SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konut Satışında Artış Oldu

Konut Satışında Artış Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Haziran ayındaki konut satışı, bir önceki yılın aynı ayına göre artış gösterdi. Malatya’da Haziran 2022’de 1251 konut satışı yapıldı..  

TÜİK tarafından “Konut Satış İstatistikleri, Haziran 2022” sonuçları açıklandı. Buna göre; Malatya’da konut satış sayısı, Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre artış göstererek toplam da 1251 adet konut satışı gerçekleştirildi. Geçen yıl Haziran 2021 döneminde ise 1161 adet konut satışı gerçekleştirilmişti.  

-1251 konut satıldı
Malatya’daki konutlar satış şeklinin 355 adetinin ipotekli, 896’sının ise diğer satış şeklini kapsadığı kaydedildi.  

Buna göre; Malatya’daki konutların satış durumunun 337 adetinin ilk el satış olduğu, 914 adetinin ise ikinci el satış olduğu aktarıldı.  

-Türkiye genelinde Haziran ayında konut satışı yüzde 11 arttı  
Bu arada, TÜİK açıklamasına göre; Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %11,7 artarak 150 bin 509 oldu. Konut satışlarında İstanbul 27 bin 998 konut satışı ve %18,6 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 13 bin 303 konut satışı ve %8,8 pay ile Ankara, 8 bin 243 konut satışı ve %5,5 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 40 konut ile Hakkari, 44 konut ile Ardahan ve 90 konut ile Bayburt oldu. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız