İnönü Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrenciler için kampüs alanındaki Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde tanışma yemeği düzenlendi. Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin (MESOB) katkıları ile verilen tanışma yemeğine; Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, MESOB Başkanı Şevket Keskin, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile çok sayıda davetli katıldı.
İnönü Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Numan Çağlar Işıklar yaptığı konuşmada “Gerek öğrenci konsey başkanlığı gerekse öğrenci toplulukları kendi alanlarındaki tecrübe ve bilgilerini paylaşmaları, sosyalleşme, kamu kurumlarındaki fonksiyonel yapının işleyiş usullerini öğrenmeleri gibi alanlarda olgunlaşma olanaklarının sağlanması ve geliştirilmesi bağlamında önemli roller üstlenmektedir. 2009-2010 öğretim yılı itibariyle üniversitemizde öğrenim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerimizin de bu faaliyet alanlarında işlevsel yapıya dahil olmaları bizim ve tüm kamuoyu açısından gurur vericidir” dedi.
"Eğer 10 Yıl Önce Yapılsaydı.."
Etkinliğe ev sahipliği yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik yaptığı konuşmada, " İnönü Üniversitesi, yurt dışından öğrenci kabul eden bir üniversite hüviyetini kazanmıştır. Eğer bu iş bir 10 yıl önce başlamış olsaydı; şu an üniversitemizdeki öğrencilerimizin yüzde 10'u dünya ülkelerinden olacaktı. İnönü Üniversitesi'de uluslararası evrensel görüntü sergileyen bir üniversite olacaktı. Ama zararın neresinden dönülse kârdır; şu an 38 ülkeden 300'e yakın öğrencimiz var. Umuyorum gelecek sene bu sayı 500'ü geçecek. 3 yıl sonrada muhtemelen bin civarında yabancı uyruklu öğrencimiz olacak. Bir örnek vermek istiyorum; yanımızdaki Kayseri Üniversitesi 11 yıldır yabancı uyruklu öğrenci alıyor. Geçtiğimiz yıl Afganistan'daki 3 Bakan Erciyes Üniversitesi mezunlarından oluşuyordu. Bu açıdan gerek kardeşlik, gerek ekonomik ve kültürel alandaki ilişkilerimiz açısından da; bu yurt dışından öğrenci almanın önemli olduğunu düşünüyorum. İnönü Üniversitesi doğru yoldadır. Günlük bir takım yanlışlıklara imkân vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
"Berlin Duvarı'nı Yıktı"
MESOB Başkanı Mehmet Keskin ise konuşmasında, " Prof. Dr. Çelik, Malatya ile üniversite arasındaki tabiri caiz ise 'Berlin Duvarı'nı yıktı ve tozunu toprağını kaldırdı. Çünkü geldiği günden beri, Malatyalılar ile bir arada oldu. Huzura, barışa, kardeşliğe ve sevgiye ihtiyacımız var. Malatya'yı Dünyaya tanıtan herkese teşekkür ediyorum. " dedi.
"Gerçek Hüviyetine Kavuştu"
Malatya'nın gelecektede başarılar ile duyulacağını söyleyen Malatya Valisi Vasip Şahin konuşmasında; " Üniversiteler, evrensel bilgiyi insan, kişi, inanç ve sınıf ayrımı yapmaksızın insanlığın hizmetine veren yerlerdir. Dolayısı ile üniversite bugün gerçek hüviyetine bir kez daha kavuşmuş oluyor. Bundan dolayı başta Rektör Çelik olmak üzere üniversite yönetimini tebrik ediyorum. İnşallah bu başarılar her sahada devam edecek. Gelecekte Malatya'nın ismini başarılar ile duyacağız. " ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından Akçadağ etli pilavı ve kuru fasulye ikramı yapıldı. Etkinlik, Türk Halk Oyunları gösterisi ve ardından yabancı öğrencilerin yörelesel gösterileri ile müzik dinletisiyle tamamlandı.
Kaynak : Görüş Gazetesi