SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kürecik Radar Üssü Önünde Eylem

Kürecik Radar Üssü Önünde Eylem
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Akçadağ ilçesindeki Kürecik Radar Üssü'ne yakın bir alanda toplanan vatandaşlar bir süre oturma eylemi yaptı.

Grup adına açıklama yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, İsrail'in saldırılarına tepkilerini dile getirerek, sivillere yönelik yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi. Turgut, Kürecik ve İncirlik Üssü'nün kapatılması için çağrıda bulundu.

Programda İnsan ve Değer Hareketi adına konuşan Ab-I Hayat Vakfı Başkanı Avukat Ersin Eryılmaz, “Bilmiyorum farkında mıyız ama bizler mucizevi olaylara şahitlik ediyoruz. Görebilen gözlere Allah'ın ayetleri açıktır. Dün iffetli Meryem'in kucağında Allah'ın izniyle İsa'nın kundaktaki İsa'nın Allah tarafından konuşturulduğu topraklarda bugün 3 yaşında, 4 yaşında çocuklarımız konuşturuluyor. Duyuyor muyuz? 50 gündür havadan karadan küçücük bir coğrafyada hedef gözetilmeksizin değil sivil hedefler gözetilerek üzerine bombalar kaldırılan küçücük bir yerleşim alanındaki o yiğit halkın direnişini görüyor muyuz? En fazla 4 yaşında bir kız çocuğu enkazın altından çıkarılmış belki anasını babasını kardeşini abisini kaybetmiş, yaralı. Etrafı tanklarla çevrili bir hastanede sedyenin üzerine konulmuş. Aynen dudakları arasından şu cümleler dökülüyor: 'Onlardan korkmuyorum. Bu Allah'ın bir imtihanıdır, Rabbimiz bizi imtihan ediyor ve biz kazanacağız.' Sizler semadan ebabiller inmesini mi bekliyorsunuz? Allah'ın yardımı o mudur zannediyorsunuz? Allah'ın yardımı o bebeğin dilinde İzzeddin Kassam Tugayı mücahitlerinin elindedir, görelim. Onlar, o ribat ve cihat topraklarını canları pahasına terk etmiyorlar, terk etmeyecekler. Kısa ara verildiği, ateşkes yapıldığı bu günlerde izleyin videolarını; Mısır'da saldırı gününde gidip de mahrum kalan Gazzeliler, Gazze'ye geri dönüyorlar. Bu, Allah'ın yardımıdır. Allah, onların üzerine sekinet, kalplerine cesaret vermiş. İşte onlar var ya onlar, Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Benim ümmetimden kıyamet gününe kadar hak yolunda olup Allah'ın yardımıyla cihat edecek Kullar olacaktır.' buyurdu. 'Onlar nerede olacaklar ya Resulullah.' diye sorulduğunda 'Onlar Beyt'ül Makdis'in eteklerinde olacaklar.' buyuruyor. İşte Beyt'ül Makdis'in eteklerindeki hak üzere açık bir cihat yürüten Allah Resulü'nün müjdesine ermiş olan o yiğitler, Gazze halkının tamamı ve İzzeddin el-Kassam Tugaylarının bütün mücahitleridir. Rabbim yardımcıları olsun.” dedi.

Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez şunları söyledi:

 “Düşünsenize ölüme giderken, şehadete giderken gülümseyen yüzleri gördük. Bir şeyler içerken iki genç, 'Bu son içeceklerimiz olabilir, belki de biraz sonra şehit olacağız' derken gülen videolarına şahit oldum. 13 yıl sonra ilk kez çocuk sahibi olan bir baba ve anne, ççocuğu şehit verirken onların metanetine şahit oldum. Bunlardan elbette ki öğreneceklerimiz var. 'Gazzelilerin imanı 2 milyar Müslümanına yeter' diyen Abdülfettah Hoca'yı geçen hafta misafir etmiştik. Bu sözün ne kadar önemli olduğunu gördük. Ve bu noktada inşallah kendimizi check ediyoruz. İşgalci rejim mallarına uygulanan boykotun önemine dikkat çeken Söylemez, "Yıllardır İsrail’i beslediğimiz, özellikle neredeyse yüzde 75'ini İsrail ya da destek olan malların besledikleri marketlerdeki rafların bir şekilde boşaltılmasına, evlerimizde çoluk çocuğumuzun bu şuura varmasına ve bu noktada asıl onları besleyenin gitmiş olduğu ve bundan sonra İsrail’in yavaş yavaş yıkılacak gerçeğini, boykotun ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmıştır." 

Malatya İHH Şube Başkanı Ömer Derin re  "Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü, Filistin'i bizden Koparamayacaksınız. İşte biz Aksa için canını vermeye hazır, tarih sahnesinden silinip gideceğiniz güne kadar sizinle mücadele edecek, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. 7 Ekim sabahı olduğu gibi hiç beklemediğiniz bir anda hiç beklemediğiniz bir noktada sizi bu coğrafyadan söküp atacağız, o günler yakındır. Burada tüm Müslüman devlet yönetimlerine ikazda ve açık çağrıda bulunuyoruz. Amerika'dan, İsrail’den, Avrupa'dan, Rusya'dan, Çin'den değil Allah'tan korkun, Allah'tan korkun, Allah'tan korkun." dedi.

AGD Bölge Başkanı Mesut Tura, “HAMAS halk nezdinde sol ve kavmiyetçi örgütlerin yapamadığını başarıyor. Ana hedef haline geliyor.  HAMAS'ın hedefi işgal edilen toprakları teröristlerden ve İsrail’den kurtarmaktır. Cihad yoluyla Allah-u Teala'nın kelamının en yüce olmasını sağlamaktır. İlimle zafere yürümektir. HAMAS hiçbir terör eylemine tevessül etmemektedir, sadece topraklarını savunmaktadır. Hizmeti esas alan toplumsal bir harekettir. Topraklarını zorla gasp eden terör örgütü İsrail’e karşı meşru müdafaasını yürütmektedir. İşgale karşı durmak terör olsaydı o zaman İngilizlere, Fransızlara, Yunanlılara, Ruslara karşı bu topraklarda mücadele veren dedelerimiz de terörist olurdu. Halbuki onlar kendi topraklarını mücadeleleri sonucunda özgürleştirdiler. İşte HAMAS da bu özgürlüğü gerçekleştirmeye çalışan kutlu bir teşkilattır." ifadelerini kaydetti. 

Vatandaşlar ise "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganı attı, sık sık tekbir getirdi.

Alandaki vatandaşlar tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve saldırıda hayatını kaybedenler için dua edildi.

Grup daha sonra olaysız dağıldı.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Geveze (5 ay önce)
    Sanki dersiniz abd devletten hükümetten habersiz kaçak radar üssü yapmış :) Eylem yapacaksanız, o radar üssünü oraya kurulmasına müsade eden, karşılıklı anlaşma yapan kimse onların kapısında eylem yapın. Mesela Akp il başkanlığının önünde yapsanız daha isabetli olur..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Kürecik Füze Kalkanının ne olduğunu ve hangi amaca hizmet edeceğini Türkiye gündemine taşıyanın kim olduğunu bilen var mı?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Veli Ağbabadır mecliste defalarca dile getirdi, ayrıca 2010daki eylemlerine de bakabilirsiniz. Hiçbir zaman bu üssü savunmadı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Doğru diyorsun Veli Ağbaba sahip çıktı; Kürecik Füze Kalkanını ERTV yaptığı proğramlarla gündeme taşıdı. Solcular eylem yaptı. Solcuların adı medyada duyurulmadı. CHP'nin yaptığı eylem, Veli beyin adı ile duyuruldu, haber yapıdı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ramazan (5 ay önce)
    Hüseyin bey,Vedat bey, Ersin bey çok mu kızıdınız, çok mu kızıdınız. Anam hadi oradan soğan erkeği derdi çocukluğumuzda bize. Mersedesle gidin, aypon ile resim çekin tamam. Yıkık Malatya'da yıkık teze caminin önünde Filistin için stand açın tamam. Ağlanacak hal.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    malatya ile alakası yok bu resmin.eğer bu resim ve pozlara izin verirseniz,başkaları da aynı pozları verir.terör simgesi olmuş bu pozlar ülkemize ve malatyaya çok zarar veriyor.filistinlilerin kendi iç sorunları dünya müslümanlarını çok kötü etkilemiştir.hamas,el fetih,hizbullah daha birçok arap kökenli örgütler kendi içlerinde kavgalıdır.batılı güçler her zaman işte bu resim her zaman verilsin diye çaba gösteriyor.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (5 ay önce)
    Sabah akşam dil uzattığınız Atatürk'ün bu topraklara getirdiği Cumhuriyet sayesinde, AKP-MHP nin gölgesine girerek olabildiğiniz vekilliğin gücüne sırt verip Anadoluda tiyatro oynamayı bırakın, piyes metinlerinin ve kostümleriniz bu topraklara hiç yakışmıyor.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • MK44 (5 ay önce)
    Sizi Filistin'e görmek isteriz, öyle sağda solda gövde gösterisi yapmayla olmuyor bu işler.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 ay önce)
    Solcular kürecik radar üssü protesto ederken sizler çekirdek çitliyordunuz sobanın önünde yuhluyordunuz ne oldu .Bizim safimiz net dün de karsiydik bugün de kürecik radar üssü ne karşıyız.birileri gibi zamana göre değil
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Sen hala 80 öncesi yıllara maı takıldın kaldın.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 ay önce)Cero isimli kullanıcı yorumuna
    Veli AĞBABA ve CHP nin kürecik üssünün kapanması için yaptığı eylemler son on yıl için. B2 şart.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 ay önce)
    Radar Mücahidliğinin Sefaleti.. başlikli yazıyı malatyahaber.com arayın okuyun . Yıl 2015 te sayın Niyazi Doğan in yazdığı yazıyı bir okuyun da neler olmuş neler görün içine düştüğününüz durumu biraz anlarsınız umarim
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Şaşırmak (5 ay önce)
    İsrail bu protestotan sonra savaşı bıraktı. İsrail çok pişman. KENDİ MEMLEKETİNİZE ÖNCE FAYDANIZ OLSUN! DAHA DEPREM YARASINI SARAMADI BU MİLLET BE!
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (5 ay önce)
    ekonomik.siyasi,stratejik sorun hangi hal ve veya şartta olur ise olsun seçmen cumhur iktidarını sorumlu tutmuyor acaba radar üssü de muhalefet tarafındanmı inşaa ettirildi ahh şu ev sahipleri var ya!!!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ramazan (5 ay önce)
    İşte cahillik böyle bir şey, o yağmurda çamurda ne olduğunu anlamadan, asıl meseleyi bilmeden hop atlamışlar. O üssü kim açtı, neden açıldı, kim karşı çıktı araştırın.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Söyleyelim bir dahi sefere sizin yüksek bilgilerinize başvurup öyle hareket etsinler. Hani adamlar cahil ya ve siz de bu konularda uzmansınız ne de olsa.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ferudun (5 ay önce)
    Doğu Türkistandaki müslüman kardeşlerimiz yıllarca işkence gördü, hanginizin sesi çıktı, hangi kanal haber yaptı? Ama araplaştırma projesine hemen atlamışsınız. Bu büyük oyuna gelmeyin, gözünüzü açın.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bir defa Filistinliler Arap değiller ama olsalardı da pek farketmezdi. Konu Arap, Doğu Türkistanlı, veya başka bir ırk ya da milletten olmaları değil. Asıl konu dünyanın gözünün önünde katledilen masum bebeklere ve sivillere ve yapılan zulmün ilgili . Eğer medyayı takip edebiliyorsanız bütün dünya da Müslümanlar, Hıritiyanlar Filistinle hiç bir bağı olmayan ve hatta bazı Yahudi kesimler tarafından İsrail'in yaptıkları protesto ediliyor. Tabiki bizim için Doğu Türkistan'daki müslüman kardeşlerimiz çok önemli ve onlara yapılan zülümler de her platformda dile getirilmeli ve hakları uluslararası arenalarda savunulmalıdır. O nedenle bırakın bu Irkçı söylemleri ve Arap düşmanlığını. Önce olaylara bir insan olarak bakalım millet ya da ırk olarak değil.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Olayı anlamamışsın galiba, biz hepimiz dediklerine karışıyız. Her tür ırk ve dindeki insan kendi özgür ülkesinde yaşamalı, hiçbir coğrafyada çocuklar ölmemeli, Allah ordakilerin yardımcısı olsun. Ama sorun şu yetkililer ve medya olayları bize nasıl sunuyor. Bir yeri görmezden geliyor ama arap coğrafyasını unutmuyor, mültecilerle ilgili hiç haber görüyormusun. Hala bu ülkeye kaçak gelenler var. Doğu Türkistan için elçilik önünde konuşmaya bile izin veilmedi. Demek istediğim algı operasyonu var ve biz bu oyuna gelmeyeceğiz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Doğu Türkistan' daki müslümanlar için basın açıklaması yapıldığı zaman bu tür sologanları atanlar yani niye araplaştınız diyen hiç kimseyi görmedik ve şunu bilin doğru Türkistan daki insanlar İslami hasasiyetlerinden dolayı çon zülmüne maruz kalıyorlar. Batı Türkistan nın adını niye duymuyoruz çünkü onlar çinlilerle aynı ideolojiyi benimsemoşlerde ondan ırkçılık hastalığından korunmak gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • drsn (5 ay önce)
    Allah akıl fikir versin
    %82
    %18
    Yanıtla
  • malatya sevdam 444 (5 ay önce)
    israil terör devleti kürecik'in bende kapatılmasını isterim unutulmamalıki israil'in eline en büyük kozu hamas verdi. 50 bin ev yıktı israil. hamasın kısa süreli şovu yüzünden bütün dünyada gazzenin bagımsızılıgını azda olsa savunuyordu şimdi ne oldu bütün dünya görmezden geliyor olan gazzeli masum kardeşlerimize oldu buradaki cahil insanlarda gidip hamas kıyafeti giyiyor. hamas bize dost mudur ? bunlar pkk yı destekleyen bir olusum bagımsız kurdistanı destekleyn bir olusumdur. yapılanlar yanlıs.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hakikaten de hamasın yaptıkları israile yaradı, bu olay da bir iş var ben de düşünüyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • MALATYA (5 ay önce)
    Yenimi aklınız başınıza geldi yıllarca insanlarımız bunun orada kurulmaması için mücadele etti nerdeydiniz, göstermelik şovu iyi yapıyorsunuz. Asker kamuplufaj elbiseliler bere mere koruma neyde gizleniyorsunuz radikalmısınız. Devlet izin vermiş sen neyin peşindesin biraz gerçekçi olmak lazım.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Pırasa (5 ay önce)
    Ab-I Hayat Vakfı HÜDA PAR Memur-Sen Malatya İHH Şube AGD Bölge..... Arkadaş siz geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz ? Ben kendimi anlatayım. Ben Din üzerinden siyaset yapıyorum İsrail'e lanet okuyorum milleti gaza getiriyorum ama elimde imkan yok reel faaliyet göstermek için. Mesela devlet değilim parti değilim sendika değilim dernek değilim. Siz ne yapıyorsunuz?
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Rıza aktaş (5 ay önce)
    İktidarda sizlersiniz. Muhalefet gibi konuşacağını icraat yapın.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 ay önce)
    Şu Bizim Radar Mücahitleri! https://malatyahaber.com/haber/su-bizim-radar-mucahitleri Önce bu yazıyı okuyunuz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Onlarda, o yazıyı okuyacak ve anlayacak kapasite ne arar, kardeş.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • BopEşBaşkanınıTanıyanAdam (5 ay önce)
    KÜRECİK radar üssünün kapatılmasına Hükümet karar verir. Talebinizi yetkililere iletmeniz daha etkili olur. Hatta ittifak içinde olan genel başkanınıza iletmeniz çok daha etkili olur. Biri iktidar ortağı olduğunuzu hatırlatsın artık. Zamanında rahmetli Demirel ve Ecevit gerektiğinde üsleri kapatarak gerekli cevabı vermişti. Nota vermeyi "müzik notası mı ? " diyen DÜNYA LİDERİ size MAVİ MARMARA olayında nasıl iki ayrı yorum yapabileceğini öğretti. Hazır kamuflajları giymişken, sınırlar son derce güvenli iken buyrun... Bebek katili apo ne ise netenyahu da O dur. Meydanlarda yağlı urgan atan diğer ittifak ortağı imralıdaki caniyi assın. Avrupa insan hakları mahkemelerinin verdiği kararı zaten iplediğiniz yok. Anayasa mahkemesi sizce gereksiz. Ne duyuyorsunuz !
    %86
    %14
    Yanıtla
  • A Ali (5 ay önce)
    1980 öncesinimi özledin Deniz gezmiş izmirde 6 cı filonun conilerini kovulmasına liderlik yaptı canından oldu denize komunüst denildi binlerce genç öldü ABD halkı birbirine düşürmeyi çok iyi biliyor 2 Almanya biŕleşti beyni az olan ülkeleri parçaladılar Bunları bilmeyen yok konu ABD ve israli olunca aramızda sağ sol o bu olmamalı biz içimizde ayrımcılık yaparsak parçalanmaya yol açarız içimizdeki yanlışları seçimlerde oyumuzun rengiyle söyleriz şimdi birlik zamanı boykot zamanı Türkle Kürt kardeş ABD bizi düşman etmeye çok çalışıyor ama gücü yetmeyecek küreciğin kapatılmasını kim isterse yanındayız boykot yapanın yanındayız biz birlikte güçlüyüz boykot yapmayanlar yarin Urfayı haran ovasını işgale kalkışan israil kadar zalim olursunuz unutmayın
    %94
    %6
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    O ayakta dikelen sözde hamas fedaileri sizleri Akçadağda değil filistinde sıcak çatışmada görmek isteriz .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Oradan mı yazıyorsun bebiş
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Sen kime nerde duracağını ogretiyorsun. Evinden bir sokak öteye kipırdamayanlar. Bize ders vermesin. 20 yılda güzel ulkemizde verdigimiz demokratik mücadele sonunda bugün bugün İslam coğrafyasınin umudu bir cumhurbaşkanımiz var. Yarınlarda Filistin i nasıl kurtardığıni hepimiz göreceğiz
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Onlar en azından tarafını belli ediyor. Senin gibi klavyeden millete sallamıyor.
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Önce seni İsrail de görelim Filistine can kurban biz seve seve gideriz...
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Reel (5 ay önce)
    Saygıdeğer musluman kardeşlerim,kurecikden çıktıktan sonra keşke Kurecikde radara izin verenlerin il başkanlığı binasina da gidip iki slogan da orada atsaydiniz. İşte o zaman eylem samimi olurdu. Yinede ayağınıza saglik
    %92
    %8
    Yanıtla