SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Korsanla Mücadele Edilmezse, Servisçiler Kontak Kapatacak"

0
Güncellendi - 2018-11-19 03:51:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya’da 300’e yakın korsan servis aracının bulunduğunu aktararak, korsan araçlar ile yeteri kadar mücadele edilmediği takdirde servisçilerin kontak kapatacağını söyledi.

İnce, kriz zamanında fırsatçılık ve zam yapmayan tek esnafın servisçi esnafı olduğunu söyleyerek, korsana araçlarla mücadelede servisçi esnafına yardım edilmesini istedi.

İnce, “Okulların açıldığı günden bugüne kadar korsan araçlar ile ilgili mücadele noktasında ilgili kolluk kuvvetlerine oda olarak resmi yazılarımıza göndermemize rağmen hiçbir korsan araç ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır. Hatta bizim göndermiş olduğumuz korsan plakaların tam zıttı olarak servisçi esnaflarımız S plakalı esnaflarımız daha fazla denetlenmektedir. Özellikle yasal sorumlulukları yerine getiren odaya kayıtlı, Maliyeye kayıtlı, Büyükşehir Belediyesinden çalışma ruhsatı alan S plakalı ve devletim tüm hükümlülüklerini yerine getiren esnafımız defalarca denetlenmesine rağmen maalesef korsan araçlar hiçbir şekilde denetlenmiyor. Vatanına, milletine, bayrağına bağlı servisçi esnafımız özellikle ekonomik kriz noktasında ülkemizde oynatılan oyuna karşı Türkiye’de ekonomik krizde tek zam yapmayan, fiyat artışı yapmayan tek kurum servisçi esnafımızdır. Zabıta servisçiyi denetliyor, polis servisçiyi denetliyor, jandarma servisçiyi denetliyor biz denetime karşı değiliz. Defalarca bizi denetleyebilirler bizler kamu hizmeti veriyoruz. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı taşıyoruz denetletmeye karşı değiliz ancak bizler denetlenirken korsan araçlarda denetlenerek kesinlikle bunların bağlanması gerektiğini bir kez daha burada dile getirmek istiyorum. Eğer zabıta denetleyecekse polis denetleyecekse önce onlar gitsin yüzde yüz zam yapan fiyat artışı yapan esnafları denetlesinler, holdingleri denetlesinler, fabrikaları denetlesinler, gariban servisçi esnafımın üzerinden ellerini çeksinler. Bu gidişatın durumu gerçekten sokakta toplumsal olaylara sebebiyet verecektir esnaflarımız bu sıkı denetimin arkasından da müsaade verilmesi noktasında büyük bir üzüntü duymaktadır. Bu konuyu önümüzdeki günlerde biz tekrardan inşallah Cumhurbaşkanımıza ve ilgili kurumlara bildireceğiz. Korsanla mücadele etmek istemeyen ilgili kurumlar çareyi S plaka verilmesi noktasında görüş bildirmektedirler. Siz önce gidin korsan araçları durdurun korsan araçlara son verin sonra ihtiyaç varsa devletimiz masa başında oturup gerekli çalışmaları yapacaktır. Sözüm S plakası vererek ve korsan araca ceza yazarak korsanı önlemektir. Bu görev jandarmanındır, emniyetindir, belediyenindir ben kolluk kuvvetlerini göreve davet ediyorum. Yüzlerce servisçi esnafımız fabrikalarda, okullarda işsiz kalmaktadır. Şuan odamızın tespit ettiği 300’e yakın servisçi esnafımız iş bulamamaktadır ve çoluk çocuğun nafakasını kazanamamaktadır” diye konuştu.

İnce, korsan araçlar ile mücadele edilmemesi durumunda önümüzdeki günlerde servisçi esnafının kontak kapatacağını ifade ederek, anahtarlarını emniyete ve ilgili kurumlara teslim edeceklerini söyledi.

iha

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Malatya'da öğrenci servislerinde hiçbir standart yok.Servisler jet hızıyla uçuyor, müzik son ses, minibüsü içi süslü püslü renk renk lambalar, bir minibüs alan servisçiyim diye çıkmış yola.Denetim yok, bazen laf olsun, dostlar bizi pazarda görsün diye denetim yapıyorlar. Birde bu servisler sonradan türedi.Ben 1990 yılında Şöför okulu otobüsüyle çarşıya oradan da yürüyerek Yunus Emre EML 'ye giderdim ve o zamanlar imkanlar kısıtlı, heryer daha tenhaydı. Şimdi nedir bu servis furyası anlamıyorum.Çocuklarınızı akvaryumda yetiştirmeyin kardeşim, sonra adaptasyon sorunu yaşıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Korsan minibüslerden bahsediyorsunuzdur 17 kişilik minibüse 27 kişi aldığınızı söylemiyorsunuz çocuğum 20 km yaklaşık 1 saat ayakta gidip gelmektense korsana veririm daha iyi mademki korsanları kaldırın diyorsun koltuk sayısı kadar öğrenci alın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Zam yapılmadımı 100 de elli zamları acımadan kaydunuz halada konuşuyosunuz siz önce kaba saba çocuğa nasıl davranacağını bilmeyen kendini bi şey sanan kuralsız şöförlerinizi uyarın sonra haber yaptırıp durmayın hakkınızdan fazlasını alıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya’dan (5 yıl önce)
    Orijinal S plaka ile korsanlık yapanları da konuşun sayın başkan. 17 kişilik servise 27 kişi alanları da konuşun Servis içinde çocukların yanında sigara kullananı da konuşun. S plakalar farklı olsunlar ki S harici servise kimse çocuğunu emanet etmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (5 yıl önce)
    Başkan bazı minibüs hatlarında kısıtlamaya gittin.Belediye, minibüs hatlarının tamamını özel halk otobüsü yapmak istiyor.Neden bu konulara değinmiyorsun?serviscileri arkana aldın minibüscü esnafa düşman kesildin.Herkes herşeyi biliyor seçim zamanı gelecek elbet
    0
    0
    Yanıtla
  • Zaten bu seçimi kazandıran Servisçiler oldu yoksa kazanamazdı
    0
    0
    Yanıtla