SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kış Kapıda, 112 Bin 454 Vatandaş Hâlâ Konteynerlerde..

Kış Kapıda, 112 Bin 454 Vatandaş Hâlâ Konteynerlerde..
A- A+ PAYLAŞ

AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Malatya’ya gelerek inceleme ve ziyaretlerde bulundu. AFAD, Malatya’daki son durumu paylaşarak, 74 noktadaki 28 bin 643 konteynerde 112 bin 454 Malatyalının kaldığı belirtildi.

AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay ve kurum müdürlerinin katılımlarıyla 6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da son durumla ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ve Vali Ersin Yazıcı, birlikte İnönü Üniversitesi yerleşkesinde ve MALET Konteyner Kent de incelemelerde bulundu.

AFAD Başkanlığından Malatya’daki program ile ilgili olarak şu bilgi notu paylaşıldı:

“Asrın felaketinden etkilenen illerimizin başında gelen Malatya’da iyileştirme, ihya ve inşa çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. AFAD Başkanımız Vali Okay Memiş, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ilgili yöneticilerimiz ile birlikte Malatya ilimizde devam eden çalışmaları yerinde inceledi; ilgililerin katılımıyla değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. 74 noktada kurduğumuz 28 bin 643 konteynerimizde misafir ettiğimiz 112 bin 454 vatandaşımıza yönelik kış hazırlıkları aralıksız devam ediyor. Malatyalı vatandaşlarımızın yeni yuvaları olacak 21 bin 883 afet konutu hızla yükseliyor. Tüm kurumlarımızla birlikte, devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyor; depremin yaralarını el birliği ile sarıyoruz.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • KEMAL (5 ay önce)
    bak ne güzel herkes görevini yapıyor kış görevini biliyor ya siz ev sahiplerine 5000 tl kira veriyosunuz ama kiralar 8000 üstü ve nisanda son bulacak ( asgari ücret 11500 ) ve sonrasında ne olacak ayrıca binaların durumu belirsiz yıktıkları binaları toz toprak içinde suyu başka yere sepiyolar millet zaten rezil olmuş belediye de prosedür o kadar yavaş işliyo ki kaplumbağa yanında daha hızlı kalır cumhurbaşkanını ziyarete 5 tane vekil 1 kutu kaysı paketiyle gidiyorlar sorun böyle cözülmez vekillik bu degildir vekillik sahada olup halkın sorununu dinlemektir ben paşaköşkünde oturuyorum depremden öncede sorada tek bir vekil dahi görmedim malatyanın sahibi yok yok yok malatyalılar bunu hak etti kusura bakmayın ama nasıl istiyorsanız öyle yönetilirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    Kış kapıda olsa ne olur. Tok ne anlar açın halinden.. şehri yönetmenlerden kaç tanesi konteynerde kalıyor.kaç tanesi aylarca çadırda yattı. Kaç tanesi 1 şişe su almak için sıra bekledi.. Bu ülkede çileyi hep gariban çeker,sefayı hep zengin ve siyasetçiler sürer.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Murat (5 ay önce)
    Yalan, algı, palavra, masal! Her toplum hak ettiği şekilde yönetilir…
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    Sıkıntı büyük ama dile getiren yok.hak sahibi olan vatandaşlar peyder pey konutlar yapılarak teslim edilecek ve konutlarına geçecek. Gelelim konut sahibi olmayan kişilere, kiracılara.deprem konutları ile birlikte sosyal konut projesi de birlikte paralel ilerlesinki evi olmayan da ev sahibi olsun.asgari ücretli gidipte 8-10 bin nasıl kira versin nasıl ev geçindirsin.o kirayı verene kadar taksit ödesin hiç yoksa ev sahibi olacak desin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 ay önce)
    Verha vaat başka bir şey yok 10 aya giriliyor halen daha bizler hak sahipliği ile uğraşıp duruyoruz orta hasarlı binalar ne olacak yıkacağız dediler boş cıktı bina 45 yıllık bunun neresi güçlendirecek 2 ci konu dışarda biri gelirse malet 1 gösteriyorlar malet 2 o şekil değil yardım bile 1 gidiyor kalanı malet 2 ye 2 ay dır vali lige dilekçe verdik malet 2 de çevre yoluna kadar bir sokak aydınlatması yok insanlar gece işe gidiyor işte geliyor cep telofonu ışığı ile konteynır e geliyor yazık bu millete
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyali (5 ay önce)
    Orta hasarlı binaların güçlendirme onaylarını bekliyoruz konteynır kentte yaşayan vatandaşlarımızı bir rant uğruna perişan ediyorsunuz hepiniz seçim zamanı geldiğinde gelirsiniz kapımıza
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Hakan (5 ay önce)
    Kış kapıda değil konteynırlar kışa hazır değil konteyner iş yerleri her yağmur yağmasında sular içinde kalıyor içi yapan firmalar şerefsizin tekiymiş bir konteynırların çatıları akıyor esnaf olan eş insanlar perişan konteynırların şarkıları su alıyor devletimiz AFAD bütün iş yeri konteyner ev konteyner hepsini çatılarını kapatması lazım çok yavaş ilerleniyor daha başlanmadı durağındaysa buranda çatırsa çatır çekilmesi lazım ama bunu satan firmalara da büyük cezalar yağması lazım
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Emine (5 ay önce)
    80 yaşındayım evim yıkıldı ne AFAT nede Yeşilyurt Kaymakamlığı bu güne kadar defalarca müracaat etmeme rağmen halen ÇADIR alamadım kendilerinin olsun Malatya yı terk ettirdiler bana
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Hiç bir şey düzelmeyecek. Şehri ayağa kaldırdık diyenler insanların ahını almaya devam etsin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • huseyin karaaslan (5 ay önce)
    Beceriksizler topluluğunu bir araya getirirsen daha çok kışlar görür depremzedeler. Bunların birşeyi başaracaklarını mı düşünüyorsunuz! kendileri villalarında sıcak yataklarında yatarken millet 20 metrelik konteyner da 5 kişi yaşıyor. gönderdikleri konteynerda her yer bozuk haberleri yok. Belediye bşk ları yolsuzluk yapar, gelen idari yöneticiler laf üretmekten başka icraatleri olmaz.. milletvekilleri desen ortalıkta yoklar. Ama bizim oy veren cahil kesimimiz halen peşlerinden koşmaya devam eder. Hak ediyorsunuz vatandaş hak ediyorsunuz.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • hamit (5 ay önce)
    Yazıhan ilçe merkezinde bir aydır afet konutları bittiği halde neden hak sahiplerine dağıtılmaz karın yağması mı beklenmektedir.Vatandaşlar konteynerde yaşamaya mahkum edilmiş bizim yöneticiler reklam peşinde
    %88
    %12
    Yanıtla
  • 44 MALATYALIM (5 ay önce)
    kış kapıda değil konteynırlar için kış çoktan gelmiş durumda. oldu bittiyle yapılmak yerine keske altları doldurulsaydı. benim bildigim kadarıyla çatyola acıbadem konteynırlarının altlarında beton var teknoparktakiler ise köşelerine kaldırım taşı altı ise bomboş.. bir makina çalıstırıyoruz içinde sanki deprem oluyor tir tir tirtiyor. karsı komsum yagmurda konteynırı göl oldu tüm esyaları dısarı çıkarıp günlerce kurumasını bekledi şimdi bu kış çetin geçicek gibime geliyor en azından konteynırlara yalıtım için bir çözüm dusunmeli. her yerinden rüzgar alıyor. elektrik yükü çok fazla olacak özelliklede kışın acaba bu donanım alt yapı yeterli yükü kaldıracak sekilde yapıldımı. bunu kontrol ediyorlar mı düşünmeden edemiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Konteyner kentte bende kalıyorum.zırt port elektirk kesintisi oluyor. eğer kışında böyle elektirik kesintisi olursa vay halimize.hastası olan mı dersin yaşlısı olan mı dersin engelli bireyi olan mı dersin küçük çocuğu olan mı dersin.... Elektrik gittimi kışın Konteyner buz gibi olacağa benziyor. İnşallah yetkililer bunu düşünüp şimdiden önlemi gerekli altyapıyı yapıyordur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44 MALATYALIM (5 ay önce)Mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Aynı endişeler hepimizin aklını kurcalıyor. Konteynır kentlerin ocaklarından tut suyuna kadar herşeyi elektrik üzerine. Bu kadar oldu bitti şeklinde yapılan yapılar sizce ne kadar güvenilir ? Benim en büyük korkum olası elektrik yangınları kontetnirlar 4 lu birleşik sistem yapıldığı için çok hızlı yayılabilir. Hatta teknoparktakilerin yanına yangın söndürücü astılar buda korkumuzu arttırıyor. Umarım ihtiyacımız olmaz.ama olası bir durumda insanlar çok zorluk çekebilir. Bence elektrik alt yapısına üst düzey yeni donanimlar eklenmeliki depremzedeler yeni bir kış travması yaşamasın.. inşallah yetkililerde benim gibi düşünüyordur. Geçenlerde AFAD gittim inanır mısınız hepsi uyuyordu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Acıbadem konteyner kentte önde beton var ama konteyner kaldırım taşlarının üstünde betonun üstüne kurulan rönesans konteyner kent.Rönesansta çamaşır makineleri konteyneri diğer yerlerdeki gibi sallamıyor.Kaldırım taşları sadece en azından köşelere konmak yerine alta yayılsaydı yine bu kadar sallantı olmazdı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başefendi (5 ay önce)
    Konteynerlerdeki son ailenin de eve geçmesi en iyi ihtimalle 6 seneyi alır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hak sahipleri geçti diyelim.evi olmayan nasıl edecek.birçok kişi kalkıpta 8-10 bin kira ödeyecek durumda değil.bunu da düşünüp öyle karar alması lazım yetkililerin.depremden sonra kiralar İstanbul ile yarışır oldu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (5 ay önce)
    Deprem sonrası taşıma ve kira yardımı alamayan vatandaşlar var ama afad konteynarda kalan vatandaşın sayısını ıyi biliyor ama çalışma yok enkaz kaldırma sıfır işi bilmeyen yıkım şirketleri hasarlı bina yıkarken sağlam binayı yıkanlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MECZUP (5 ay önce)
    Tamam konteyner de kalalım peki kimin fikriyse hangi ruh halinde ben yaptım oldu bitti kararını kim çıkardıysa konteyner altı metrelik yolda önlerine bir metrelik sac veya brandadan çıkma yapsak bunun yağmuru var karı var hem ısınma hem giriş çıkışta rahatlık hem konteyner önüne çıkıp hava alma en önemlisi yıkanan çamaşırların kuruması için kapalı bir alan yapalım dedik büyük adamlar topu bir birine atarak en son sayın vali beyde patladı tamam bazıları abartmış olabilir onlara gerekli önlemler alınmalıdır ama bir metre bir şey yapmaz, zaten ceviz kabuğu yerde yaşıyoruz artık buna da bir müsade edilsin, her kim sorumlu ise buna bir el atsın, çünkü çok olaylar gibi konteyner sakinlerine en ufak bilgi verilmeden ben yaparım sen uygularsın istişaresiz habersiz işleri ancak esir kampındakilere uygulanır, artık bu fikirdeki üst bürokratların kendilerine bir bakmaları lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (5 ay önce)
    Malatya her zamanki gibi geride kaldı yapılan toki hane sayısı çok az bu kış her kes perişan olacak gibi zaten ev sahipleri vicdansız ağzını açan 10 binden açıyorlar inşallah RABBİM Hepsini bildiği gibi yapsın çoğu boş dünya kadar ilan var İNŞALLAH HEP BOŞ KALIR bu zorlu süreçte KONTEYNER KENT ETRAFI RÜZGAR GEÇİRMEYECEK ŞEKİLDE KAPATILSIN DAHA İYİ OLUR
    %100
    %0
    Yanıtla