SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Krediler Donduruldu, Belediyenin Paraya İhtiyacı Var"

0
Güncellendi - 2018-08-08 18:57:29
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ramazan Yakıcı başkanlığında toplanarak Ağustos ayı çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında mülkiyeti belediyeye ait 87 taşınmaz için alınan satış kararının ardından Molla Kasım mahallesinde satışı planlanan 12 adet parsel tartışma yarattı.  CHP Yeşilyurt Meclis Üyesi Ender Öztürk, çoğu imarsız veya işgalli parselle üzerinde çocuk parkı, yeşil alan kurulduğunu, buraların satışının bazı tartışmaları da beraberinde getireceğini söylemesi üzerine Başkan Vekili Ramazan Yakıcı “Krediler durdurulmuş durumda. Belediyenin paraya ihtiyacı var. Sonuçta bu taşınmazlar belediyemizin mülkiyetinde. Herhangi bir sorun varsa da yeniden kontrol edilir” dedi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ağustos ayı çalışmalarına başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İmar ağırlıklı gündem maddelerinden bazıları ertelendi, bazıları da görüşülerek kabul edildi.

Restorasyon Projeleri için Başkan Çınar’a yetki

Yeşilyurt Belediyesi tarafından sürdürülen Tarihi Tescilli yapıların Restorasyon Uygulama projeleri ile diğer yapım işleri projeleri için Fırat Kalkınma Ajansı Turizm ve Endüstriyel Gelişme Mali Destek ile Fizibilite Destek programı çerçevesinde Fırat Kalkınma Ajansına başvuru yapma ve sözleşme imzalamak için Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yetki verilmesi görüşülerek kabul edildi.

Önder İmam Hatipliler Derneği’nin ‘Geleceğin Dili Yazılım ve Kodlama Tekno Kampı’ projesine ortak olunmasına yönelik teklif de onaylanırken,  Seyran mahallesindeki bir sokağa Aziz Uçar isminin verilmesine yönelik teklifi ise Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale etti.

“Belediyenin paraya ihtiyacı var”

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Molla Kasım Mahallesi’nde 16 Ağustos’ta açık artırma usulü ile satışa çıkarmayı planladığı 12 adet taşınmaz için görüş bildiren CHP’li Meclis Üyesi Ender Öztürk, arsalardan bazılarının fotoğraflarını meclis üyelerine göstererek  “Cumhuriyet Örnekköy Mahallesi’nde vatandaş zamanında istimlak bedelini ödeyerek bu arsaları aldıklarını söylüyor.  Arsalardan bazıları hali hazırda çocuk parkı, yeşil alan veya bağlık-bahçelik olmuş durumda.  Futbol sahası olarak kullanılan arsalar dahi var. Buraları satın alanlar ne yapacak?  Vatandaşların da bu yönde beyanları var” dedi.

Öztürk’e yanıt veren Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, kredilerin dondurulduğunu, belediyelerin paraya ihtiyacı olduğunu belirterek “Bu arsalar belediyenin mülkiyetinde. Üzerine herhangi bir mülk yapılamaz. Ama dediğiniz gibi iddialar var ise yeniden incelenir ve değerlendirilir. Ama sonuçta belediye kendi mülkünü satışa çıkarmış” ifadeleriyle yanıtladı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumunu 9 Ağustos Perşembe günü saat 10:00’da gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Şehri iyi yönetemeyenler borç batağına sokarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Bu şekilde belediyeyi herkes yönetir.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (5 yıl önce)
    yeşilyurt ve büyükşehir geçici başkanları kesinlikle aday gösterimemesi lazım büyükşehire acilen selahattin gürkan getirilmelidir adamlarda ne vizyon ne deneyim nede otorite var
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (5 yıl önce)
    Bu haberi kaydedeceğim.Çünki yarın öbür gün,bizim zamanımızda belediye mükemmeldi.Hiç borcumuz yoktu diyeceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ayhan (5 yıl önce)
    Kudüs'e gezi düzenleyen, Çanakkaleye aile gezisine giden, Baguzu ğarrığını düzeltip düzeltip yine de yapamayan, liyakatsız kişileri yönetici yapıp har vurup harrman savuran, Yeşilyurt'u borrç batağına koyup Büyükşehire başkan olanlar sizlere diyorum.Çay ocağında cihat duygusuyla yetişirrrken şimdi para ve makam peşinde koşup ŞELALE deki suları fışkırtıyorsunuz yaa. Herkes kafir siz müslümandınız ya hani. Sözüm size. AHİRETE ODUN OLMAYA AZ KALDI.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (5 yıl önce)
    Adıyaman dan kredi isteyin nasılsa başkanından çalışanına alayı adıyamanlı sıfır arabalara binip keyfe keder gezmeyi biliyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Oz malatyali (5 yıl önce)
    İsi ehline vermezseniz olacağı buydu inşallah bu yolsuzlukların har vurup harman savunmanın hesabı sorulur sayın çakır 12 milyon borç la aldı 270 milyon borç la kaçtı ama malatya halkına herşey layık işi ehline değil belediyecilikte alakası OLMAYAN sırf partiden dolayı oy verirlerse olacağı buydu bunlar daha iyi günler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Cuma namazindan sonra belediyelere yardim toparlayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    büyük şehir de aynı durumda bir battalgazi sağlam. hizmet desen ortada hizmet de yok. çiçek, böcek, saat kulesi... nereye gidiyor bu paralar? hafif raylı sistem mi yaptınız, yeni alt merkezler mi açtınız, şehir hastanesi mi yaptınız? devasa yeşil alan parklar mı yaptınız? geçen elazığ'a gittim, elazığ belediyesi 180 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan kazandırmış. israf diz boyu makam arabaları gırla. umarım yerel seçimde battalgazi hariç diğer adaylar değişir, yoksa millet değiştirecek herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    battalgazi belediyesi hariç diğerleri batık. selahattin başkan büyük şehre yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Şelâle akmıyor mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (5 yıl önce)
    selaleden yesilyurt belediyesine para akar kendinizi yormayin.onun yegeni .bunun kardesi.bunun ablasi kafalarina gore maas yukseltirlerse1 kisinin yapacagi ise 3 adam alinirsa olacagi bu;ya allah bismillah
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Beter olun bu daha iyi günleriniz.Birkaç aya kalmaz personele maaş veremeyecek duruma geleceksiniz.Belediyeyi yandaşlarıyla dolduranlar, su faturası okumaya bile kiralik jeeple gidenler,birilerine yaranmak uğruna trilyonlarca para döküp taşıma su getirenler balon sonunda patladı
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (5 yıl önce)
    Dahada beter olun inşallah. . . Layık olduğunuz şekilde yönetilir ve idare edilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (5 yıl önce)
    Bu gezen sıfır araçlar nasıl alındı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Bunlar daha iyi günler. Merkezi yönetimden gelen vergi payları da azaltılırsa asıl o zaman yerel yönetimler hapı yutacak. Har vurup harman savurduğunuz, her yeri inşaatla betonla doldurduğunuz günlerin cezasını sadece siz değil malesef herkes çekecek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Dünya nın borçlanmasını yaptınız. Her iki zabıta nın altında sıfır resmi araç var.akşama kadar boş boş volta atıyolar resmi araçlarla.savurdukça savurdunuz deniz bittii.yazık bu millete Türkiye de 280 bin resmi araç var.Dünya nın en gelişmiş en zengin ülkeleri Almanya da sadece 9 bin Fransa'da 8 bin resmi araç var.Nasıl düzelecek bu ülke. Mahvetti niz güzelim ülkeyi.ikiüç ay sonra maaşları alamazsanız şaşırmayın.siz savurmaya devam edin.Bu günleri çooookk arayacazz.
    0
    0
    Yanıtla