Belediye Sualtı Arama Kurtarma Timi'ne teknik özellikleri daha gelişmiş bot alındı. İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, timin bugüne kadar Malatya ve birçok ilde 60 olaya müdahale ettiğini söyledi.
Botla ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:
"Malatyanın yanı sıra civar illerdeki boğulma olaylarında cesetlerin çıkarılmasında büyük başarı gösteren Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki Su Altı Arama Kurtarma Timi, boğulma olaylarına daha hızlı müdahale edebilmek için teknik özellikleri daha fazla olan yeni bir kurtarma botu aldı.
Konuyla ilgili bilgiler veren Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, Su Altı Arama Kurtarma Timinin başta Malatya olmak üzere, Kayseri, Sivas, Diyarbakır, Adıyaman Elazığ gibi civar illere de hizmet verdiğini belirterek, Etrafı baraj gölleri ile çevrili Malatyamızda olaylara daha seri müdahale etmek için, bünyemize kattığımız kurtarma botu olmazsa olmazlardandı. Timimiz bugüne kadar 60 olaya müdahale etti ve hepsinde de başarılı oldu. Bünyemize kattığımız kurtarma botu birçok temel özellikleriyle başta Malatya olmak üzere civar illere hizmet verecektir dedi.
Belediye Başkanı H. Cemal Akının, Su Altı Arama Kurtarma Timinin, daha iyi hizmet verebilmesi için hiçbir şeyden kaçınmayarak, büyük destek verdiğini söyleyen İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, Kurtarma Botunun kazandırılmasında Belediye Başkanımız H. Cemal Akının önemli katkıları oldu. Belediye Başkanımıza sağlamış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum dedi.
hayatının her şeyden önce geldiğini belirten, Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise, kurtarma botunun Malatya ile birlikte civar illere de hizmet verdiğine dikkat çekerek, Boğulma olaylarına başarı ile müdahale eden Su Altı Arama Kurtarma Timinin kurtarma botunu yeniledik. Kimse böylesine talihsiz olayların yaşanmasını istemez. Bizler canların daha fazla yanmaması için çalışmalara devam edeceğiz dedi.
Kurtarma Botunun Temel Özellikleri ise şöyle;
1- 3.80 metre uzunluğunda, fiber dalgakıran tabanlı, darbeye dayanıklı kauçuk neopren malzemeden imal edilmiştir.
2- Tabanında 1, şişen kauçuk kısımlarında ise 5 hava bölgesi olması herhangi bir patlama yırtılma durumunda çalışma özelliğini yitirmiyor.
3- 600 kg. taşıma kapasitesi olup acil durumlarda helikoptere bağlanma ve havadan intikal için uygun aparatlarla donatılmıştır.
4- Üzerinde elektronik pusulası, projektör, kurtarma ip seti, su sabitleyici, ilk yardım seti, hipotermi gibi malzemeler mevcuttur.
5- 25 beygir gücünde, hem deniz, hemde irtifa ortamına ( göl, gölet ve baraj ) uyumludur.
6- Benzinli olup en belirgin özelliği motordan elektrik üretme özelliğine sahiptir.
7- 30 mil (50 km. ) hıza ulaşabilecek kapasitededir."