SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kullanıcı Yorumlarının 3'te 2'si Sorunlu

0
Güncellendi - 2022-01-21 00:52:46
Kullanıcı Yorumlarının 3'te 2'si Sorunlu
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği (AB), Avrupa ülkelerindeki internet alışveriş sitelerinde yer alan kullanıcı yorumlarının büyük çoğunluğunun güvenilir olmadığını duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, toplam 28 Avrupa ülkesi tüketici koruma yetkililerinin katılımıyla 223 büyük internet sitesindeki yanıltıcı tüketici yorumlarını belirlemek üzere gerçekleştirilen tarama sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Avrupa'daki çevrim içi mağazalar, alışveriş siteleri, rezervasyon siteleri, karşılaştırma hizmeti sunan siteler ve arama motorlarındaki kullanıcı yorumlarının yaklaşık 3'te 2'sinin güvenilirliği konusunda şüpheler bulunuyor.

İnternet sitelerinin yarıdan fazlasında ürün veya hizmeti gerçekten kullanan tüketiciler tarafından hazırlanmış ve inanılır yorumlar yer almasına yönelik yeterince çaba gösterilmiyor.

Ayrıca, internet sitelerinin yarıya yakını tüketicilere yorumların nasıl toplandığı ve işlendiği konusunda bilgi vermiyor.

Sitelerin yarısı, sahte tüketici yorumlarının nasıl önlendiği konusunda bir açıklama paylaşmıyor.

Söz konusu nedenlerle yorumların gerçek kullanıcılar tarafından yazılıp yazılmadığını doğrulama imkanı olmuyor.

Avrupa'daki internet sitelerinin yüzde 55'i tüketicilere doğru bilgi verilmesini gerektiren AB kurallarına uymuyor.

Brüksel, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız