SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koca Okul 'Kötü Planlamanın Oyuncağı' Oldu!

0
Güncellendi - 2019-05-29 04:20:32
Koca Okul 'Kötü Planlamanın Oyuncağı' Oldu!
A- A+ PAYLAŞ

VELİLER VE ÖĞRENCİLER TEPKİLİ.. 'TAŞIN TAŞIN NEREYE KADAR?'.. Eğitim – öğretim faaliyetine başladığı tarihten bu yana, sürekli biçimde taşınma ve mekân sorunu yaşayan Malatya Kernek Anadolu Lisesi’nin, üçüncü bir kez yerinden edilmesinin gündemde olduğu belirtilerek, bu yönde bir karar alınmaması için Okul -Aile Birliği ve öğrenciler tarafından sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

Malatya Kernek Anadolu Lisesi Okul-Aile Birliği ve öğrencilerinin, change.org adlı imza kampanyası sitesi üzerinden “Taşın Taşın Nereye Kadar?” başlığı ile 21 Mayıs tarihinde başlattığı imza kampanyasına bugüne değin yaklaşık 500 kişi destek amaçlı imza verdi. Kampanya ile, Kernek Anadolu Lisesi’nin göçebelikten kurtarılması amaçlanıyor.

İmza kampanyasına ilişkin çağrı metnine göre, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında TOKİ Yavuz Selim Mahallesi’ndeki binasında eğitime başlayan Kernek Anadolu Lisesi, burada yeni bir İmam-Hatip Lisesi açılacağı gerekçesiyle 2016 yılında, MAŞTİ karşısındaki eski Fen Lisesi binasına taşındı.

Söz konusu çağrı metnine göre, Kernek Anadolu Lisesi, gönderildiği eski Fen Lisesi binasında da rahat bırakılmadı; 2018 yılında bu defa “Mahalli yerleştirme sisteminden dolayı TOKİ bölgesinde öğrencilerin gidebileceği lise bulunmaması” gerekçesiyle yeniden eski binasına gönderilmek istendi.

Ancak Kernek Anadolu Lisesi okul aile birliği yönetimi ve Karakavak Mahallesi Muhtarlığı’nın ısrarlı çabaları sonucunda, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kernek Anadolu Lisesi’nin ‘geldiği yere gönderilmesi’ne yönelik aldığı kararı uygulamaktan vazgeçti.

Change.org. sitesindeki imza kampanyası çağrı metnine göre, Kernek Anadolu Lisesi’ni “göçebe okul” niteliğine büründürecek girişimler bununla da sınırlı kalmadı.

Kernek Anadolu Lisesi’nin taşınmasına yönelik yeni bir girişimin daha başlatıldığının ileri sürüldüğü çağrı metninde şu iddialara yer verildi:

“Şimdi Kernek Anadolu Lisesi’nin yeniden bulunduğu binadan çıkarılması gündeme alınmış ve ona göre hazırlıklar yapılmaktadır. Yapılmak istenen şu: Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi istenilen öğrenci potansiyelini yakalayamadı. Söz konusu bu iki okul birleştirilip Kernek Anadolu Lisesi binasına, Kernek Anadolu Lisesi de Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinin bulunduğu binaya taşınması istenmektedir”.

"Taşınma işlemi bir çok sorun yaratır"

Çağrı metninde bu üç okulun yerinden edilmesinin gerekçesinin bilinmezliğini koruduğu belirtilerek, taşınma işlemi kapsamında yapılacak uygulamanın yaratacağı sorunlar şu şekilde sıralandı:

"1- Söz konusu okul taşımalarının gerçekleşmesi halinde binaların kullanım kapasiteleri ve uygunluğu açısından da sıkıntılarla karşılaşılacaktır: Örneğin; - Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesinin Kernek Anadolu Lisesi binasında bir araya getirilmesi ile her iki okulun mevcut öğrenci potansiyelleri dikkate alındığında 730 civarında bir öğrenci miktarına ulaşmaktadır ki bu sayısı okulumuzun mevcut öğrenci sayısını da aşarak bina kapasitesinin üzerinde öğrenci yığılmış olacaktır.

2- Kernek Anadolu lisesini taşımayı düşündükleri Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının sınıf ve diğer eklentilerin kullanım alanları İmam Hatip lisesi öğrencilerine göre tasarlanmış durumda, örneğin mescit ve Kur'an dersleri derslere uygun düzenlenmiştir.

3- Bu bölgede daha fazla öğrenci alacak bir binaya ihtiyacımız var, Denilmektedir. Mahalli yerleştirme ile gelen öğrencilerimizin tamamı TOKİ konutlarında, Şeyhbayram ve Sıtmapınarı’ndan özel servis araçlarıyla gelmektedirler. Mahalleden(Karakavak Mh.) bir tek öğrencinin bile kaydı bulunmamaktadır. Söz konusu bu öğrenciler kendi bulundukları mahallede kalmaları halinde Karakavak bölgesindeki liselerde bir bina sorunu olmayacaktır.

4- Yapılmak istenen, 2023 vizyonun en temel hususlardan biri olan mahalli yerleştirme sistemine de aykırıdır.

“İmam-Hatip ve Ötekiler” izlenimi oluşturabilecek böyle bir karar, toplumsal ayrıştırma yaratır"

Kernek Anadolu Lisesi’nin taşınmasının engellenmesi çağrısı yapan kampanya çağrı metnin sonunda, İmam – Hatip Lisesi nedeniyle bir kez daha yerinden edilmek istenen Kernek Anadolu Lisesi’nin maruz kaldığı bu tutumun, kamuoyunda “İmam-Hatip ve Ötekiler” şeklinde bir izlenim yaratabilme potansiyeline sahip olduğu, bu durumun da toplumsal ayrıştırmaya hizmet edecek nitelikte olduğu vurgulanarak şu hususlara dikkat çekildi:

“ Kernek Anadolu Lisesi üçüncü kez taşınmaya maruz bırakılarak akıllı tahtası olmayan, sınıfları, sıraları, lavaboları ilk ve orta kademe öğrencileri için tasarlanmış, spor salonu ve yeşil alanı olmayan şehrin ana arterinden uzak bir binaya taşınmak isteniyor. Okul-Aile Birliğimiz tarafından kendi imkânlarıyla son üç yıldan buyana eğitim ve öğretim ortamını iyileştirmek için bina ve bahçe alanında önemli miktarda harcamalar yaparak oluşturmaya çalıştığımız kurumsal kimliğimiz ağır yara alacaktır. Sürekli taşınma problemi ile karşı karşıya kalan okulumuzun öğrenci ve öğretmenleri bu durumdan son derece tedirgindir. Öğrencilerimiz arasında “2016 yılında İmam Hatip lisesi açılacak diye bizi oradan çıkardılar. Şimdi yine İmam Hatip Liseleri’nin birleştirilmesi gerekçe gösterilerek bizi buradan da çıkarıyorlar.” şeklindeki yaygın kanaat ile öğrenciler, öğretmenler veliler ve kamuoyunda “İmam hatipler ve ötekiler” şeklinde tezahür eden bir ayrışmaya neden olmaktadır. Bu kararın uygulanması halinde, okulların taşınması sırasında ve taşındıktan sonra mevcut binalarında kurumsal kimliklerini güçlendirmek için binada yapmış oldukları harcamaların tamamı boşa gitmiş olacaktır. Genel bütçeden ve Okul-Aile Birliklerince karşılanan bu masrafların bir kamu zararı olduğu açıktır. Okulun üçüncü kez taşınması halinde, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin kamuoyunda Milli Eğitim Bakanlığına ve dolayısıyla devlete olan güveni sarsılacaktır."

“Hükümetimiz Malatya’da okul binası sorununu çözmüştür, sorun kötü planlamadır”

AKP Hükümeti’nin Malatya’da okul binası yetersizliğinden kaynaklanan tüm sorunları çözdüğüne dikkat çekilen kampanya metninde, bir okulun 3 defa farklı binalara taşınması işlem ve girişiminin kötü planlamadan kaynaklandığı belirtildi.

Taşıma girişiminin Eğitimde 2023 Vizyonu’nun en temel hususlardan biri olan mahalli yerleştirme sistemine de aykırı olduğu belirtilen çağrıda, “Hükümetimizin son yıllarda yaptığı yatırımlarla Malatya'da bir okul-bina sorunu kalmamıştır. Eğitimle ilgili yaşadığımız sorunlar bütünüyle bir planlama ve yönetim sorunu olarak algılanmıştır. Bu bağlamda okulumuzun son yıllarda maruz bırakıldığı taşınma girişimlerinin bir an önce sona erdirilerek 2023 hedeflerine yoğunlaşılmasını istiyoruz” denildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

102 yorum yapılmış

  • Sıkıldık (4 yıl önce)
    Yıllar sonra girecekler için; bu kadar veli öğrenci ve öğretmenin sözleri hiç sayıldı. Okul taşındı. Yeni binanın büyük bir mimari hatası var. Hiçbir sınıf güneş görmüyor. Yalıtımı yok. Pencereler eski ve okul çok soğuk. Çoğu öğrenci evlerinden battaniye getirdi. Bina depremde büyük hasar aldı. Bodrum katta kolonlardan durum anlaşılıyor. Eğer bu okula gelmek istiyorsanız soğuk koşullara alışmalısınız. Çünkü kernek yalnızca hayata hazırlamıyor olası bir çığ felaketinde donmadan nasıl kalacağınızı öğretiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • TAŞINMAKTAN YORULMUŞ BİR MAĞDUR (5 yıl önce)
    TAŞIMAYIN BİZİ ARTIK YETERRRR... NE ÇEKTİK BEE
    0
    0
    Yanıtla
  • Mya (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınmasını kesinlikle istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    Koca lise zırt bırt taşınmamalı Okulun taşınması çocukları çok olumsuz etkileyecektir. Bu okulu kazanmak için uğraştı 3mek verdiler şimdi onlara haksızlık gibi geliyot taşınma olayı
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğrenci velisi (5 yıl önce)
    Bir öğrenci velisi olarak okulumuzun asla ve katiyen taşınmasını istemiyoruz. Lütfen bu ricalarımız dikkate alınsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eylül (5 yıl önce)
    OKurumunun taşınmasını istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arda yılmaz (5 yıl önce)
    Okulun taşınmasını istemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Buse (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınmasını istemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınmasını istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (5 yıl önce)
    Okulumuz taşınmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuklu (5 yıl önce)
    Okulumun taşınmasını istemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Elif (5 yıl önce)
    Kernek Anadolu Lisesi'nin taşınması bircok problemi de beraberinde getirecektir.Okulumuzun taşınmasını istemiyoruz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Arife (5 yıl önce)
    Okulumuzun yeri hem ulaşım açısından hemde verimlilik açısından tam da olması gereken yerde . Okulun taşınması eğitimimizin olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır .. Yerinin değişmesini istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eylül (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınmasını istemiyorum. Okulumuzdan gayet memnunuz çünkü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eylül (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınması bir çok soruna yol açacak.Ve birçok sıkıntıyıda beraberinde getirecektir. Bu yüzden Okulumuzun taşınmasını istemiyoruz ve okulumuzdan gayet memnunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınması birçok sıkıntıyı beraberinde getirecektir. Bu yüzden okulumuzun taşınmasını istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner (5 yıl önce)
    Ben okulumuzun taşınmasını istemiyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazi (5 yıl önce)
    Kernek Anadolu lisesi taşınmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mls (5 yıl önce)
    okulumuzun taşınmasını istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Okulun taşınmasını istemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hazal (5 yıl önce)
    Okulun taşınmasını istemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • veli (5 yıl önce)
    okulumuzun taşinmasini istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet (5 yıl önce)
    İmamhatip okulu aç yaranmışlıkta zirve yap ama eğitimde zırvala bu kadar basit
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (5 yıl önce)
    Allah aşkına bu kaçıncı taşınma, Lütfen bu kez istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • fatma (5 yıl önce)
    sorun sadece kernek anadolumu . malatya fen lisesinede aynı şeyi yaptılar 4 yılda 3 okul değiştirdiler el İNSAF
    0
    0
    Yanıtla
  • Vicdan (5 yıl önce)
    TAŞINMASINI İSTEMİYORUM. Sayın vali Aydın Baruş bu konuya el atmalıdır.Kernek Anadolu Lisesini 3. defa taşımak büyük yanlıştır. YAZIKTIR, GÜNAHTIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (5 yıl önce)
    Sayın Aydın Baruş bu konuya el atmalıdır.Kernek Anadolu Lisesinden ne istiyorsunuz anlamadık. Bir okul daha iyi şartlara taşınmış olsa anlaşılabilir.Spor salonu olmayan,akıllı tahtası olmayan,ısınma problemi olan,orta okul için yapılmış bir binaya taşınmak isteniyor.Celalettin Ökteni orta okula çevirin,bu bölgenin ihtiyacı karşılansın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    Yavuz Selim mahallesinin bir liseye ihtiyacı vardı ise neden 3 sene önce bu okulu oradan taşıdınız?Anlamakta zorlanıyorum,bir yetkili açıklarsa sevinirim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Kariyersiz yandaş liyakatı olmayan üst yöneticiler geleceğimiz çocukların eğitimine enğel teşkil etmektedir eğitimi engelllemek için iş başındalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat (5 yıl önce)
    Okulun taşınmasını istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğrenci Velisi (5 yıl önce)
    Okulun başka bir yere taşınmasını istemiyoruz..Çocuklarımız zaten kenar mahallelerden zor zahmet ulaşım sağlıyor tekrar başka bir yere taşınıp öğrencilerimizin psikolojik olarak kötü etkisi olcağı gözardı edilmemelidir,istemiyoruz,istemiyoruz.....
    0
    0
    Yanıtla
  • TAŞINMAKTAN YORULMUŞ BİR MAĞDUR (5 yıl önce)
    BİZİ BÖYLESİ BOŞ ŞEYLERLE NİYE OYALIYORSUNUZ NİYE BİZE EZİYET ÇEKTİRİP BİZİ YORUYORSUZ ? RİCA EDİYORUM ARTIK DURUN Bİ DURUN ARTIK YETERRR BIRAKIN DA İŞİMİZE GÜCÜMÜZE BAKALIM YAHU
    0
    0
    Yanıtla
  • İSİMSİZ (5 yıl önce)
    NE ÇEKTİK BE... TAŞINA TAŞINA ÖLDÜKK BE YETER ! GÖÇEBELER BİLE BU KADAR TAŞINMIYODUR BE..BU KADAR DA OLMAZ YA HAKSIZLIK BU...
    0
    0
    Yanıtla
  • Reis (5 yıl önce)
    Kernek Anadolu Lisesi nere taşınsa orda imam hatip problemi hortluyor kendi kendinize problem yaratmayın kardeşim orda okuyan öğrencilerin hiç mi değeri veya hakkı yokmu bu nasıl bir zihniyet birilerini sevdirecen birilerini gönderdiğin yerde mağduriyet yaşatacaksın . Bu milli eğitim camiayasına yakışmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğçe Acar (5 yıl önce)
    Çocuklarımızın göçebe gibi ordan oraya taşınmasını istemiyorum ilgililere duyrulur
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (5 yıl önce)
    #kalyerindekalsin okulumuz tasinmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahya (5 yıl önce)
    Her yıl okul taşınıyor öğrencinin düzeni bozuluyor tabi başarı ardından geliyor bence tüm okulları her yıl taşısınlar yeter artık yeter çocuklara yazıktır
    0
    0
    Yanıtla
  • Elif (5 yıl önce)
    Birçok yönden başarılı olan okulumuz Kernek Anadolu Lisesinin yerinde kalmasını istiyoruz. Okulumuz binadan binaya sürükleniyor ve bu da akademik başarıyı etkiliyor Okul binasının değişmesini istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • GAZİ İSMAİL DEMİRCİ (5 yıl önce)
    Taşımalı eğitim bu olsa gerek her sene çoçuklarımız hangi muhitte okuyacak diye merak ediyoruz imam hatip lisesi olarak yapılan eksikleri olan bir okula dayatılması ve başka çoçuklarınında yer değiştirilmesi ne kadar fayda sağlar artık buna son verilmeli Kernek Anadolu Lisesi taşınmamasını duyarlı valimiz Aydın Baruş beyden İSTİYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • hanka (5 yıl önce)
    Okulu tasiyacaginiza okul acin
    0
    0
    Yanıtla
  • Turhan (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınmasını istemiyoruz. Sayın müdür vebal alırsınız, okadar öğrenci ve öğretmenden beddua alırsınız. Oynamayın bu çocukların okuluyla! Taşınmasını istemiyoruz o kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınmasını istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Musa KAYRAK (5 yıl önce)
    Malatya Kernek Anadolu lisesinin taşınmasını istemiyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülay (5 yıl önce)
    Okulun taşınmasını istemiyoruz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Şerife (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınmasını istemiyoruz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevdet Behçet (5 yıl önce)
    Okulun taşınmasını istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mikayil ışık (5 yıl önce)
    Evet bende okulu un taşınması nı iste miyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • aynur (5 yıl önce)
    Bir veli olarak çocuğumun okulunun taşınmasının asla istemiyorum taşınırsa öğrencimi okula göndermek istemiyorum sürekli taşınan bir okul oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (5 yıl önce)
    Milli eğitim müdürlüğü okul taşımakla kolay bir yol bulmuş kafa yormadan yani şekil yönünde değerlendiriyo çocukların durumu eğitimcilerin görüşü, velileri bilgilendirme gibi bir dertleri yok.ben yaptım oldu misali çözüm için bu formül yanlış. Sizin çocuklar bu okulda okusa böyle okulu sağa sola taşıyacağınızı sanmıyorum. Birde şu var kernek anadolu listesiyle ne derdiniz var.ha ben okul taşımasına karşıyım PANSUMAN yöntemiyle sorunlar çözülmez.birşey olmuyorsa olmuyo diyeceksin .destek isteyeceksin üstlerinden çocuklarımız bizim için önemli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (5 yıl önce)
    Milli eğitim müdürlüğü okul taşımakla kolay bir yol bulmuş kafa yormadan yani şekil yönünde değerlendiriyo çocukların durumu eğitimcilerin görüşü, velileri bilgilendirme gibi bir dertleri yok.ben yaptım oldu misali çözüm için bu formül yanlış. Sizin çocuklar bu okulda böyle okulu sağa sola taşıyacağınızı sanmıyorum. Birde şu var kernek anadolu listesiyle ne derdiniz var.ha ben okul taşımasına karşıyım PANSUMAN yöntemiyle sorunlar çözülmez.birşey olmuyorda olmuyo diyeceksin .destek isteyeceksin üstlerinden çocuklarımız bizim için önemli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Okul değil karavan oldu okul Biz yerini siniflarini labaratuvarini yeşil alanını tercih ederek çocuğunuzu tercih yaptirdik ve kaydetik Şimdi tahtası olmayan labaratuvari olmayan lavabosu olmayan bir okula taşımak kime yarar sağlıyor İmanhatip liselerinde kaç öğrenci var da buyutuyorlar Bir okulu kapatarak bir okul buyutulmez Bu bir ormanı yakarak yerine ağaç dikmeye benzer bu çocukların hesabını kim verecek milli eğitim bunun nebalini veremez Onların istediği ahirda bozma okulu ben istemiyorum Bir çocuğun hakkı calinarak diğer bir çocuk sevindirilmez okul lazımsa devlet yapsın Eğitimin ve çocukların emeklerinin içine etmeye kimsenin hakkı yok Kernel anadolu lisesi yüksek başarılı sayılı okullar arasında bir okuldur Bunu karavan gibi orda oraya orda oraya taşımaya miliegitimin keyfine kalmamıştır
    0
    0
    Yanıtla
  • TAŞIN TAŞIN NEREYE KADAR (5 yıl önce)
    okulumuzun taşınmasını istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tayyip (5 yıl önce)
    OKULUMUZUN TAŞINMASINI İSTEMİYORUZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)
    Eğitimin çorba misali olmuş bir ülkede okulların altyapısı olmayan yerlere taşınması doğru olmadığı gibi konumuna göre yeni yeterli binaların yapılması gerekmektedir. Ozaman okullar başarılı olurlar. Ozaman öğrenciler başarılı olur. Tabiatta olduğu gibi herşey bir düzen içinde olmalıdır. Altyapısı olmayan bir sistemin başarılı olması mümkün değildir. Lütfen her gelen bu çocukların üzerinde oyun oynamasınlar, çünkü bu dünya onların gelecek çocuklarımızın, bu vatan onların. İyi bir sitem olmasa gelecekte bu ülkede olmaz. Lütfen öğrencilerimize sahip çıkalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Taşın taşın nereye kadar. Okulumuzun taşınması nı istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gözde GÜL (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınmasını istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • murteza (5 yıl önce)
    Bir taraftan nitelikli okul sınıfından çıkarılması , diğer taraftan sürekli sefer halinde olması bu okulda verilecek eğitim kalitesini hangi seviyelere indirgeyecek hesabı hiç yapılmıyor mu? Burada görevli eğitimciler severek işlerini yapabilecek mi? verim alınabilecek mi ? çocuklar yarınlarımız, bir taraftan sürekli değişen müfredat bir taraftan böyle anlamsız okul taşınmaları , yeter çocuklarımızı veli ve öğretmenlerimizi daha fazla mağdur etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınmasını istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü (5 yıl önce)
    Gerçekten saçma sapan bir eğitim anlayışı var öğrenciler ordan oraya taşınıp duruyor.Bir okul üç defa yerinden edilir mi?En iyisi belediye taziye çadırı gibi okullara destek çadırı açsın.Göçebe hayattan yerleşik hayata ne zaman geçecek malatya mem bilmiyorum.Yazik günah bu insanlara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatma Kırteke (5 yıl önce)
    Bence çok yanlış bir karar öğrenciler tam alıştık derken tekrardan bir taşınma kararı.Eğitim sisteminde değiştirilmesi gereken o kadar şey varken sürekli okul taşınma işleriyle uğraşılması ne kadar doğru? Lütfen kararlar alırken ilk önce öğrencilerin düşüncelerini öngörmeyi deneyin. Sonuçta o sıralarda eğitim alacak olan onlar.Okulmuzun kesinlikle taşınmasını istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYHAN AKSOY (5 yıl önce)
    Okulun kesinlikle taşınmasına veli olarak karşıyım.Yetkililerden ilgi ve alakalarını bekliyorum.Ayrıca bunun yazı var kışı var bu çocuklar nasıl gidip gelecek bilmedikleri yere.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyza (5 yıl önce)
    Sürekli taşınarak öğrencilerin okula olan adaptasyonu bozuluyor nasil bir eğitim sistemi ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınma sebebi ne? Biz yerimiz den memnunuz. okulumuzun fiziksel özellikleri yaş grubuna uygun. Diğer okul fiziksel olarak yeterli mi? Okulumuzun öğrenci sayısı mı az da daha küçük bir okula gidiyoruz? Birleşince sorunlarda artacak.. ayrı bölgelerde olması o bölge ve okul için daha iyi. Bunlarla ugrasacagimiza eğitimin kalitesini artırmak için de biraz da uğraşsak. Daha iyi olmaz mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet ünsal (5 yıl önce)
    Başarılı bir okulun tekrar taşınarak olumsuz koşullarda eğitim vermesini istemiyorum.bu nedenle Kernek Anadolu lisesi TAŞINMASIN ..il milli eğitim müdürlüğü lütfen kendi hatanız ile okulumuzu öğretmenlerimizi ve ÖĞRENCİLERİ cezalandırmayı GELECEKLERİYLE O Y N A M A Y I N .......
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Özdoğan (5 yıl önce)
    Malatya da Sadece Kernek Anadolu Lisesi değil Çok okul oradan oraya taşınıyor. Malatya Milli Eğitim okul taşımayla uğraşıp öğrencilerin ve Ailelerinin psikolojileri bozmakla değil ASLİ görevi olan Eğitime daha fazla ne katarım diye çalışmalıdır.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevdet Behçet (5 yıl önce)
    Bazı nitelikli okullardan daha başarılı öğrenci ve kadroya sahip okulumuzun oradan oraya taşınıp savrulması hem il Milli Eğitim müdürlüğüne, hem ilçe milli eğitim müdürlüğüne hem de eğitim ve öğretime zarar verir. Okul oyuncak değildir, okulumuz taşınması...
    0
    0
    Yanıtla
  • Lütfiye (5 yıl önce)
    Okul taşınarak eğitimde üst seviyelere yükselecek degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Duygu (5 yıl önce)
    Okulumuzun taşınmasını istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • cemal (5 yıl önce)
    kötü planlama ve kötü yönetim sonucu bizim çocuklarımız mağdur edilemez. yüksek puan alan çocuğumun okul konumu ve kalitesi sebebiyle tercihiydi kernek. bizi mağdur edecek bu okul yeri taşınması olayının bir an önce durdurulması ve mağduriyetimizin giderilmesi gerekmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (5 yıl önce)
    Bu okulun taşınmasındaki fayda ne olacak bunu bir zahmet çıkıp kamuoyu ile paylaşabilirlermi
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal PİNER (5 yıl önce)
    Ben bir veli olarak Okulun taşınmasını istemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Gökçe (5 yıl önce)
    Kernek Anadolu Lisesi'nin taşınması kararına karşıyız. Eğitimin kalitesini artıracağınıza okulların yerlerini değiştiriyorsunuz sürekli hem öğretmenler hem de öğrenciler bu durumdan rahatsız oluyorlar. Malatya'nın en önde gelen okullarından birisi olan kernek anadolu Lisesi'nin taşınmaması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (5 yıl önce)
    Bence taşınsın okul ordan büyük bir okulaa sınıfları kül o okulun isabetli karar,yorumu yayınlarsnz sevinirim!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülgün (5 yıl önce)
    Okulumuza belli bir puanla gelmemize rağmen puanı bizden kat be kat düşük olan Mahmut celalettin ökten imam hatip lisesini bizim olanakları fazla olan okulumuza taşınma isteğini kesinlikle reddeder ve okulumuzda kalmak için her türlü çalışmayı desteklediğimiz bildiririz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    M.E.B.'in kendi yaptığı sınav ile daha yüksek bir ortalamaya sahip olan bir okulu işlevsiz bir binaya gömüp; daha düşük ortalamaya sahip bir okulu ise buna karşın yükseltmek buram buram adaletsizlik kokan ve kendi ile çelişen devletimizde şaşılacak bir şey değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • alper baba (5 yıl önce)
    Binası ve yerinden dolayı 471 puanla bu okulu tercih ettim. Eğer böyle olacağını bilsem gelmezdim bize yazık oluyor.İmam hatipleri yüceltmek mi amaç hiç anlaşılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • fırat (5 yıl önce)
    Ben bu okulda okuyan bir 11. sınıf öğrencisiyim. Okulumuza teogdan aldığım yüksek puanla geldim ve bu okulu binası yeri ve kadrosu için tercih ettim. Binası ve yeri değiştirilirse okulun akademik başarısının düşeceğini düşünüyorum. KAL yerinde kalmalı ve istikrarlı bir şekilde eğitimine devam etmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Müdür (5 yıl önce)
    En ufak bir problemde Malatyada bir kesim Ali TATLI yı hemen hedefe koyuyor.Soruyorum onlara Malatya tarihi boyunca hiç bugün kadar başarılı bir sonuç elde etmişmidir.Mesela laf değil veri: LGS de Türkiyede ilk 10 da.YGS de Türkiyede ilk 10 da.Güvenli okul kapsamında Türkiye 1.si..o zaman sizde eskiye ait başarılarınınzı yazında görelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmen (5 yıl önce)
    Tabi Bakanlık sendika ve şelalecilerin isteği ile Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak iki garip öğretmeni İlçe müdür yaparsa okullar onların oyuncağına dönüşür.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Çocukların eğitimi kimin umrunda, varsa yoksa imam hatip. Artık yeter. İnsanlar çocuklarını hangi okulu isterse ona gönderin. Bu zorlamayı bırakın. İstemiyor insanlar imam hatibe göndermek. Biraz da suç bu halkta, madem istemedeğiniz uygulamaları yapıyor bu hükümet o zaman oy vermeyin kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Drijanlı44 (5 yıl önce)
    Böyle İL müdürlerini görevden almazsanız bir yere varamazsınız. Bu memleketin meslek liselerine ihtiyaca varken bu vatandas kapatmanın derdinde. (Avrupada meslek liselerinin ortalaması %55 iken) Ama 100 tane ögrencisi olan İMAM HATİPLERİ KAPATAMIYOR. ÇÜNKÜ ALLAH MUHAFAZA KAFİR OLURLAR. Bunların eğitimden anladıgı malesef yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    Kaç okul İmam-Hatip okuluna(Lise yada ortaokul) dönüştürülmek uğruna taşınmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü kamuoyunu bilgilendirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (5 yıl önce)
    Taşınmanın tek sebebi Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI ısrarı 3 yıldır uğraşıyor bu işle ne varsa Okulun başarı Malatya da her sene birinci çıkıyor. Üniversiteye yerleştirmede Kardeşim başka işiniz yokmu neymiş imam hatip okulunun yeri darmış şu bahaneye bak Okulda görev yapan öğretmenlerde hiç iştah bırakmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (5 yıl önce)
    imam hatip ortaokullarinda ve liselerinde genelde sınıflar boş. Anadolu liseleri ve ortaokullar da sınıflar hınca hınç dolu. Bu mudur yönetim. Talep olmadiktan sonra neden imam hatip okulları açarsın. Bu okulların yarısı birleştirilip ortaokul ve anadolu liseleri açılmalı. Mesela fahri kayadan bölgesinde acil bir ilkokul, ortaokul ve liseye ihtiyaç var. Galip demirel otaokulunda sınıflar 45 civari, sinif ve öğrenci fazlaligindan Begüm kartal tam güne geçemiyor. Beydağı Anadolu lisesi talebe yetişemiyor. Bakıyorsun bu bölgede başta Celaleddin Öktem olmak üzere imam hatip ortaokul ve liselerinde sınıflar boş. Bu nasil yonetimdır, kaynakların boşa heba edilmesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Il Milli Eğitim müdürlüğünün planlaması da sizin bahsettiğiniz bu bölgenin sorununu çözmek içindir. Galip Demirel Ortaokulu ve Beydağı Anadolu Lisesinin sıkıntılarını gidermeye yöneliktir. Il Milli Eğitim Müdürlüğü sadece Kernek Lisesinin müdürlüğü değil, bütün Malatya'nın müdürlüğüdür.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 Malatyalı (5 yıl önce)Öğretmen isimli kullanıcı yorumuna
    Kernek mahalli yerleştirme yapmıyorki ,yapmış olsa söylediğimiz sorun ortadan kalkar.Bunun pilanlaöasını dahi yapamadılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    malatyada okullar anlamında fiziki kapasite sorunu yoktur ancak yönetim anlamında bir kapasite sorunu olduğu aşikardır meslek liselerinde boş sınıflar inanılmaz boyutta iken anadolu liselerinde maalesef sınıflar balık istifi şeklindedir
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    Eskimalatya da en yakın anadolu lisesi 4 km
    0
    0
    Yanıtla
  • hadi bakalım (5 yıl önce)
    Bu imam Hatip sevdası ile memleketin Eğitim sisteminin kimyasını bozdunuz ... Allah ıslah etsin sizi .
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (5 yıl önce)
    imam hatibe çevirin kurtulsun herkes malatya toplamda 55 tane imam hatip açıldı anadolu liselerinde yer yok labaratuvarlar sınıflara çevrildi yığılma var imam hatipte 70 80 öğrenci var dertleri başları imam hatip
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan aga (5 yıl önce)
    adı kernek anadolu lisesi ama kernekte değil. bence kernek bölgesinde bir yerde olmalı. itiraz edenler heralde okula yakın yerde oturuyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru söylüyorsun!Beydağı Anadolu Lisesi de Beydağlarında olmalı..Akmercan Anadolu Lisesi en yakın Mercan adasına taşınmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram Baysal (5 yıl önce)
    Saadettin Konevi İHL.sini Celalettin Öktene taşı iş çözülmüş olur ve tek okul yerinden oynar,bir binada boşa çıkar.orayıda ortaokul yapın hem sorun çözülür hem de devlet boşa para harcamamış olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Ne kadar üzücü
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Malatya'da okul sorunu yoktur. Milli Eğitim Müdürlüğü sorunu vardır. Darma duman ettiler Malatya'yı. Kimse de çıkıp demiyor, kardeşim bu okullar niye taşınıyor. Taşımalı eğitim dedikleri bu mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Milli eğitim binasında çalışan Bingöllü ve Muşlu sayısı MALATYALI sayısını geçmiştir herhalde. Ali Tatlı'ya sormak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazili (5 yıl önce)Muallim isimli kullanıcı yorumuna
    Bir tane muşlu yok bilginize.. Ayrıca il ve ilçe yöneticilerini il Müdürü atamıyor.. Bakanlık atıyor.. Şu anda il MEM dê yönetici kadrosunda olanların büyük çoğunluğu da malatyalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih ÇELİK (5 yıl önce)
    30 dersliği olan Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinde derslik sayısı fazla olduğu için sınıflar boş. 16 dersliği olan Kernek Anadolu Lisesi ise tıka basa dolu. Bundan dolayı bana göre okulların yer değiştirmesi doğru karar olur. Diğer anadolu liselerinide rahatlatır.
    0
    0
    Yanıtla
  • O zaman sadrettin konevi imam hatip lisesini oraya tasiyabilirler. Kernek anadolunun da kontenjanı azaltilir olur biter. 3 okulun yerinden oynamasına gerek yok. Ayrıca sadrettin konevi ve celallettin okten nasil 16 derslige sığacak? Ulaşıma uzak, bir yeşil alanı bile olmayan bir okula taşınacak olan bizleriz ve ben lise hayatımda 3.kez okul değiştirmek istemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Peki kurulan düzen tekrar nasil sağlanacak öğrencilerin düzeni bozuluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (5 yıl önce)
    Dar sokaklardan servis araçları zor geçiyor, başta buraya taşınması hataydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Liyakat olmayan yerde keçi abdurrahman çelebi olur
    0
    0
    Yanıtla