SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konteyner Kentin Kurulumu Devam Ediyor

Konteyner Kentin Kurulumu Devam Ediyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, afetzedelerin barınması için konteyner kentin kurulumu sürüyor.

Van Valiliğinin koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşlarının teknik personelinden oluşan 300 kişilik ekiple Fatih Mahallesi'ne 10 bin kişilik konteyner kent kuruluyor.

Van'dan gelen ekiplerin, alt yapı sorunlarının giderilmesi için çalışma yürüttüğü bölgede altyapı, elektrik ve su bağlantıları tamamlanan bölümlere depremzedelerin yerleştirilmesine başlandı.

Yaklaşık 450 dönüm alana kurulacak konteyner kentte kütüphane, ibadethane ve sosyal yaşam alanları bulunacak. Yerleşkenin tamamlanan kısmında 2 bin depremzede ikamet ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünde görevli saha koordinatörü Mecru Akdağ, AA muhabirine, depremin ikinci gününden bu yana yaptıkları çalışmalarla Malatya'da zarar gören içme suyu şebeke hattını tamir ettiklerini söyledi.

Kent merkezinde ve konteyner kentte çalışma yaptıklarını bildiren Akdağ, "Konteyner kentte su bağlantılarını yaptık, kentte ana şebekelerde ve isale hatlarında çalışmamız oldu. Hepimize geçmiş olsun." diye konuştu.

Eşi, annesi, babası ve 3 çocuğuyla konteyner kente yerleşen depremzedelerden Emrah Oral ise "Çok şükür ısıtıcımız var, ocağımız var, içeri sıcak. Çocuklar üşümüyor. Devletimiz yardımcı oluyor. Üç öğün sıcak yemek geliyor." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Gönül ekici (1 yıl önce)
    Van vanlilara minnettarım her yerde her alanda canlılar vardı canlılar ölünceye kadar sizlere minettariz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali odabaşı (1 yıl önce)
    Allah devletimizden razı olsun anında müdahale etti elinden geleni yapıyor bende bir depremzade olarak muracatımı yaptım inşallah en kısa zamanda oraya geçmek bana ve aileme nasip olur emeği geçen herkese teşekkürler
    %34
    %66
    Yanıtla
  • NAĞHAM IL MEHEMID (1 yıl önce)
    Yaşamak için konteyner istiyorum
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MAHMUD HAMŞO (1 yıl önce)
    Çök kutu dişarda oturyiruz hiç yer yoktur
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Muhammed NUR ELÖMER (1 yıl önce)
    Çök kutu dişarda oturyiruz hiç yer yoktur
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (1 yıl önce)
    Ellerine sağlık.Keşke daha önce var olan Konteyner kenti söküp Elazığa yollamasalardı.Türkiyenin muhtelif yerlerine 50 adet konteyner kent kurulsa.Bunlar sabit kalsa.Afet anında afet olan yerden süratle afetzedeler oralara taşınsa ve yerleştirilse işler çok daha güzel ve hızlı yürür.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Amir karamusa (1 yıl önce)
    Konteyner için 8kişıyz
    %34
    %66
    Yanıtla