SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimse Aklından Bile Geçirmesin, Müsaade Etmeyiz"

0
Güncellendi - 2019-01-05 21:08:19
A- A+ PAYLAŞ

  • ESOB Başkanı Keskin, Malatya’da pide ekmeği resmi gramajının 200 gram, fiyatının ise 1,25 TL olduğunu açıklayarak, “Bu gramaj ve fiyatın dışında ikinci bir tarife geçerli değildir.  Hiç kimse esnafın ve vatandaşın ekmeği üzerinde oynamayı aklından bile geçirmesin, böyle bir şeye müsaade etmeyiz.” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı 26.12.2018 tarih ve 2018/3 sayılı yazıları ile 170 gram 1.25 TL; pide ekmek fiyatının yeniden belirlenmesine dair rayiç talebinde bulunmuştur. Yapılan inceleme ve değerlendirmede, civar illerden alınan fiyatlarda aşırı bir artış olmadığı, piyasa fiyatları araştırması neticesinde talep edilen gramajın uygun görülmediği kanaatine varılarak, Malatya’da pide ekmeğinin mevcut uygulanmakta olan gramının 200 gram, fiyatının 1,25 TL olmasına karar verilmiştir.  Alınan resmi rayiç kararı ilgili Oda’ya ve tüm resmi kurumlara bildirilmiştir. Malatya’da ikinci bir tarife geçerli değildir.” şeklinde bilgi verdi.

Keskin, “Malatya’da ne yazık ki, her seçim öncesinde pide ekmeği gramajı ve fiyatında oynama yapılmaktadır. Bu başıboşluğa resmi kurumlar neden olmuştur.  Bu durum en çok fırıncı esnafını mağdur etmiştir. Fırıncı esnafımız halen bunun sıkıntısını yaşamaktadır. Yine bir seçim öncesi pide ekmeği fiyatı üzerinde oynama yapılmak istenmiştir. Burada biz esnafımızı korumak ve kollamak durumunda olduğumuz kadar vatandaşımızın da hak ve hukukunu koruma sorumluluğundayız. Hiç kimse esnafın ve vatandaşın ekmeği üzerinde oynamayı aklından bile geçirmesin, böyle bir şeye müsaade etmeyiz.  Eğer gerçekten pide ekmeği için tarife yükseltilmesi gerekseydi bunu yapardık.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • bek (5 yıl önce)
    başkan Malatya da yaşamıyor yada hiç ekmek almamış.Pasta yiyor gibime geliyor.O yüzden gramajdan haberi yok.Tüm fırınlarda gramaj 170 gr 1.25tl.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Başkan iyi güzel demiş de fırıncılar 1 aydır 170 gr mı 1,25 satıyorlar. Denetim şarttt! ,
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (5 yıl önce)
    sayın başkan şuan fiili olarak Çöşnük Türgev kız yurdunun karşısında bulunan ismini zikretmeyeceğim ama firma duvara 170 gr. ekmek 1,25 tl yazmış ve fiili olarak bu fiyattan ekmek satmaktadır.umarım gereken yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramiz dayı (5 yıl önce)
    Çevre illerden farklı fiyat olmaz... Şefket Başkanı kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (5 yıl önce)
    Fırıncılar Odası başkanı hani pide ekmek değildi diyordu, ama rayiş almak için başvuruda bulunmuş. Tüm karizması yerle bir oldu. Bir TISO Başkanına bakın, birde esnafın başkanına bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sekin (5 yıl önce)
    Sözde değil özde keskin Malatyalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulusi (5 yıl önce)
    İyiki varsın keskin başkan hangi resmî kurum acaba? onuda söyleseydiniz belki utanırlardı!!
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    170. gramı kenara bırakın ekmekler eski gramı olan 150. grama tekrar döndü. kim denetliyor... kimse. yazık. kimse görevini yapmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • DOĞRUCU (5 yıl önce)
    Senin durumun ne ya...Hayırdır yine ''Çalı kuşağına Mavzer süsü''vermişsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (5 yıl önce)DOĞRUCU isimli kullanıcı yorumuna
    Ne oldu ağabey doğrular canınımı acıtıyor yoksa işinemi gelmiyor???
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahu yok kardeşim doğrular canımı niye acıtsın.Doğru söylediği ne var ayrıca yazıyı okuduğundan emin değilim.Beni rahatsız eden tüm samimiyetimle söylüyorum bu tür adamların haber olmak için her fırsatı değerlendirmesi hedef saptırması kendi siyasi ikballerini hazırlaması.Artık malatya da hizmet ettiği için değil birilerinin karşısında olduğu için gündem oluyor siyasetçiler.
    0
    0
    Yanıtla