SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Köylüye Konteyner Vermeden Yıkım Yapılır mı?'

'Köylüye Konteyner Vermeden Yıkım Yapılır mı?'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren köylülere konteyner ve hayvan çadırı verilmeden yıkımların gerçekleşmesi doğru değil” dedi.

Hekimhan İlçesi’nde evleri ve ahırları ağır hasar gören depremzedeler kendilerine konteyner ve hayvan çadırları verilmeden yıkım yapılmasına tepki gösteriyor. Geçtiğimiz haftalarda muhtarlar ve siyasi parti ilçe başkanlarının yetkililere mağduriyeti iletmelerine rağmen bir çözüm bulunmaması ve yıkımların devam etmesi bu kez de kendileri,  eşyaları ve hayvanları dışarıda kalan insanlar için daha büyük sorunları beraberinde getirmeye başladı.

6 Şubat depremleri Hekimhan İlçesi’nde 60 mahallenin 20’sinde deprem büyük hasara yol açmış, bazı mahallelerde yüzde 90 yıkıma sebep olmuştu. Depremin üzerinden 11 ay geçtikten sonra ilçede ağır hasarlı evlerin yıkımına başlandı. 

Malatya’nın dört bir yanında yıkımların devam ettiğini kaydeden CHP Milletvekili Veli Ağbaba, “Yıkımların bitmesini, enkazların kaldırılmasını, depremzedelere kalıcı konutlarının bir an önce yapılarak teslim edilmesini bekliyoruz. 11 ayın sonunda halen çok ciddi sorunlarımız devam ediyor. Esnafımızın kalıcı işyeri talepleri, zor şartlar altında konteynerlerde evine ekmek götürme çilesi, yapımı devam eden evlerin yetersizliği, evlerin alt yapı sorunları devam ediyor. Bu sorunlara ilave olarak şimdi de köylerdeki yıkımların yaratacağı sorunlar başladı. Köylüler yıkıma itiraz etmediklerini ancak soğuk kış günlerinde kendilerine barınacak sağlıklı konteyner verilmesini istediklerini belirtiyor. Ancak kar ve tipinin eksik olmadığı, 80’li yıllardan kalma şebeke ile can çekişen elektrik sistemi ile sürekli elektriklerin kesildiği bölgeye ‘Çin konteyneri’ denilen açılıp kapanan konteyner gönderiliyor. Üstelik bu konteynerler de herkese gönderilmiş değil”dedi.

Malatya’nın pek çok mahallesinde deprem sonrası yaşanan hayvan çadırı sorununun 11 ay geçtikten sonra halen devam ettiğini belirten Ağbaba, “depremin ilk günlerinde hayvanlarını güç bela ahırlardan çıkaran vatandaşların döne döne hayvan çadırı aradıklarını, o dönem hayvan çadırı konusunda büyük problem yaşanırken zamanla bu problemin bitmesini beklerken, Hekimhan’da başlayan yıkımlar tekrar hayvan çadırı sorununu gündeme getirdi. Vatandaşlar hayvanların dışarıda soğukta kalamayacağını, kendilerine verilen çadır sözünün yerine getirilmesini beklediklerini söylüyorlar. 70-80 yaşındaki depremzedelerin yaşadıkları mağduriyet dikkate alınmalı, sorunların çözümü için adım atılmalıdır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 ay önce)
    Sayın vekil arapgir de haluk beyi , arguvanda mehmet beyi tekrar başkan adayı olarak görmek istiyoruz. bunlar haricindeki başkan adayları chp li belediyeler sayısının azalmasına/ kaybedilmesine sebep olacak benden demesi. kişisel hırslarınız için milleti kendinize küstürmeyin. adamlar çalışıyor mu çalmadan çalışıyor. gerisi hikaye.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Boşuna böyle şeyler yazmayın . Dinlemezler . Onlar için önemli olan kendi güçlerini sergilemek . Zaten oylar cepte diye düşünüyorlar. Tıpkı Akp nin Arapgirde yaptığı gibi . Ama yanıldılar Haluk abi CHP den girdi ve akp yi ters köşe yaptı . Keşke chp de Haluk ve Mehmet beyi göstermede de bir Tokat ta bunlar yese.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • haluk başkan devam.akp gibi olmaz chp merak etme düzgün adamı seçer.yiyecek adam barınamaz chp de.ankara ve istanbul da bir ses duydunmu
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk Cömertoğlu tamam sırada Mehmet Kızıldaş var. İkisi de CHP de örnek belediyecilik yapıyor .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Hükümet 750 sadaka 750 sus payı verecekmiş ev yapılabilmesi için. Mütahitlere daire başı 5 milyon veriyor bu rezalet hiç bir ülkede hiç bir gezegende yok ve hiç bir kitapta da yazmıyor. hangi millet vekili hangi belediye başkanı buna itiraz etmişki. utanmadan kapı kapı sokak sokak gezecekler oy istiyecekler
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Huzur (3 ay önce)
    Emeğine yazık sayın vekil
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Köylüm (3 ay önce)
    Sayın vekil kimin hakkını arıyorsun? Kimin hakkını savunuyorsun? Kim için mücadele ediyorsun? Hakkını arayıp meclis dahil, her platformda mücadele verdiğin insanlar seni eleştiriyor, sana hakaret ediyor, sana ve partine ağır sözler söylüyorlar! Malatya halkının %65 sana oy vermezler, bırak ne halleri varsa görsünler, bırak aç ve açıkta kalsınlar. Böyle bir toplumdan ne bekliyorsun? Geçenlerde burada bir yorum okudum. Selahattin Gürkan Çavuşoğlunda ki "kiliseyi restore ettirdiği için bu depremler olmuş ve oluyormuş" Bunu söyleyen insandan, insanlardan ne beklersin? Allah bu topluma akıl fikir versin! Ekonomi bitmiş, büyük bir deprem olmuş ve perişan haldeler, ne olacakları belli değil, ev alma, araba alma hayali bitmiş, kiraya bile ev tutamayacak hale gelmiş,ceplerinde sigara parası olmayan, hergün zamla yatıp, zamla kalkıp ama bu ülkeyi bu hale getirenlerden hesap sormayıp, seçtikleri milletvekillerini yanlarında yörelerinde görmeyen fakat hala onlara koşa koşa oy veren bir toplumdan ne beklersin? Bence Malatya için ağzını açmaya değmez çünkü boşuna kendini yoruyorsun. Onlar açlıktan ölseler de ne sana ne de partine oy verirler. Bu toplumda biraz vicdan biraz adalet olsa bir insanın dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun kendileri için birşeyler yapıp mücadele eden insana saygı duyar ve destek verirler, asam haklı derlerama nerde?.Bence değmez kendini yormaya bırak seçtikleri 4+1 mevcut hükümet ve ortağının vekilleri baksın onlara.Tabi onların umurlarında olurlarsa..Selamlar
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Karaca (3 ay önce)
    Sayın vekilim Hekimhan ı güzel takip ediyorsun .Tskler
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Nur (3 ay önce)
    Bu insanlar şimdiye kadar ağır hasarlı evlerde mi kalıyorlardı? Bir sene oldu hani evlerin teslimatı? Daha yeni yıkıma başlıyorlarmış ooo
    %76
    %24
    Yanıtla