SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kitap ve Kırtasiyeci Esnafı da Hibe Desteğinden Yararlanmalı'

0
Güncellendi - 2020-12-25 01:21:46
'Kitap ve Kırtasiyeci Esnafı da Hibe Desteğinden Yararlanmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kitap ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Şahin Doğan; koronavirüs nedeniyle verilecek üç aylık hibe desteklerinden, süreçte büyük zarar gören kitap ve kırtasiyecilerin yararlanamayacak olmasının anlaşılır bir durum olmadığını söyledi.

“Hibe desteği verilecek sektörler kapsamına alınmak istiyoruz”

Malatya Kitap ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Şahin Doğan, koronavirüs salgını nedeniyle esnaf ve sanatkârlar için Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ekonomik destek paketinin, esnaf kesiminin sıkıntılarını bir nebze de olsa hafifletmesi bakımından önemli olduğunu, ancak koronavirüs salgını sürecinde ve deprem nedeniyle okulların yaklaşık 1 yıldan bu yana kapalı olmasından dolayı çok büyük zarar gören kitap ve kırtasiyeci esnafının, bu destek paketi dışında bırakılmış olmasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

“Esnaf Ve Sanatkârlar İle Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Nedeniyle Verilecek Destekler” hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Resmi Gazete’nin 23 Aralık 2020 tarihli nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Malatya Kitapçılar Derneği Başkanı Şahin Doğan, “Sayın Cumhurbaşkanımıza küçük esnafa verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Bu destekler, yaşanan zararlar karşısında yetersiz de olsa küçük esnafın bir nebze nefes almasına katkıda bulunacaktır. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ticaret Bakanlığı’na, kitap ve kırtasiyecileri de destek paketine dahil etmesi için talimat vermesini rica ediyoruz” dedi.

“Önce deprem, sonra koronavirüs; bu süreçte en büyük zararı kitap ve kırtasiyeci esnafı yaşadı ama…”

Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği ve üç ay süreli hibe desteği verilecek sektörler arasında, kitap ve kırtasiyecilerin bulunmamasının anlaşılır bir tutum olmadığını vurgulayan Malatya Kitapçılar Derneği Başkanı Şahin Doğan şunları söyledi: “Koronavirüs salgını sürecinde Mart ayından bu yana okullar Türkiye genelinde kapalı kaldı. Bu nedenle, salgından en büyük ekonomik zararı kitap ve kırtasiyeci esnafı gördü. Malatya özelinde konuştuğumuzda ise durum daha kötü. Çünkü, salgın öncesinde, 24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrası okullar tatil edildi. Depremin yarattığı zarar tablosunu kapatamadan bu defa salgın nedeniyle okullar süresiz kapatıldı. Bu nedenle, Malatya ve Elazığ’da son bir yılda ekonomik ve ticari anlamda en büyük zararı kitap ve kırtasiyeci esnafı yaşadı. Hal böyle iken, Ticaret Bakanlığı’nın, kitap ve kırtasiyeci esnafını, üç aylık hibe desteğinden yararlanacak sektörler dışında bırakması bizleri derinden üzmüştür” diye konuştu.

“Kitap ve kırtasiyeci esnafı olarak Malatya ve Elazığ Milletvekillerimizi göreve davet ediyorum”

Ticaret Bakanlığı’nın üç aylık hibe desteğinden mahrum bıraktığı kitap ve kırtasiyeci esnafının önce deprem sonra salgından kaynaklı içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların aşılması için, destekten yararlanacak sektörler arasına kitap ve kırtasiyecilerin de alınmasını talep ettiklerini belirten Şahin Doğan, “Hangi partiden olursa olsun, Malatya ve Elazığ’ın sayın milletvekillerini Ticaret Bakanlığı’nın söz konusu kararını düzeltmesi için çaba harcamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sorunun Cumhurbaşkanımıza iletilmesi halinde çözüleceğine inanıyoruz”

Ticaret Bakanlığı’nın, üç aylık hibe desteklerinden yararlanacak sektörler arasında kitap ve kırtasiyecilere yönelik dışlayıcı tavrının Türkiye genelindeki tüm kitap ve kırtasiyeci esnafı tarafından hayal kırıklığı ile karşılandığını söyleyen Şahin Doğan, “Şayet Sayın milletvekillerimiz sorunu Sayın Cumhurbaşkanımıza iletebilir ise, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ticaret Bakanlığı’nın bu yanlış tutumunu düzeltmesi konusunda talimat vereceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

“Kitap ve kırtasiyeciler kültür taşıyıcısıdır; desteklenmelidir”

Kitap ve kırtasiyeci esnafının ülke ve şehir ekonomisine, ticaretine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Malatya Kitap ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Şahin Doğan, kitap ve kırtasiyecilerin sadece ticari bağlamda değil, aynı zamanda birer kültür taşıyıcısı ve eğitim dünyasının önemli bir aktörü olduğunu, kitabevlerinin bu işlevleri nedeniyle, Türkiye genelinde pozitif ayrımcılığa tabi tutulması gerektiğini de kaydetti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mlx (3 yıl önce)
    yiğit muhtaç olmuş kuru soğana,bilmem söylesemmi,söylemesemmi
    0
    0
    Yanıtla