SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ülkede Çadır Stokları Nasıl Olmaz?!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de çadır üreten bütün firmalara sesleniyorum; sizin elinizde çadır stoku varsa Büyükşehir belediye başkanlarına ulaşın, kaç çadır varsa satın alıp, deprem bölgelerine göndereceğiz” dedi.

Depremde yıkılan Hayat Apartmanını inceleyen Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı kaybettik, gerçekten çok üzgünüz” dedi ve şöyle devam etti:

 "Malatya’dayız, başka bir acı ortamdayız. Sıkıntılar var. Şu ana kadar bize aktarılan temel sorun çadır. Hava çok soğuk. Salonlar açılmış ama geceyi dışarıda ve arabada geçiren çok Malatyalı var. Çadır konusunda açıl çağrı yapıyorum; bütün deprem bölgelerine çadır gönderilmesi lazım. İnsanlar soğukta acı çekiyorlar, gerçekten muzdaripler. “Bize çadır gönderin” diyorlar. Türkiye’de çadır üreten bütün firmalara sesleniyorum; sizin elinizde çadır stoku varsa Büyükşehir belediye başkanlarına ulaşın, kaç çadır varsa satın alıp, deprem bölgelerine göndereceğiz. Beşinci gündeyiz ve çadır sorunu çözülemiyorsa demek ki bir sorununuz var. Nasıl oluyor da bu kadar hazırlıksız davranabiliyorlar? Akıl alacak şey değil, insanları soğuğa mahkum ettiler. Zaten insanlar depremin acısını yaşıyorlar. Birde böyle bir acı ve sorunla karşı karşıya kalıyor olmaları gerçekten üzüntü verici. Elbette ki Türkiye büyük ve güçlü bir ülke, bütün sorunlarını çözebilecek kapasitede olan bir ülke. Her türlü imkanı var ama maalesef koordinasyonsuzluk bir çok sorunu beraberinde getiriyor. Bu sorunlar konusunda hükümete çağrı yaptım, defalarda dile getirdim. Aslında benim seslenmem hükümetin, vatandaşın çektiği acıları duymasını sağlamak için. Vatandaşın derdini bilsin, vatandaş çadır istiyor. Bu ülkede çadır, çadır stokları nasıl olmaz? Kızılay ve AFAD’ın çadır stokları nerede? Bunların önceden düşünülmesi, hazırlanması, stoklanması gerekirdi. Bunların olmaması, ulaştırılmaması büyük bir sorun, hükümete çağrı yapıyoruz; lütfen bu sorunu çözün. Elinde çadır plan hangi işletme varsa bize bildirsin, bunları alacağız ve bütün deprem bölgelerine göndereceğiz.”

Kılıçdaroğlu, Sena Park Sosyal Tesisleri ve Şeyh Bayram Sosyal Tesisleri'nde konaklayan depremzedeleri ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de eşlik etti.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • Murat (1 yıl önce)
    Tabi en baştakiler, deprem ve ölümleri 'Kader Planı' diye değerlendirip, 'ne yapalım, bu kaçınılmazdı, bizim kabahatimiz yok' demeye getirirken, yandaşlarınının bugün bile hala devam eden çadır, barınma yeri sorununu dile getiren Kılıçdaroğlu'na tabi bağırır. Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği büyük sıkıntıyı, rahat sıcak evlerinde oturdukları bir zamanda 'siyaset yapıyor' demek bunlar için adeta farz. Bunlar duyarlı vatandaş filan değil, sadece partili, ortaya çıkan büyük felakete karşı yetersiz kalanların esas büyük enkazın altında kalmalarıyla rantı, çıkarı, liyakatsız atamaları, avanta makamları kaybedecek şahıslar. Ciddiye almayın. Çadır yok diye sokakta kalan binlerin sorununu dile getiren bir siyasiye bile tahammül edemeyen zavallılar, gözleri kör, kalpleri mühürlü bunların.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Murat Bey yazdıklarınızın tamamının altına imza atıyorum ve felaketi yaşayan, evi- barkı yıkılan, yakınlarını kaybeden, aç açıkta kalanların sorunlarını dile getirenlere utanmazca, ahlaksızca çemkiren mahluklar için şunu temenni ediyorum: Hiçbir çıkar gözetmeden inandığım YÜCE ALLAH'IN LANETİ SİZİN VE SOYUNUZUN ÜZERİNE OLSUN. Kim sizin gibi düşünüyorsa, onların da...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    adam sorsa kabahat sormasa kabahat..gelmeseydi kılışdaroğlu nerede neden gelmiyor , gelip soruyor siyaset yapıyor diyorsunuz .yatacak yeriniz yok troller
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Benim için gelenlerden Allah razı olsun kim olursa olsun böyle acılı günlerde siyasi malzeme çıkartanlarında Allah belasını versin. Bütün siyasiler bugün birlik olamadılarsa daha ne zaman birlik olacaklar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Halen siyaset yapmayın be devlet millet bı arada olun halkin istediği bu şimdi seçim siyaset zamanı değil binlerce insan enkaz altında binlerce ev hayat gitti herkes yerinden yurdundan oldu orda burda saçma sapan açıklamalarda bulunmayın yeter be hangi parti den olursanız olun
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Kemal bey 99 depreminde yardım paralarıyla memur maaşlarını ödediniz. Yardımda çadırda var şükür Allah'tan siz başta değilsiniz şov ve siyaset zamanı değil icraat zamanı oda sizde olmaz
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Kemal bey ne zaman iktidar oldu? Dürüst olun. Doğru olun. Vicdanlı olun. İftira atmayın.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Kardeş, Kılıçdaroğlu sadece SSK Genel Müdürüydü, bakan veya başbakan değildi. Deprem vergilerini yol için kullanan kimdi? Ya ENSAR-KIZILAY olayı? Millet canıyla uğraşıyor, sizin derdiniz trollük! Laf söylediğin partinin Malatya milletvekili Veli Ağbaba halkın içinde, AKP vekilleri nerede?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Malatya'da yıkılan binalara izin veren, kat yüksekliğine el kaldıran encumenler ve belediye başkanları ile yapı denetim ve müteahhitler keisnlikle yargılanmalı ve yurtdışına kaçmaları engellemelidir
    %95
    %5
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    O binalar yapılırken konturol yapmayan yöneticiler Pilanlama yapanlar daracık sokaklar imar afı her belediye seçimlerinde önce görev yapmayan belediyeler ac gözlü mütahhitler kendi binasında demir çalan lar suçlu katil vatan haini böyle insanlar hangi partide olursa olsun lanet olsun ALLAH belalarını versin
    %94
    %6
    Yanıtla
  • malatya serdarı (1 yıl önce)
    İşi gücü bıraktınız böyle bir felaket döneminde, işi gücü felaket tellalı olan bir parti başkanının haberi üzerinden devletimize çamur atmaya çalışıyorsunuz. Tek yürek olunacak şu zamanda bozguncu zihniyetlere bu fırsatı verdiğiniz için size de yazıklar olsun malatya haber... hükümete saldırmak için fırsat bekleyen etki ajanlarının, olumsuz yorumların beğen tuşunu patlatmasına da fırsat vermeniz apayrı bir durum!!!
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ya bı git yalakaligini başka yerde yap millet can derdinde
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Doğru söylüyorsun kardeş 21 yildir ülkeyi yönetenlerin hiçbir suçu yok,onlar tüm tedbirleri alıp yıllardır söylenen ve bilinen deprem için tüm önlemleri alıp çok şükür hasarsız bir şekilde bu depremi atlattık.Tüm suç bu durumu abartan muhalefet ve medyada.Allah herkese akıl versin...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • İki ay önce AFAD tatbikatını dahi beceremediniz. Dikey mimari konusunda hata yaptığınızı itiraf ettiniz. Yandaş müteahhitlere küstünüz! Yandaş size ihl yaptı barıştınız. Bilim insanları yıllardır felaket geliyor dedi kulağınızı tıkadınız terörist ilan ettiniz. İmar affı çıkartıp şehri şehre ihanet edenlerin parası ile bütçe yaptınız. Yerel belediyelerin olmaz kardeşim dediği projelere çevre şehircilikten olurrr kardeşim dediniz. Şimdi bunların sorumlusu kim? Yapı denetim firmaları ne iş yaptı? Belediye hangi zemin etütlerini kontrol etti? Hazır beton firmalarını kim kontrol etti? Şantiye şefleri ne iş yaptı. İnşaat işçilerine verilen sertifikalar hikayemiydi? Ya o göbek şişirip , gerdan kıran müteahhitler! Abileri Veli göçere verilen sembolik cezadan cesaret almadı mı? Tedbir kuldan, takdir Allahtan. Tebdir konusunda sınıfta kaldık. Kimse bu işte sorumlu değilim demesin ve hesabını versin. Ya bu gün ya da yarın bu hesap sorulacak.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Aciyi yasamayan aciyi sorunlari gormez gercekleri halkin sorunlarini dile getirmek sucmu halk perisan Yoneticiler cadir yiyecek dagitamadi
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sen bunlara kafa yoracağına, akp li müteahitlere,onlara olur veren yapı denetimcilere,bunlara yetki veren abilerine,ablalarına kafa yor koçum.10.000 ne yakın canımız gitmiş,sen hala oyunda oynaştasın.Hiçmi izzeti nefsin yok,hiçmi vicdanın yok???
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Devlete çamur atan yok.. Kızılay konteyner fabrikasi önünde röportaj verseydi ne diyecektin? Ordu buyuksehir belediyesi Adıyaman a tir göndermiş yemek dağıtıyor.. hani malatya belediyesinin tiri? Konteyner leri?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Afferin, trollüğün hakkını veriyorsun!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    99 depreminde 1 şehir büyük hasar görmüştü..sanırım kızılay çadır veremiyordu..şimdi 6 şehirde büyük hasar var ve devletimiz 99 a göre çok daha hızlı yaraları sarıyor ve saracak..99 depreminin 3. Günü geldiğinde dönemin hükümeti aile başı para vereceğiz değişimiydi?thy ücretsiz sefer yapıyormuydu?1 yıl içinde konutlar verilecek ifadesi kullanıldı mı?bakın ben siyasetle ilgilenmem ama bu büyük felakette siyaset konuşulmasıda güzel birşey değil fakat devletimiz 99 a göre çok daha güçlü..İnsallah yaralarımız hızla iyileşecek..rabbim böyle bir acıyı bir daha ülkemize yaşatmasın..
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Mesele Devlet değil,mesele devlet erkini yandaşlarını zengin etmek için suistimal edip,10.000 yakın canımızı alan kokuşmuş zihniyet,haramzade zihniyet...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • İstersen 1939 Erzincan depremine kadar Git.. anlat baba anlat.. 2023 yılındayız.. Sivrice depreminde malatya da evler yıkılmış. Ne önlem aldın? Kızılay fabrikan ne iş yapar? Hani depon nerde?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Salih gerek (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    24 yilda biseylerin degismesi gerekmiyor mu sence??? Siyasi malzeme icin konusmuyorum ama dunyaya tekstil ihrac eden bir ulkede, cadir olmamasi, vagon fabrikasini konteyner fabrikasina cevirilen bir ile kizilay in ne cadir ne konteyner verememsi normal mi? Tek kistasiniz 99mu, hic mi iyi gelisme beklememiz gerekiyor devletten???
    %40
    %60
    Yanıtla
  • mustafa44 (1 yıl önce)
    Dersi siyasi rant devşirmek...
    %30
    %70
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Büyükşehir belediye başkanı okumaz da ben gene yazayım.Sayın gürkan avrupanın bilmem ne şehrine gidip meydan da expo 2028 müjdesi vereceğine,keşke japonyaya gidip inşaat ve yapı denetimi ile ilgili oranın bir belediyesi ile antlaşma imzalasaydın.olan ile ölmüşe çare olmaz demisler bu fikrim içinde geç kalmış değilsiniz.şehrin yeniden imarında öyle ekranda çıkıp 1:5000 lik imar planı hazırlkadık demeylede bu işler olmaz.bu deprem işinin duayeni japonlar.onlardan artık yardım almanın zamanı geldi de geçiyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Admin yayınlayamadın benim yorumu, zor oldu herhalde.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Malatyahaber.com ve takipçilerinin %90ı belden aşağı muhalif zaten dikkat edersen gayet normal yani, önceden çok okuyordum ama artık senede 1 falan bakıyorum ne sallamışlar diye
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Belediyelerinizin verdiği destek için teşekkürler başkanım varolun. Bu binaların yeterince denetlenmesi adına adım atılmasına ön ayak olmanızı rica ediyorum.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hangi belediye ne yapmış ya boş konuşmaları bırakın Allah devletimize zeval vermesin
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Doğanyol (1 yıl önce)
    ALLAH 'ın Afatı 10 şehirde. 100 yılın en büyük depremi. Devlete laf edenleri ilahi adalete havale ediyorum.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Suçlu Allah öyle mi. "Kader bilimdir, akıldır. Bilim adamlarının söyledikleri bizim için dinî emir gibidir." Nihat Hatipoğlu.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Siz kim Devlet kim.Siz akp yi Devlet sanan zavallılarsınız.Devlet hepimizin,bizim,,,Devlet biziz yani halkımız vatandaşımız.Akp ise Devleti emelleri uğrunda hoyratça harcayan bir zihniyet,zavallı zihniyet...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet Tekin (1 yıl önce)
    Allah imtihan eder ancak ihmal etmez siz rahat olun.Devletimiz başımızda milletimiz yanımızda
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Tedbir kuldan takdir Allah tandır ama unutma..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Nusret (1 yıl önce)
    Deprem Bölgesine gelen yardımları depolara koyup orada kolilere doldurup uzerine de kendi Belediyesinin ismini yazarak dağıtanlar Allah sizi görüyor, millet biliyor. Millet can derdine düşmüşken siyasi pirim yapmayı düşünenleri Allah kahretsin. Bunu ben yapıyorsam beni kahretsin. Milletin canı, kanı üzerinde siyaset yapanlara da fırsat vermesin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Kemal bey röportajı yanlış yerde vermiş.. Kızılay fabrikasının önüne gidip verecekti.. o zaman yorum yapan arkadaşlar konusabilecekmiydi? Bizde biliyoruz çok büyük bir deprem.. sorun surda maras bölgesinde deprem en son 500 yıl önce olmuş. Ama malatya da 3 yıl önce olmuş..sen nasıl hazırlık yapmazsın belediye olarak, askeri olarak, afad olarak.. depolarin nerde? Birde fabrikan var malatya da.. Kızılay konteyner fabrikasi var konteyner yok.. o konteyner içine kurmuş olduğun seyyar mutfagin yok.. seyyar fırın yok.. vagon fabrikasına depo yaparsın içine ısıtıcı, çadır, konteyner, jeneratör, şu, kuru gıda vs istiflemek gerekirdi.. malatya hiç ders almamış.. ayrıca şehrimizde 7 ci ana jet üssü var. Kurtarma ekipleri adana sakirpasa ya iniyor.. ne alaka? Malatya Adıyaman neresi? Adana neresi? Millet 3 gün enkaz da yardım bekledi.. askeriye deki gibi bölgelere ayrilip her bölge hazirlikli olup depoları ile kendi bölgesine yurttan diğer yardimlar gelinceye kadar müdahale edip yardım etmeliydi..
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Kemal beye anlatmak lazım.Galiba bazı şeylerin farkında değil.Yüzyılın en büyük depremi.13.5 milyon insan etkilendi.Uzmanlar bile bu büyüklükte bir deprem beklemiyordu.Tabii çadır stoğu var.Ama böylesine büyük bir coğrafya etkilenmiş.Hangi stok yetebilir ki.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Kemal beyden önce sen anla Japonya da 7,7 değil 8,2 deprem oluyor. Eğer çadır ve prefabrik ev yapılmayacaksa Vagon onarım fabrikasının niye açılışını yaptılar. Sizin gibi bilgi sahibi olmayan insanlar sayesinde bu AKP 20 yıldır başımızda eğer sizde zerre kadar vicdan varsa verdiğiniz oyların hesabını sorarsınız. Uzmanlar Elazığ depreminden sonra günlerdir deprem geliyor diye konuştu senin AKP belediye başkanın ve vekillerin zerre bir tedbir almadıysa bu ölümü davetiye çıkarmak değil de nedir. Biraz Allah sevginiz ve korkunuz varsa doğrudan yana olun partinizi dininiz yerine koymayın
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Sen çok bilgilisin onun için heykel yapmaktan başka marifeti olmayanların peşinden koşup duruyorsun…
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Hakikaten ayıptır ya . Ben hicbir şey demiyorum artık. 10 ilde durum berbat , sanki tek Malatya yıkılmış. Koordinasyon diyor halen. Koltuk da sizin olsun makam da ama şu zamanda kalkıp da oy pesinde koşmayın artık, YETER .
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Eskiden çok fazla stok vardı. Sonra dediler ki bu stoğa gerek yok. Bizim vızır vızır çalışan fabrikalarımiz var, anlık üretirler. Stokta 40 bin çadır varmış. Bir il için yeterli evet ama bir il olmadı. Öngörü sıfır. Bekle ki uretsinler şimdi.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Yazıklar olsun sana ne diyecekti. Cumhurbaşkanı gibi "olan oldu kader planı içinde buda var mı diyecekti" Bu şehri 20 yıldır AKP li belediyeler yönetiyor. Para için İmar affı yaptılar çürük binalar ruhsat verdiler Bu ölümlerin suçlusu onlar değil mi? Koordinasyon varsa senin AKP'li vekilleri neden sahada yok söyle Hüseyin bey söyle Öznur ablanız nerde neden ortalıkta yok. Her meclis toplantısında imar değişikliği ve kat artışı yapan CHP'limiyidi Allah size akıl versin de ıslah olasınız inşallah.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ömür (1 yıl önce)
    Diğer illerin belediye başkanları ve CHP Li belediyeler acilen afet bölgesindeki aileleri kiralarını ödemek kaydı ile kendi illerine organize etmeleri lazım her vilayet alabilecekleri kadar aile alsa tüm illerdeki deprem zedeler barınma sorunu çözülür
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Enes (1 yıl önce)
    5. Gün hala insanlar ne haldeler. Yapamiyorsunuz bari yapabilen insanların önünü kesmeyin.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Değerli savcilarimiz yıkılan binalardan enkaz kaldırılmadan Demir çimanto örneklerinin delil olarak alınması büyük önem taşımaktadır.
    %98
    %2
    Yanıtla