SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kooperatif Başkanı Pancar Alım Fiyatlarından Memnun

Kooperatif Başkanı Pancar Alım Fiyatlarından Memnun
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta açıklanan 2024 yılı şeker pancarı alım fiyatlarını değerlendiren Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı, açıklanan fiyatların üreticiler için kısmen tatmin edici olduğunu ifade etti.

Şerefhanlı, pancar alımında beklentilerinin 2 bin ila 2 bin 500 TL civarında olduğunu dile getirerek, “2 bin 400-500 civarında bir beklenti içerisindeydik. Şu an konjonktüre göre fiyatlar gayet makbul ve bizi kısmen tatmin etti. Giderler haddinden fazla. Mısır olsun, sebze ve meyve olsun bölgede yeni yetişen ürün yelpazemiz yerle yeksan. Bunun yanında pancar fiyatları ziyadesiyle bizi memnun etti. Üreticiyi de memnun etti. Genel olarak çok yüksek. Maliyetler göz önünde bulundurulduğunda, o kadar iç açıcı değil.” dedi.

Şerefhanlı, “Biz fiyattan memnunuz. Daha yüksekte olabilirdi, olması gerekiyordu. Yani bu, üreticinin sahadan kopmaması için çiftçinin kazanması lazım. Önümüzdeki sene bu fiyatlar birçok üreticiyi pancara yönlendirecek.” değerlendirmesini yaptı.

Şerefhanlı, “Üreticiler olarak son derece sıkıntıdayız. Arpamız para etmedi, buğdayımız para etmedi, ayçiçeğimiz yerle yeksan. 30 bin dönüm civarında bir çerezlik ayçiçeği ekimi yapılmış ve fiyatlar geçen senenin çok çok altında. Pancar gibi planlı programlı ekim yapılmadığı müddetçe üreticimizin hali budur. Bugün en istikrarlı ekim sahası pancarda. Sözleşmeli üretim budur.

Ayrıca, gıda üretimi, savunma sanayisinden daha stratejiktir. Bugün üretim yapmasak, gıdayı üretemezsek, savunma sanayi iyi olsa ne olur, olmasa ne olur.” diyerek gıda üretiminin önemine vurgu yaptı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız