SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kışlalar İçin Ankara'dan Heyet Geldi

0
Güncellendi - 2018-08-31 01:54:14
Kışlalar İçin Ankara'dan Heyet Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya kent merkezinde kalan Küçük Sanayi Sitelerinin şehir dışına taşınması ve bu konuda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin talebi olan Altay Kışlası’nda yer verilmesi ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığınca gönderilen bir heyet, Malatya'ya gelerek sahada inceleme yapıp, brifing aldı.

Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Tuğgeneral İsmail Şanlı ve beraberindeki heyet, Altay Kışlası’nda ve Çakmak Kışlası’nda Malatya Büyükşehir Belediyesine yer verilmesi ile ilgili talepleri görüşerek, Altay Kışlası’nda sahada inceleme yaptılar.

-Altay Kışlasında inceleme yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Tuğgeneral İsmail Şanlı ve beraberindeki heyet ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve belediye yöneticileri birlikte Altay Kışlası’nda incelemede bulundular.  Haritalar üzerinde bilgilendirme yapılan Milli Savunma Bakanlığı Heyeti ile birlikte sahada da yer gösterimi yapıldı.

Şehir merkezinde kalan Küçük Sanayi Sitelerinin Altay Kışlasına taşınması için, bu alanda Malatya Büyükşehir Belediyesine ihtiyaç duyulan yerin tahsis edilmesi öngörülüyor. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Küçük Sanayi Sitelerinin şehir dışına taşınması için Altay Kışlası’ndan ihtiyaç kadar alanın tahsis yapılmasını talep ediyor. Büyükşehir’e yer tahsisi yapılması durumunda Küçük Sanayi Sitelerinin şehir dışına taşınması için çalışmalar başlatılmış olacak.

-Çakmak Kışlası’nda Kentsel Dönüşüm Alanı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşiltepe’deki Çakmak Kışlasında kullanılmayan alanın ise Kentsel Dönüşüm alanı yapılması için yer tahsisi talebinde bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığından gelen heyet, Çakmak Kışlası ile ilgili olarak da bilgi alıp, görüş alışverişinde bulundu.

-Heyete brifing verildi

Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Tuğgeneral İsmail Şanlı ve beraberindeki heyete Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi’nde Altay Kışlası ve Çakmak Kışlası ile ilgili olarak tahsisi istenen alanlarla ilgili olarak brifing verildi. Ardından ise heyet ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat istişare yaptılar.

Milli Savunma Bakanlığı heyeti ile yapılan görüşmeler ve  saha incelemesinin sonrasında yer tahsisi yapılması halinde, Milli Savunma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanacak.

-Bakan Akar’ı ziyaret etmişlerdi

Bu arada, 8 Ağustos günü AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı ziyaret etmiş ve Altay Kışlası’ndan yer tahsisi yapılması konusunu gündeme getirmişlerdi.

O ziyaret ile ilgili olarak basın bülteni yayınlayan Milletvekili Öznur Çalık, “Çarpık kentleşmenin önüne geçebilmek, sağlıklı, yaşanabilir ve bütüncül bir kent dokusu oluşturabilmek için Kentsel Dönüşüm Rezerv Alanı olması amacıyla Malatya Mareşal Fevzi Çakmak Kışlası’nın ve şehrin merkezinde kalan, şehrin gelişimini ciddi manada etkileyen sanayi sitelerimizin taşınması amacıyla Altay Kışlası’nın bir bölümünün Malatya Büyükşehir Belediyemize devredilmesi istiyoruz” diyerek konuyla ilgili talepleri Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ilettiklerini bildirmişti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Yakinca halki (6 yıl önce)
    Sayın başkanım saygıyla selamlarım. Yapmış olduğunun güzel işler.için. yanlız yakinca imar durumu nasıl olacak. Bir an ònce imarını ele alırsanız kasaba halkı sevinecek çünkü kasabamızda kimse kalmadı güzelim kasaba boşaldı imari olsa herkes rahat edecek bir an önce imar uygulamasına gecilirse çok güzel olcak saygılar sunarım yakinca halkı adina
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    yine tarihi bir yanlış. şehrin batısı zaten tıkanmış halde. bir de sanayiyi oraya taşırsan trafik iyice keşmekeş olacak demektir. eski sanayinin taşınacağı en güzel yer yeşiltepe şehir mezarlığı tarafıdır. hem o bölge canlanır hem de trafik sorunu azalır. eski sanayi ve altay kışlasına da yeşil alanı bol konutlar yapılabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (6 yıl önce)
    Sözde oraya ikinci üniversite yapılacaktı ama rant dururken üniversite ne işe yarar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatahmet (6 yıl önce)
    YİNE ALMİSLAR HARİTAYİ ELLERİNE VAY VAY VAY ACABA BU SEFER HANGİ METRO HATTİNİN GUZERGAHİNA BAKİYORLAR ? EN İYİSİ AKEPELİLERE SORALİM ONLAR BİLİR? HANGİ METRO HATTİ İCİN UGRASİYORLAR HELE BİR YAZİN BURAYA İKİ KELAM. Soforokulu-Tastepe metro hattinin fizibilitesine basladik. Hamdolsun insaallah gelecek ay Oguz kişlasi-Yeni hizlitren gari calismalarinin da startini verecegiz? Biri helvaciydi biri kuyumcu bundan sonrakide nalbant olursa sasirmam iste Malatyanin vizyoner mimarlari...
    0
    0
    Yanıtla
  • çırmıhtılı (6 yıl önce)Malatahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Şöför okulu Taştepe metro nasıl ya. Bari şöför okulu merkez diye hayal etseydin. Ha bu Arada diyelim öyle bir çalışma oldu budefa da sen ve senin gibi Zihniyette olan şu Ak partiye akepeee diyenler, ne gerek vardı metroya tramvay olsa daha iyi olurdu dersiniz. Çünkü siz sizin zihniyet te olmayanı ağzı ile kuş tutsa eline verse Yinede istemezukcusunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (6 yıl önce)
    Bi buralar kaldı. Beydağını mahvettiniz şimdi sıra buralarda. Yeter artık daha fazla yemeye hayır. Adam gibi yönetenler yani işin ehli gelsin. Basıncı kardeşler şu üniversitenin halini bi yazın be Allah rızası için. Trambüse kurban edildi.
    0
    0
    Yanıtla