Anadilde savunma hakkı getirilmesine ilişkin düzenleme kapsamında Kürtçe İdare ve Hukuk Terminolojisi kitabı hazırlandı.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, bazı siyasi tutukluların iki yıldan beri anadilde savunma yapma talebi olduğunu hatırlattı. İki yıl sonra bunun yasal zemininin hazırlandığını belirten Yıldırım, konunun artık yasal bir çerçeveye oturtulacağını söyledi.
Bu sürece katkıda bulunmak adına bir çalışma yaptıklarını anlatan Yıldırım, ''Aralarında Kürtçe'nin de bulunduğu çok dilli 15-20 civarında hukuk terminolojisi sözlükleri var. Bunun yanında Kürtçe hukuki metinler bulunuyor. Biz bunlardan bir sentez oluşturduk. Kendim bunları öteden beri yazıyorum. Gece gündüz buna hazırlanıyorum ve şu anda İdare ve Hukuk Terminolojisi bitmiş durumda'' dedi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.