düşündüren karakteri Kemal Sunal vefatının 20. yılında memleketi Malatya’da da anıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Evi’ndeki Kemal Sunal Odası’nı gezdi.

Burada Kemal Sunal’ın vefatının 20. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Gürkan, O’nun Türk dünyasının yetiştirmiş olduğu en büyük sanatçılardan biri olduğunu ifade etti.

Kemal Sunal’ı ölümünün 20. yılında sevgi, saygı ve rahmetle yad ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Türk Sinemasının ve Malatya’mızın medar-ı iftiharı olan Kemal Sunal’ın aramızdan ayrılışının 20. yılı münasebetiyle hüzünlü ve buruk bir durumdayız” dedi.

Başkan Gürkan konuşmasında şunlara yer verdi:

“Kemal Sunal, filmlerdeki espri, jest ve mimikleri ile kullandığı kelime ve telaffuzlarıyla Türkiye’nin her kesiminden büyük beğeni alan bir sanatçımızdır.

Kemal Sunal’ın esprileri ve Türkiye’de kabul görmesi Malatya kültürünün ne kadar engin bir kültür olduğunun en temel göstergelerinden biridir.  Biz Malatya’yı tarif ederken Malatya insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir diye tarif ediyoruz.

Malatya’mız birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu kültür insanlara yansımıştır. Bu insanlardan biri de aramızdan 20 yıl önce ayrılan Kemal Sunal’dır. Kemal Sunal filmlerde almış olduğu rollerle Türkiye’de kabul görmüş bir sanatçı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kemal Sunal’ın filmlerini sinemadan çektiğiniz zaman Türk Sineması öksüz ve yetim kalır. Türk Sineması 20 yıldır öksüz ve yetimdir. Kemal Sunal’ın yapmış olduğu espriler güldürürken düşündüren esprilerdir. Kemal Sunal her filminde bir mana, bir mesaj vardır. Kemal Sunal’ı rahmet minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Kemal Sunal’ın aziz hatırasını yaşatma noktasında Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayret ve çabayı göstermekteyiz.

Kemal Sunal dünya sinemasında yaptığı hayat filminde rolünü güzel oynadı. O rolde bize hep örnek oldu. Biz de oynadığımız hayat rolünde örnek olmalıyız.”

ANI ODASINA ZİYARETÇİ YOĞUNLUĞU

Bu arada, Sinema sanatçısı Kemal Sunal'ın Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı'ndaki kültürevinde bulunan anı odası, vefatının 20. yılında yoğun ilgi gördü.

Sokak içerisinde kent mimarisine uygun inşa edilen kültürevinde ziyaretçileri Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal'ın "Hababam Sınıfı" filmindeki görüntüsüyle oluşturulan bal mumu heykeli karşılıyor.

Ziyaretçiler, anı odasında Sunal'ın balmumu heykelinin yanı sıra filmlerdeki repliklerini dinleme ve film afişlerini inceleme fırsatı buluyor.

Müze sorumlusu Emre İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemal Sunal odasının vefatının 20. yılında ziyaretçiler tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

Balmumu heykelinin vatandaşlar tarafından beğenildiğini aktaran İnan, "20. ölüm yılında Kemal Sunal'ı rahmetle anıyorum. Müzemizi her yıl yaklaşık 110-120 bin kişi ziyaret ediyor. Bugün ise ayrıca bir yoğunluk var." diye konuştu.

Ziyaretçilerden Burcu Kaplan da İstanbul'dan müzeyi ziyarete geldiğini söyledi.

Müzeye gördüğü için kendini şanslı hissettiğini dile getiren Kaplan, "Bu kadar güzel şeylerin olması güzel. Bütün filmlerini izledim. Kendisine hayranlık duyuyorum." dedi.

Ziyaretçi Seval Tokgöz ise düzenli olarak müzeyi ziyarete geldiklerini belirterek, "Malatya'da böyle bir yer olduğu için çok memnunuz. Gelen akrabalarımızı buraya getiriyoruz. Oğlumu da ilk defa getirdik. O da 'Şaban' hayranı." diye konuştu.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Nedim (4 yıl önce)
    Arkadaşlar maalesef kültürü, sanatı 3 şarkıcıya dünyanın parasını verip türkü söyletmek zanneden insanlar Malatyamızı yönetiyor. Malatyanın yaşayan tarihleri, hafızaları, şahitleri değer görmek, iltifat edilmek için ölümlerini bekliyorlar. Onlar bekliyorlar ki kendilerini bu memlekete feda etmiş insanlar gelip el pençe divan durup 40 kapıdan geçerek huzura çıksınlar. Kendileri de ulufe babından bir iki iltifatla gönüllerini alsınlar. Çoook beklerler çoook. Bu sehrin entellektüellerinin, düşünen, üreten , soran, sorgulayan, yazan, çizen, tarihe not düşen değerlerinin kıymeti bilinmiyor. Yaşadığımız kültürel çoraklığın nedeni bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Valla çok doğru. Biz bu güzel insanların kiymetini sağken değil öldükten sonra biliyoruz. Maalesef. Yüreğinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahrettin (4 yıl önce)
    Necmi Beye katılmamak mümkün değil. Bakın Malatyanın 13 ilçesi var. Allah aşkına merkez ilçeler hariç Büyükşehir Belediyesi kültür adına ne yaptı, sanat adına ne yaptı. Pütürgeye Doğanyola.Akçadağa Hekimhana hizmet demek sadece asfalt dökmek midir. İnsanlık medeniyetinin başladığı noktaymış Anadolu. Geçmişle övünmeyi bir kenara bırakalım. Biz bu kadim kültürü geleceğe taşıyabilecek ne yapıyoruz. Koca bir hiç. Kültürel değerlerimizi kayıt altına almaktan aciziz. Bizim için kültür de sanatta salon ve protokol etkinlikleri. Boy gösterme, şov yapma alanları. Kapitalist Batı Dijital alemle evlerimize kadar girip çocuklarımızı, torunlarımızı esir aldı. Aile kurumumuz hic olmadığı kadar tehlike altında. Örf, adet, gelenek hak getire. Komşuluk, hısım akrabalık kalmadı. Insanlar birbirlerinden selamı esirgiyor. Kimin umrunda. Koca buyükşehir Belediyesi çöp sepetlerini kendimiz üreriyoruz daha ne yapalım diye sosyal medyada paylaşım yapıyor. İşte bu bizyonla ancak yerimizde sayarız hatta sayamaz tepe taklak gideriz. Kültürümüze sahip çıkalım lutfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talha (4 yıl önce)
    Selahattin Başkanın şu cümlelerini defalarca okumak ve üstüne düşünmek lazım. Ne siyor Başkan bey, Kemal Sunal dünya sinemasında yaptığı hayat filminde rolünü güzel oynadı. O rolde bize hep örnek oldu. Biz de oynadığımız hayat rolünde örnek olmalıyız. Evet gerçekten hayat bir tiyatro. Herkes bir şekilde kendine biçilen rolü oynuyor. Ve bir gün bu tiyatronun perdesi bizim için de kapanacak. Ölüp gideceğiz. Mezarlıklar kendini vazgeçilmez sayanlarla, dünyaya kazık çakacağını zannedenlerle dolu. Bu sözleri söylemek kolay. Önemli olan gerçekten malın da mülkün de, şanın da şöhretin de fani olduğunu görüp bir fani gibi yaşayabilmek. Evet Başkan Beyin dediği gibi dünya bir sinema. Kendimizi rolümüze kaptırmayalım. Sadece rolümüzü iyi oynayalım kâfi. Dua alalım beddua değil. Gökkubbede hoş bir sada bırakırsak ne mutlu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necmi (4 yıl önce)
    Mustafa Kemal Atatürk "beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek degildir. benim fikirlerimi, benim duygularimi anliyorsaniz ve hissediyorsanız, bu yeterlidir." Der. Selahattin Gürkan Kemal Sunalı anmak demek onun adına açılan odada bal mumu heykelini ziyaret etmek değildir. Kültüre, sanata değer vermektir. Kultür Sanat Sokağı perişan. Hayalet adasına dönüşmüş. Kültür AŞ niz bilbordla, otoparkla uğraşıyor. Kültür Daire Müdürlüğünüz ise Allaha emanet. Geldiğinizden beri Belediyenin arkasında aylarca süren ve Malatyalı esnafı perişan eden yöresel ürünler fuarından başka bir şey hatırlamıyorum. Gerçekten Büyükşehir Belediyesinin Malatyanin kultür ve sanatıyla yamından uzaktan alakâsının olmadığını gözlemliyorum.
    0
    0
    Yanıtla