SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buradan İktidara Çağrı Yapmak da Benim Görevim”

A- A+ PAYLAŞ

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden ayrılan işçi ve kalifiye elemanların geri dönmesi için vergi avantajının sağlanması gerektiğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin büyük hasar verdiği Malatya'da temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir restoranda iş adamları, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve partililerle bir araya geldi.

Basına kapalı yapılan toplantının ardından gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, Malatya'ya depremden sonra ikinci defa geldiğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, kentte iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinlediğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Sorunlarını aktardılar. Birinci temel sorunları, fabrikalarda çalışan işçilerin ve kalifiye elemanların Malatya'dan büyük ölçüde ayrılmış olmaları, bunların bir an önce dönmeleri gerekiyor. Kendi düşüncelerimi aktardım saygıdeğer iş insanlarına. Vergi açısından bir pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Malatya dışına çıkan daha doğrusu deprem bölgesinden çıkan işçilerin, kalifiye elemanların dönmesi için bir vergi avantajının sağlanması lazım. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KOSGEB'in özel bir çalışma yapmasında büyük yarar var. Çünkü iş insanlarının fabrikalarını çalıştırmaları, üretim, ihracat yapmaları, milli gelirin artışına katkı vermeleri gerekiyor. Böyle bir endişeleri var. Bunu aktardılar bunu buradan dillendiriyorum, kendilerine de söz verdim. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Allah nasip eder kazandığımızda görecekler deprem bölgesinde en azından belirli bir süre işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması, böyle bir avantajın sağlanması gerektiğini de ifade ettim. Buradan iktidara çağrı yapmak da benim görevim. Bunu yapmayı biz taahhüt ediyoruz ama lütfeder kendileri daha erken yaparlarsa bundan da memnun oluruz."

"Yaraların sarılması çok önemli"

Kılıçdaroğlu, kırsalda ciddi sorunlar bulunduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elde kalan bazı ürünler var. Süt üreticileri 'sütümüzü satamıyoruz, yeterince alıcı bulamıyoruz' diye sitemleri oldu. Et ve Süt Kurumu yetkileri ile Toprak Mahsulleri Ofisi'ne çağrı yapıyoruz buradan, kayısı var elde onları satın alsınlar. Et ve Süt Kurumu süt üreticisinin elindeki sütleri satın alsın. Dolayısıyla sosyal devlet sosyal devletliğini şimdi yapmayacaksa ne zaman yapacak? Bunların yapılması lazım. Yaraların bu bağlamda bir an önce sarılması lazım. Çadır, konteyner sıkıntıları var dile getirildi. Kendilerine de söyledim iş dünyasına da ifade ettim. Buradan da ifade ediyorum, kim konteyner üretiyorsa ve 'biz müşteri bulamıyoruz', kim çadır üretiyor ve biz çadırı satmak için müşteri bulamıyoruz diyorsa bize, bana haber versinler, büyükşehir belediyesi başkanlarıma, derhal konteynerleri, çadırları alacağız ve deprem bölgesine bunları getireceğiz.Yaraların sarılması çok önemli."

Deprem bölgesindeki esnafın da sıkıntılı bir süreç yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Esnafın da sorunlarının çözülmesi lazım. Onların bankalarda, Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden aldığı krediler var. En azından bu kredilerin ötelenmesi, biz silinmesinden yanayız, faizlerin silinmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu sorunları onlar dile getirdiler biz de kendi düşüncelerimizi iş dünyasıyla paylaştık." diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu,  depremzedelerle bir araya geldi

Kılıçdaroğlu, Gürsel ve Akfen çadır kentleri ile Güzelbahçe Belediyesi konteyner kentinde depremzedelerle bir araya geldi.

Vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği ve Can Suyu Derneği'nin organizasyonuyla kurulan aşevinde ilgililerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, zor günlerde depremzedelere yapılan hizmetin büyük önemli olduğunu vurgulayarak, istenilmesi halinde her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.

Buradaki ziyaretinin ardından aracına bindiği sırada bir vatandaş Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "CHP geçmişiyle nasıl helalleşecek? CHP'nin geçmişini sizler gibi, hepimiz biliyoruz. Erbakan'ın kemikleri sızlıyor. Geçmişinizle hesaplaşın sonra gelin." dedi.
Alandan ayrılan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet, Atatürk ve Gazi mahalleleri muhtarlıklarını da ziyaret etti.

İha-AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)
    Rekor oy ile götürecek haberiniz olsun
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Millet demesin iftira atılıyor yemin olsun iki tane asgari ucretle çalışan iki farklı yerde çalışan kardeşlerimin ve aile fertlerinin hesabına 10 bin yatmadı ya Allah aşkına birine yatırıp birine yatirmama ne demek arayıp sorack biride yok .
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Aynen öyle kardeşim hatta ilk başta bütün haneye dendi sonra ev hasarına döndü şu afedzedeligin tanımını yapsınlar da öğrenelim
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Hoşgeldiniz sayın Cumhurbaşkanımız
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Bencede agbaba ve chp çok çalıştı kentsel dönüşüm olmasın diye çok ta yoruldular biraz dinlenmeyi hakettiniz
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Turgay (1 yıl önce)
    6 nız değil 16nız birleşse tek bir ERDOĞAN OLMAZ her zaman yolundayız REİSS..
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Görünen şu ki zayıf binaları süsleme konusunda iyiyiz. Malatya'da kaba inşaatlar çok zayıf. Bu hazırbetonu veren, yapı kontrolünü yapan, onay verenler kimler? Her üçünü de yapanlar var mı? Malatyada 4 daire üzerine bina yapma hastalığını kim bulaştırdı. Bostanbaşı gibi tarım arazilerinde 1 blok binada 60 daire olur mu? Bir blok iki daire üzerine çıkılmalıdır. Zemin etüdünü yap, kaya zeminleri bul, iki daire üzerine sağlam binalar inşa et.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Başkan (1 yıl önce)
    Kayısı için çabalayan bir tek veli Ağbaba var diğer vekillerden ses yok taban 130 TL fiyat açıklanmalı eldeki tüm kayisi lar alınmalıdır
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Şahsım adına devlet adamı diye sayın Kılıçdaroğlu na oy verecem ama Çadırkent açılışında kurdele kesen ağbaba gibiler ile bu işler nasıl olacak
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Çırmıhtılı (1 yıl önce)
    Sayın Kılıçdaroğlu gerçekten Malatya'ya verdiğiniz değerin farkındayız ben bir akp seçmeniyim ama gerek veliağbaba gerek sizin calismalarinizi gözlerimle gördüm bu seçimde ben ve ailem size oy vereceğiz
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Hakan yıldız (1 yıl önce)Çırmıhtılı isimli kullanıcı yorumuna
    Ne calismasi yapmis soylede bilelim devletin onca calismasini gormezsin bunlarin goz boyamalarini gorursun
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Devlet ile parti aynı şey değildir. Muhalefet ile iktidar da aynı şey değildir.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Avukat Atakan KAYA (1 yıl önce)Hakan yıldız isimli kullanıcı yorumuna
    Bir ara gel parti binasına dağıtılan yardımların listesini sana göstereyim.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • senmi AK Parti seçmenisin çocukmu kandırıyosun ne zaman malatyaya değer vermiş ne faydası olmuş veli ağbaba ne çalışması yapmış ne kadar översen öv ama AK Parti seçmeniyim deme
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hep aynı kurgu, "ailecek ak partiliydik, şimdi CHP te oy vereceğiz" millet yeniyor bunları, aklınızı kendinize saklayın.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • CHP seçmeni olduğun belli.Bunlara gerek yok kardeş.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Sahi ya ne çalışmasını gördün Kılıçdaroğlunun.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Erdal (1 yıl önce)
    Malatyaya verdiğiniz değer için teşekkürler. 1 aydır sahanın her yerinde veli Ağbaba bir teşekkür de ona. Allah yolunuzu açık etsin
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Hakan yıldız (1 yıl önce)
    O kadar buyuksehir belediyen var alsinlar kayisiyi yok ancak laf uretir
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Bugün Ankara Belediyesi protokol imzaladı. Mansur Başkan kayısıları alıyor.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • malatya sevdası (1 yıl önce)Hakan yıldız isimli kullanıcı yorumuna
    İşte memleket olarak okumuyoruz!!! Eskişehir belediyesi kayısı alımını başlattı.Ankara ve diğer belediyeler kayısı alımı-tanıtımı-satımı- Malatya günleri v.s gibi projelerle kayısı alımını gerçekleştireceğini belirtti. Hakan Yıldız beyefendi 1-Bugüne kadar senin kayısını hangi belediye aldı ? 2-Toprak mahsülleri ofisi 2 yıldır neden kayısı alımı yapmıyor??? bunları sordunuz mu ?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Berk (1 yıl önce)
    Sayin.agbaba.10.000.tlden.hic.haber.yok.mecliste.el.atsaniz.bugun.34.gün
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Turgay (1 yıl önce)
    Fabrikalarımız 2 haftadır zaten çalışmaya başladı. sen rahat ol..
    %28
    %72
    Yanıtla
  • ali yılmaz (1 yıl önce)Turgay isimli kullanıcı yorumuna
    musluklarınızdan bile hala çamur akıyor günde on tane enkaz zor kaldırıyorsunuz hala kılıçtaroğluna burdan laf yetiştirmeye kalkıyorsun.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • malatya serdarı (1 yıl önce)ali yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    kılıcdaroğlunun şimdiye kadar hangi yapıcı bir fiilini gördünüz de; avukatlığına soyunuyorsunuz.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • battalgazinin torunu (1 yıl önce)malatya serdarı isimli kullanıcı yorumuna
    ya senin il yöneticilerin ne yapmış? dur söyliyeyim bostanbaşını imara açmış kat iznini Malatyada 4 kattan 15 kata çıkarmış elazığ depreminden ders çıkarmamış suyun çamurlu akıyor şehir içi ulaşım yok CHP belediyeler olmazsa senin belediyen yardımı yok
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Aklınca laf vurmaya çalışıyorsun ama musluktan çamur akmasının önlenmesi için bi projen var mı merak ettim
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Projesi olsaydı o koltukta o adam otururdu. Projeler sunsunlar diye seçiyoruz o adamları.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • SenarisT (1 yıl önce)Turgay isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya'da yaşadığına inanmıyorum. Şehir yerle bir olmuş tüm Türkiye'den yardımlar geliyor hala rahat ol diyor.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • cok bilmis, saygisiz, ukala tavirlarinizla usandirdiniz insanlari artik
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Kamil kaya (1 yıl önce)Turgay isimli kullanıcı yorumuna
    İnsanlar halen çadır bulamıyor sen neyden bahsediyorsun
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Sana söylemiyor,İçi yanan insanlara susuz,açlıktan yananlara söylüyor,Sen de rahat ol.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Öz malatyalı (1 yıl önce)Turgay isimli kullanıcı yorumuna
    Biz de rahat olalım mı? Evsiz, barksız, memleketsiz, sokaklarda ne yapacağını, bundan sonra ne olacağını bilmeden.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • ilyas (1 yıl önce)
    bostanbaşı rezaletini görsün bi
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)ilyas isimli kullanıcı yorumuna
    Bostanbaşını önce 20 yıl şehrin belediyesini yönetenler orayı imara açanlar görseler iyi olur çünkü rant gözlerine perdelemişti, o bölge şehrin girişinde olduğu için zaten şehre gelen, giden bütün insanlar görüyordu hatta bir misafirim bildiğim kadarıyla deprem bölgesinndesiniz bu kadar fazla kata izin verilir mi demişti
    %90
    %10
    Yanıtla