SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimseyi Aç ve Açıkta Bırakmayacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat tarihinde vuku bulan depremlerin yaralarının sarılması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştırılması noktasında Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ile işbirliği protokolü imzaladı. 

İmzalanan işbirliği protokolü ile Kızılay, Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan Yemek Fabrikasında ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek yaparak dağıtımını gerçekleştirecek. 

Yemek Fabrikasında günde 1000 vatandaşımıza sıcak yemek çıkarılacak

Kızılay ile gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza töreni sırasında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kızılay Genel Müdürümüzü şehrimizde ve Büyükşehir Belediyemizde ağırlamaktan büyük onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Kızılay ile Büyükşehir Belediyemiz güzel işlere imza attı. Özellikle şehrimizin doğusunda ölü yatırım hüviyetinde olan Vagon Fabrikası’nı, dönemin Kızılay Genel Müdürü ve hükümetimizle yapılan muhacereler çerçevesinde Vagon Fabrikası’nın, Kızılay’a devri yapıldı ve ölü yatırım olarak adlandırılan yer, aktif hale geldi. Bu durumda Malatya’mız için büyük bir kazanım oldu.

Özellikle deprem süreci içerisinde Kızılay’ımızla ortak çalışmalara imza attık. Vatandaşımızın aç ve açıkta bırakılmaması noktasında yoğun bir çalışma örneği gösterdik. Vatandaşlarımızın yeme, içme, barınma, giysi gibi ihtiyaçlarının karşılanması için büyük gayretler gösterildi. 

Vatandaşlarımızın bir bölümü konteyner kentlerde kalıyor. Konteyner kentlerimizdeki yaşlılarımıza, engelli vatandaşlarımıza ve hastalarımıza halen sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Bundan sonraki süreçte de Kızılay Genel Müdürümüz ile yapacağımız protokol muhaceresi içerisinde Ekmek ve Yemek Fabrikamızda günde 1000 kişiye yemek çıkararak, ihtiyaç sahiplerine aş olarak dağıtılması planlandı ve protokolü imzalandı. Yani günde 1000 vatandaşımıza günlük sıcak yemeklerini ve içeceklerini ulaştıracağız. Ayrıca ihtiyaca binaen bu rakam artacak ve Ramazan ayında bu rakam 3-5 katına tekabül edecek. 

6 Şubat’ta vuku bulan depremin yaralarının sarılması noktasında gerek Kızılay’ımız gerek AFAD’ımız gerekse de diğer kamu ve kuruluşlarımız olsun, hep birlikte el ele vererek bu yaraları saracağız” dedi. 

Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız

Başkan Gürkan konuşmasının devamında, “Aş Evi Protokolü ile inşallah Malatya’mızda kimsenin aç ve açıkta kalmaması noktasında Kızılay ile Büyükşehir Belediyemiz birlikte hareket edecektir. Genel Müdürümüze, Malatya’mıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kızılay Malatya Şube Müdürlerimizle birlikte güzel çalışma örnekleri sergiledik. Koordinasyon noktasında güzel bir birlikteliğimiz var paydaşlığımızın daha güçlü bir şekilde devam edeceğinin bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışarak vatandaşların sıkıntılarını giderdiklerini ifade eden Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ise, “Malatya’mız çok büyük bir afet yaşadı, çok büyük sıkıntı yaşadı. Malatya gücü ve kuvveti ile bunun altından kalkmayı başardı. İnşallah daha da iyi olacak. Kızılay Malatya Şubesi eski şubelerimizden biri. 1911 yılında kurulmuş bir şube. Kurulduğu tarihten itibaren Malatya’daki sıkıntıları göğüslemiş, çalışmış ve emek vermiş. Malatya’nın hemşehrisi olan Prof. Dr. Orhan Türkdoğan hocadan Malatya ile ilgili şöyle bir övgü işitmiştim. Hocam nerelisiniz, dediğimde ‘Türkiye’nin dört-dörtlük şehrinden’ demişti. Malatya gayretiyle, çabasıyla depremde dört dörtlük bir hizmete imza attı. Belediyemizle ve diğer kurumlarımızla beslenme hizmeti noktasında birlikte çalıştık, gayret sarf ettik ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderdik. Barınmayla alakalı Sayın Başkanımız ifade etti, burada büyük bir fabrikamız var üretimler yaptı. Hem Malatya’ya hem de diğer şehirlere konteyner gönderildi. Kapasitesini daha da artıracak. Malatya’mıza güzel bir hizmet olan Aş Evinin protokolle Belediye Başkanımız bize tahsis ediyorlar. İlk etapta günlük 1000 kişiye yemek çıkaracağız. Bağışçılarımızın destek ve gayretleriyle daha da artacaktır. Amaç muhtaca ulaşmak, muhtacın yüzünü güldürmektir. Belediyemizin koordinasyonu, dayanışması bizim için çok kıymetli. Koordineli bir şekilde Malatya’daki sıkıntılı ve muhtaç durumda olan insanlara ulaşılması hem Malatyalı için hem ülkemiz için çok kıymetli bir çalışmadır. Bu çalışmaları artırmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Malatyalı iş adamlarına Kızılay’a sürekli destek oldukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.    

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bozo44 (1 yıl önce)
    Konteyner kentler kontrol edilsin memur olan karı koca çalışan,evi az hasarlı olup kalanlar veya imkanı olduğu halde konteyner kentte kalanlar acilen çıkartılmalı.Devletin parası boşa gitmesin.
    %100
    %0
    Yanıtla