SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Kayısı İhracatıyla 34 Milyon Dolar Gelir Elde Edildi

Kuru Kayısı İhracatıyla 34 Milyon Dolar Gelir Elde Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Malatya’da, Ağustos ayında gerçekleştirilen 5 bin tonun üzerindeki kuru kayısı ihracatıyla 34 milyon dolar gelir elde edildi.

Kahramanmaraş depremlerinde büyük bir yıkım yaşayan Malatya’da ekonomik hayatın yeniden canlanması için çalışmalar sürerken, kuru kayısı ihracatları ise yüz güldürüyor.

“8 aylık süreçte 44 bin tonun üzerinde ihracat gerçekleştirildi”

Depremin ortaya çıkardığı tüm olumsuzluklara rağmen ihracatta hedeflenen rakamlara ulaştıklarını kaydeden Malatya Ticaret Borsası Başkanı (MTB) Ramazan Özcan, “Ağustos ayındaki kuru kayısı ihracatımızı miktar olarak geçtiğimiz yıllara göre korurken, gelirlerimizde ise önemli miktarda bir artış sağladık. Bu yıl Ağustos ayında 5 bin tonun üzerinde kuru kayısı ihracatı gerçekleştirerek 34 milyon doların üstünde bir gelir elde ettik. Geçen yılın rakamlarına paralel olarak yılın ilk 8 ayına baktığımızda 44 bin tonun üzerinde bir ihracat gerçekleştirerek 250 milyon dolar civarında bir gelir elde edildi" dedi.

“Malatya dünya kuru kayısı ihracatındaki yerini koruyor”

Depremlere rağmen Malatya’nın bölge ve ülke ekonomisine katkı vermeyi sürdüğünü aktaran Borsa Başkanı Özcan, “Önümüzdeki 4 aylık süre içerisinde özellikle Eylül ve Aralık ayının sonuna kadar ihracatımızı koruyarak gelirimizi arttırmayı planlıyoruz. Yıl sonunda da geçen yıl gerçekleşen ihracatı geçerek gelirimizi artırmayı hedefliyoruz. Eylül ayı bizim için önemli“ diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • muhammed (7 ay önce)
    baskan 550 ton ozben iran kayisisini malatyamizin kayisisina karistiran hain icin ne yapacaksiniz ? neden aciklamiyorsunuz ?????? yoksa siz de mi onlardansiniz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 ay önce)
    Baskan birak bu isleri 509 ton hangi ihanet eden ihracatsinin ozbek mali geri aede geldi onu acikla bekliyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (7 ay önce)
    Ver coşkuyu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayisici (7 ay önce)
    Ozcan baskan utanmiyir musun bu aciklamayi yapmaya ???? Gecen seneye gore giderlerimiz %600 artti kayisi fiyati %100 dustu uretici ne yapaccak ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi (7 ay önce)
    Kayısı tüccarlarından oluşan yönetimiyle üreticiye hiçbir faydası olmayan tüccar dostu borsa başkanımız,ayda bir siyasi hedefleri için şu kadar ihracat oldu şöyle oldu böyle oldu tarzında açıklamalar yapıyor gündemden düşmemek için...malatya tahir macitten kurtuldu sendende kurtulacaktır inşallah ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SORUYORUM???? (7 ay önce)
    eyyy ramazan özcan cikip irandan ozbekistandan kayisi getirip malatya kayisisiyla karistirip yurt disina mal gonderen 500 ton mali iade olan ihracatci kim??? cikip aciklamazsan sende bu ihaneti yapan kadar hainsin! sehre ihamet ediliyor !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı (7 ay önce)
    özbekistandan irandan kayisi getirip malatya kayisisi ile karistirip yurt disina gonderiyorlar malatya basini ayakta uyusun! 500 ton bir ihracatcinin mali iade olmuş karistirdigi icin kayisi tabi yukselmez ! 13 14 dolars mal ginderiyorlar yurt disina ama iran ozbekistan malini bu sehre ihamet ediyorlar !
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kadir (7 ay önce)
    Sen borsa başkanısın nasıl İran kayısının malatya kayısısına karıştırılıp satılmasına müsade ediyorsun tabi siyasi mahalle gezilerden atlamışsın tabi tabi …
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Girmanalı (7 ay önce)
    Çekirdek ihracatında rekor kırdık kayısıda bu ay kaçbinton ihracat yaptık borsa başkanı çekirdeği köylüden 16 liraya alıyorlar kayısı 130 veya 140 sen tüccar para kazanıyor diyor demeç veriyon ihracatçı köylünün emeğiyle zengin oluyor yiyorsa deki TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİDE ŞU TABAN FİYATTAN KAYISI ALACAK SİZ KİMSİNİZ Kİ BUNU SÖYLEYESİNİZ SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN BU MEMLEKET GELİŞMEZ
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veysel (7 ay önce)
    Ben anlamıyorum bu sene mahsul yok bu çiftçi ne yiyecek içecek karadenizde mahsul olmasa devlet destek veriyor başkan siz ne desteği verdiniz diye sorarlar gecen sene 100lira herseye yüzde yüz zam fiyat yine 100lira utanır insan başarı emekçiye alinteri kurumadan verilen haktır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bilirkişi (7 ay önce)
    Başkan kayısı ayaklar altında işçilik mazot gübre gıda ekipman herşey %300 arttı kayısı geçen yılın fiyatı bile değil üretici ayaklar altına alınmış durumda hiçbir katkınız yok maalesef istifa ederek daha büyük hizmette bulunabilirsiniz...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hacı (7 ay önce)
    Bir ayda ne değişti de söylemin de değişti Ramazan Özcan Tarih 25.08.2023 Ramazan Özcan "Bu yıl 100 bin ton kuru kayısı ihracatı, 750 milyon dolar hedef belirledik. Hep birlikte bu hedefi yakalamak için mücadele edeceğiz" dedi. Bugün 19.09.2023 Ramazan Özcan "bu yılın ilk 8 ayına baktığımızda 44 bin tonun üzerinde bir ihracat gerçekleştirerek 250 milyon dolar civarında bir gelir elde edildi Önümüzdeki 4 aylık süre içerisinde özellikle Eylül ve Aralık ayının sonuna kadar ihracatımızı koruyarak gelirimizi arttırmayı planlıyoruz. " dedi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TEKİN (7 ay önce)
    Kaysının kilosu olmuş 100-110 tl. Biz ihracatta sevinmeye bakalım. Enflasyonun %100 ün üzerinde olduğu bir ülkede depremden sonra yıkık kalan bir şehirde paranın çok ihtiyacı olan insanına geçen seneden daha düşük bir kaysı fiyatı veriliyor. Böyle devam edin. Herkes layık olduğu gibi yönetilir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Ramazan başkan vallahi çalışkan adamsın bu memlekete de lazım adamsın büyükşehir belediye başkanlığı sana çok yakışır allah işini rast getirsin.
    %27
    %73
    Yanıtla